Magda lepiej jak mowi jak ma pewnosc bo zgadywac to my tez mozemy Mi jak na prenatalnych powiedzial ze raczej dziewczynka ale kazal sie nie nastawiac to i tak nakupilam troche rozowych ubranek wiec jednak w glowie to siedzi jakby dzisiaj powiedzial lekarz ze chlopak to ubranka czekalyby na druga dzidzie.
reklama
Emilia M
Fanka BB :)
Bziumelka moze w piatek sie dowiem bo ide na usg. A jak nie to dopiero 12 września mam polowkowe.
Magda_7891
Bziumelka, ja mam kilka niebieskich ale takich bardziej uniwersalnych że jakby co dziewczynka też może ubrać jedno "dziewczynkowe" tylko
Za to moja teściowa wpadła w szał zakupów ma całą dużą torbę ubranek i większość dla chłopca i kilka uniwersalnych tylko Do brzuszka mówię "Kropuś jak okażesz się dziewczynka to babci szczęka opadnie i będzie musiała oddać ubranka" hihihi
Za to moja teściowa wpadła w szał zakupów ma całą dużą torbę ubranek i większość dla chłopca i kilka uniwersalnych tylko Do brzuszka mówię "Kropuś jak okażesz się dziewczynka to babci szczęka opadnie i będzie musiała oddać ubranka" hihihi
Dziewczyny, czy Wasze dzieci też mają tak często czkawkę?? bo mój mały co najmniej dwa razy dziennie.
I też mi zaczął twardnieć brzuszek i odpuszczać. Tak parę razy dziennie. Lekarka kazała brać nospę 1-2 razy dziennie i więcej odpoczywać.
Pochwalę się Wam, że też zakupiłam pierwszą paczkę ubranek na allegro i wczoraj puściłam pierwsze pranie. CO prawda ja tak strasznie z ilością nie zaszalałam, bo tylko 45 szt. + kilka bodzików które wcześniej kupiłam i póki co musi wystarczyć. Nie chcę nakupić nie potrzebnie za dużo. Zobaczymy jak długi się synek urodzi.
I chyba mi macica zaczęła uciskać żebra, coś sobie ostatnio nijak nie mogę znaleźć miejsca i wszędzie mi nie wygodnie.
I też mi zaczął twardnieć brzuszek i odpuszczać. Tak parę razy dziennie. Lekarka kazała brać nospę 1-2 razy dziennie i więcej odpoczywać.
Pochwalę się Wam, że też zakupiłam pierwszą paczkę ubranek na allegro i wczoraj puściłam pierwsze pranie. CO prawda ja tak strasznie z ilością nie zaszalałam, bo tylko 45 szt. + kilka bodzików które wcześniej kupiłam i póki co musi wystarczyć. Nie chcę nakupić nie potrzebnie za dużo. Zobaczymy jak długi się synek urodzi.
I chyba mi macica zaczęła uciskać żebra, coś sobie ostatnio nijak nie mogę znaleźć miejsca i wszędzie mi nie wygodnie.
ema51
a właśnie przypomniało mi się, że chciałam wam coś podpowiedzieć odnośnie fotelika...
jeśli zastanawiacie się nad fotelikiem z bazą ISOFIX, to będąc w hurtowni dowiedziałam się ostatnio o znaczącej różnicy w cenach...
mianowicie baza do MAXI COSI kosztuje jakoś powyżej 600 zł, a do RECARO 400 zł... a co do fotelików to ceny porównywalne - niecała 100 różnicy na korzyść RECARO...
a co do testów ADAC gwiazdek bezpieczeństwa mają tyle samo...
pozdrawiam
jeśli zastanawiacie się nad fotelikiem z bazą ISOFIX, to będąc w hurtowni dowiedziałam się ostatnio o znaczącej różnicy w cenach...
mianowicie baza do MAXI COSI kosztuje jakoś powyżej 600 zł, a do RECARO 400 zł... a co do fotelików to ceny porównywalne - niecała 100 różnicy na korzyść RECARO...
a co do testów ADAC gwiazdek bezpieczeństwa mają tyle samo...
pozdrawiam
_Infinity_
Bziumelka ja też po pierwszym werdykcie lekarza co do płci kupiłam trochę ubranek dla dziewczynki ale tak sobie myślę że w pełni świadomie - chyba chciałam zaczarować tą wersję bo tak bardzo marzyłam właśnie o córeczce
Bzibziok a jak ta czkawka się objawia? bo chyba nie miałam jeszcze przyjemności :-) a ilość ubranek rozsądna
Ema też mi właśnie ostatnio Pani w hurtowni poleciła Recaro - bo właśnie dużo tańsza baza a fotelik odrobinę tańszy lub droższy od Maxi Cosi - w zależności od modelu - całość jednak zawsze z Recaro wyjdzie taniej. Tylko strasznie stylistyka tych fotelików mi się nie podoba wiem że to mało ważne bo liczy się bezpieczeństwo i później $ ale jakoś nie wiem czy dała bym radę coś wybrać ... ale też biorę pod uwagę.
Peti trzymamy cały czas kciuki!
Bzibziok a jak ta czkawka się objawia? bo chyba nie miałam jeszcze przyjemności :-) a ilość ubranek rozsądna
Ema też mi właśnie ostatnio Pani w hurtowni poleciła Recaro - bo właśnie dużo tańsza baza a fotelik odrobinę tańszy lub droższy od Maxi Cosi - w zależności od modelu - całość jednak zawsze z Recaro wyjdzie taniej. Tylko strasznie stylistyka tych fotelików mi się nie podoba wiem że to mało ważne bo liczy się bezpieczeństwo i później $ ale jakoś nie wiem czy dała bym radę coś wybrać ... ale też biorę pod uwagę.
Peti trzymamy cały czas kciuki!
Infinity czkawka się objawia tym, że mały mi w brzuchu tak lekko cały podskakuje, zazwyczaj trwa jakieś 5 min i przechodzi. Jak wstanę i pochodzę, to mu szybciej przechodzi Takie śmieszne uczucie jakby brzuszek lekko podskakiwał. I tak od jakiegoś tygodnia praktycznie codziennie ma.
A ja Wam jeszcze chciałam powiedzieć, co mi lekarka poradziła w związku z zaparciami, żeby pić parę razy w tygodniu kefir. Mi po dwóch dniach wszystko się wyregulowało i moje kłopoty się skończyły w tym temacie. Więc polecam, teraz piję prawie codziennie.
A ja Wam jeszcze chciałam powiedzieć, co mi lekarka poradziła w związku z zaparciami, żeby pić parę razy w tygodniu kefir. Mi po dwóch dniach wszystko się wyregulowało i moje kłopoty się skończyły w tym temacie. Więc polecam, teraz piję prawie codziennie.
Foote
Ja po kontroli, Jerzy ma już 1197 g, i nadal biometrycznie jest tydzień do przodu, leżał sobie dzisiaj już główką w dół ale to się jeszcze może zmienić. A co do cukrzycy, to na razie dieta i zobaczymy. Teraz kolejne USG w 32 tygodniu. Lekarz stwierdził, że poród może być nawet pod koniec października mało czasu, a my nawet nie zaczęliśmy sprzątać w pokoju małego.
Dziewczyny czy zdarzyło się Wam bezwiednie zjeść coś zakazanego w ciąży, a później panika? Kurcze ja przed chwilą uraczyłam się kanapką z sałatką buraczaną w której niestety było surowe żółtko. Nie zjadłam, tego nie wiadomo ile tak na oko to może 2 czubate łyżeczki, ale teraz boję się że coś sie może przyplątać np.salmonella czy toksoplazma. Ja to zawsze muszę coś nakombinować....
reklama
Esiek
Mundek - pewnie kazdej z nas sie zdarzylo bez przesady. Ja zjadlam frankfurterki a wiadomo one z surowego miesa ale nawet nie pomyslalam. Nic nie zlapalam i nic sie nie stalo. najwazniejsze ze ci smakowalo
PETI - ????? !!!!!! :* !!!!! ♥ ♥ ♥
PETI - ????? !!!!!! :* !!!!! ♥ ♥ ♥