reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

ja do lekarza mam okolo 100 km dzwonilam i przyjmuje popoludniu bede wiedziala wtedy co mam zrobic:( a miala ktoras z was cos takiego?

reklama
Magda faktycznie chyba kiedyś też mi coś wspominała Pani w rejestracji że część poradni na NFZ zostanie tam - pewnie m.in. genetyk i USG na skierowania ...
Ona niestety nie miałam styczności z tym problemem, nie kojarzę również aby na tym ani innych watkach które czytam ktoś pisał o takim problemie. Na pewno lekarz będzie wiedział co robić ... może to nic poważnego ale w ciąży lepiej dmuchać na zimne:tak:

zawsze cos sie przyplata kurde akurat teraz nigdy nie mialam takich problemmow a tutaj teraz wy bierzecie cos na wzmocnieie
??

Ona nie miałam nigdy takiej sytuacji, ale nie panikuj- rozmawiałam o tym z lekarzem i nie ma tragedii :) ja miewam często opryszkę na ustach i lek. rodzinny mnie nastraszył, ze to groźne w ciąży. Ale ginekolog mi wytłumaczył, że ABSOLUTNIE NIE jest to groźne dla dziecka, jedyny problem jest wtedy, gdy masz ją na wargach sromowych w czasie porodu SN, bo może przedostać się do płuc dziecka- ale Ty do porodu zdążysz to 1000 razy wyleczyć. Niemniej jednak idź do lekarza jak najszybciej, bo to trzeba jakoś leczyć, żeby się nie rozniosło i szybciej minęło itd.

Jeśli chodzi o wzmocnienie w ciąży to nie wiem czy to jest mozliwe.. to jest jednak wyjątkowy stan dla organizmu. Ja piję olej lniany, żeby uzupełnić kwasy omega-3 i jem mnóstwo warzyw i owoców. To tyle

Ostatnia edycja:
zgadzam się z lenkabar w tej kwestii - koleżanka miała ten problem (na ustach) na początku ciąży - też została nastraszona aż wyniki z krwi robiła na obecnośc wirusa, ale odpowiedź gina była dokładnie taka jak u lenkabar, więc nie musisz się stresować, ale konsultuj z ginem żeby się szybko jej pozbyć...

kurcze no wlasnie ja mam na wargach sromowych czytalam niby ze w III trymestrze jest gorsza bo przy porodzie dziecku moze zaszkodzic ale w II tez bo dziecko moze miec wodogolowie boje sie :(

Ona nie czytaj internetu, bo zawsze takie głupoty wypisują i niepotrzebnie się zamartwiasz. Skoro 2 zupełnie różnych ginekologów powiedziało to samo to znaczy, ze nie masz się czego bać. Ale siooo do lekarza, bo to dziadostwo bardzo lubi się roznosić. Nie będąc w ciąży dostajesz na receptę lek Heviran, który nie pozwala się temu dalej rozwinąć. Maści tylko ewentualnie łagodzą objawy. Ale nie wiem jakie jest postępowanie w ciąży

a moze to tez jest grzybica bo non stop z grzybem walcze juz sama nie wiem heh a mozna zrobic jakies badania z krwi czy cos zeby to wiedziec albo z moczu ?? moze bedzie wiadomo co to jest?

reklama
Ona jeśli rzeczywiście masz opryszczkę, to to jest wirus, który będzie Ci towarzyszył do końca życia:/ w okresach osłabienia wychodzi czasem częściej, czasem rzadziej. I żadne badania krwi nie są do tego potrzebne- lekarz będzie widział. Ale my tu lekarzami nie jestesmy- musi Ci obejrzeć ginekolog

Do góry