reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Bziumelka, radzę Ci jako dietetyk jeść więcej, bo sporo potrzebujemy w ciąży (w II trymestrze + 360 kal).
Dziewczyny, czy pierwsze ruchy, to jakby łaskotanie?

reklama
Hej. ja oczywiście jak to ja w Szpitalu ale jak zwykle jak dojade na IP to wszystkie zle objawy zanikaja. Ale tak ok.5tej obudził mnie bol brzucha ale nie w dolnej czesci tylko gornej, tak jakby mi ktos reka przyciskal, polezalam troce i nic nie przestawalo, wstalam siku no i na papierze plamienia a już od 7tygodni ich nie miałam. Przed 6ta moj maz wrocil z pracy i jak mnie zobaczyl to stwierdzil ze jaedziemy do szpitala. Oczywiscie ja nie chcialam ale on sie uparl. Jak czekalam na IP to wszystko przeszlo. Zrobili mi usg i lekarz potwierdzil z bardzo duzą pewnością że córka, waży już 200g i wszystko z nia ok.:-):-) Szyjka zamknieta, pochwa czysta, macica miekka. Teraz miałam badanie ginekologiczne przez ordynatora i stwierdzil ze to nadzerka krwawi!! pierwszy lekarz ktory znalazł przyczyne i mowi ze ona bedzie krwawic do konca, czyms ja tylko wysmarował. No i ze mam wyjsc w poniedziałek ale ja przez weekend nie zamierzam tu lezec i jutro wyjde na wlasne zadanie. A bol brzucha to zapewne od zaparc bo daja takie objawy.
Tak wiec prosze Cie Esiek dopisz do kalendarza córka Sonia :-):-)

Jogo: Wikusia jest bardzo grzeczna, ciągle śpi budząc się tylko na mleczko i gdy ma mokro w pieluszce :) Uwielbia też jak się ją nosi na rączkach. Czas gdy nie drzemie to może 2h dziennie. Najlepiej śpi jej się przy cycusiu Mamy ;-) Ja z pokarmem miałam problem na początku, dosłownie zero. Twardo przystawiałam Malutką do cyca i chyba tym pobudziłam laktację. Później miałam aż za dużo pokarmu, który zalegając sprawiał mi okropny ból. I tu mogę napisać że zakupiłam laktator ręczny Babyono, ale kompletnie się u mnie nie sprawdził. Zasysając myślałam, że z bólu zgłupieje. Postanowiłam, że kupię sobie laktator elektryczny. Wybrałam jeden z tańszych dostępnych na szybko w pobliskim sklepie ( 180 zł ) też firmy Babyono i właśnie on mi życie uratował :tak: Zaciskając zęby odsysałam zalegający pokarm i po ok. 3-4 dniach laktacja się unormowała. Teraz mam tyle pokarmu że karmię Małą tylko piersią. Dodam,że będąc w ciąży też siara się ze mnie nie wydobywała. W poniedziałek idę z Wikusią na pierwszą wizytę w przychodni :-)

Szczerbatka moj lekarz prowadzacy tez jes z Matki Polki ale powiem Ci ze tam to jest chyba masówka za duża, raz byłam w Mandurowiczu w Szpitalu i fajny kameralny Szpital a teraz jestem w Rydygierze i tez jest fajnie. Pobyt w Matce Polce wspominam najgorzej ale tam jest najlepsza opieka dla noworodkow i to mnie przekonuje. A do Medeora ciezko sie dostac na porod z NFZ.

Bziumelka co do Medeora siostra moja poszła z 2 razy do lekarza, który pracuje w Medeorze i dostała sie bez problemu. Na pierwszym miejscu i tak są Pabianice, bo ciotki, babcie, mamy znają rożne położne :) jak to w małym mieście.

gratuluje córki :)

SIERPIEŃ
1. PETI30 ​(1 sierpień) córka Lucy
2. MADZIA I PIOTR (18 sierpień) córka
Hanna
3. ELLENI (28 sierpień) córka Adrianna

WRZESIEŃ
4. NIEPOKORNA (1 wrzesień) syn Oliwier
5. JOGO (2 lub 6 wrzesień) córka Nadia
6. ZUZIA2011 (5 wrzesień) syn

PAŹDZIERNIK
7. MAJKA201 (12 październik) syn
8. MADZIA76
(18 październik) córka Marcelina
9. LENKABAR (30 październik) syn Filip

LISTOPAD
10. Bzibziok (7 listopad) syn Michał
11. FOOTE
(5 listopad) syn Jerzy
12. LOLITKA200 (13 listopad)
13. ESIEK (19 listopad) córka Małgosia
14. EMA51 (27 listopad) syn Jan

GRUDZIEŃ
15. _Infinity_ (12 grudzień), córka
16. Ona232
(12 grudzień), syn Antoś

2015

STYCZEŃ
17. Hope84 (1 styczeń) córka Nina

18. szczerbatka (13 styczeń) syn Piotruś
19. Magda_7891 (19 styczeń)
20. Bziumelka (20 styczeń) córka Sonia
21. Oktavi (22 styczeń), córka Jagienka
22. Emilia M (29 styczeń)

LUTY
23. Genna (19 luty), niespodzianka :)

Magda i Emilia czekamy na info jak u was jest z płcią, bo narazie na styczen 3 dziewczynki na 1 chłopaka :)

Szczerbatka w Medeorze jest mało miejsc a że teraz jest babyboom to może być ciezko ale przeciez nie jest to nierealne. Ja tez pojde tam na kwalfikacje tylko że oni wybieraja podobno najprostsze przypadki i jak sie dowiedza ze po ifv to nie wezma nas najwyzej nie ma co mowic o tym.

reklama
Bziumelka, chyba że teraz mu się odmieniło ;) bo do tej pory współpracował na USG i dr zaglądał bez problemu między uda ;) tyle że nie chciał powiedzieć bo niby jeszcze nie miał pewności...

Do góry