reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
W pewnym sensie zgadzam się z Esiek co do Centrum Narodzin Mamma. Też bym się bała, że nie maja tam specjalistycznej opieki neonatologicznej i w razie czego trzeba noworodka przewozić do kliniki. Choć z drugiej strony przy moim planowanym SN jednak znacznie zmniejsza się ryzyko powikłań w trakcie porodu, jak personel jednak dostaje duże pieniążki i staje na głowie, żeby poród odbył się jak najlepiej i najbezpieczniej. To mnie przeraża w państwowych szpitalach... my jesteśmy przyzwyczajone do prywatnej opieki i dżungla w w państwowych szpitalach może nas nieźle zaskoczyć. (wniosek po przeczytaniu "Położnej")

Madzia moja koleżanka urodziła 2 dni temu córeczkę SN bez znieczulenia- ale ona nie chciała, bo pierwsze dziecko rodziła 20 minut i uznała, że się nie opłaca :-D nie chcę teraz napadać na nią z pytaniami, jak dojdzie do siebie wyciągnę wszystkie potrzebne informacje :) tyle co wiem na dziś, to to, że ze szpitala b. zadowolona, poród przebiegł sprawnie, dobrze się nią zajęli, no i zadowolona z prywatnej położnej (ale jeszcze nie wiem jak ją załatwili). Także wszystko na plus, ale więcej szczegółów tak jak mówię, jak dojdą do siebie

Esiek jest neonatolog tam dr. Rudnicki i kilku innych. A Rudnickiego znam osobiscie bo wyciągał mojego syna z zapalenia pluc i kilku innych chorób. Ale to nie o to chodzi ja też uważam że to zbedny wydatek ten ładny pokoik.

Dzisiaj byłam na spotkaniu z moją połozną i poleciła mi książkę "język niemowląt"tracy hogg powiedziała ze rewelacja i zebyśmy i ja i m przeczytali, posłuchałam też serduch kropki i pięknie bije.
A przypomnijcie jesli mozecie autora tej ksiazki połozna bo chcę zaraz zamówić w empiku. Od jutra wchodzą mi z łazienką i muszę siedzieć w domu to będę miala okazję poczytać.

Lenka no pewnie trzeba dac dziewczynie zajać sie dzidziusiem, życz koleżance powodzenia i pogratuluj. A moja połozna dziaij powiedziała mi że jesli zdecyduję się na tą cesarke i Sienkiewicz napisze wskazania to zeby jechac do Zdroji - jesli tam sie zdecyduję już w 37tc a jak wspomniałam że nasz doktor powiedział zeby dogadywać sie z dr. Bilarem to powiedziała z e to super doktor.

Madzia autorką jest najsłynniejsza polska położna: Jeannette Kalyta. Mój M jedzie do castoramy, więc zaraz poproszę, żeby mi kupił tą książkę co Ci polecała położna :) ja jutro składam deklaracje do tej szkoły rodzenia na Monte Cassino i zaczynamy od sierpnia, ta prowadząca P. Kasia podobno super położna

Ona węzły przy opryszczce zawsze są powiększone. Jak mam np. na ustach po lewej stronie to po tej samej stronie na szyi mam powiększone węzły

No właśnie mi też mówił o tym Bilarze, ale to raczej Madzia ma być za kasę... A to może być niezła sumka :/ przynajmniej ja to tak zrozumiałam. No ale zobaczymy :)

Lenka dzięki ,ja osobiście rozmawiałam z tą p. kasią i opinie są swietne o niej, mi po prostu szkoda tej mojej położej bo też jest super dziś mówiła mi co kupowac a z czym dać sobie spokój , jakie kosmetyki dla malutkiej potem do pilegnacji piersi itd. Daj znac czy w tym epkiku przy geancie jest ta ksązka, a ja zamawiam tamtą.

Nie no ja nie zrozumiałam tego ze to za kasę, zobaczymy ja we wtorek idę na usg do węgrzynowskiego wiec najpierw z nim pogadam.

reklama
OHej. Dziewczyny a ja mam wiesci co do Pomorzan od lekarza pracujacego tam - nie bede pisac swoich wnioskow napisze wam fakty ale mnie interesuje tylko cc wiec o sn nie wiem nic. A wiec - Najlepsza neonatologia, bardzo dobzi lekarze i zawsze jest anastezjolog. Dziecko od porodu non stop z mama nawet po cc. Ojciec moze byc przy cc caly czas (w policach nie), i non stop moze byc przy dziecku nawet jak jest zabierane na badania to idzie z nim. Po cc puszczaja do domu na druga dobe tak samo jak po sn.

Ja po wakacjach tez umawiam sie z moja polozna bo mam polecona babke, ciekawa jestem jej rad.

Do góry