reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Szyszka wspaniale, gratulacje raz jeszcze!!! i oczywiście czekamy na bardzo szczegółową relację jak Antoś mamie pozwoli.

Esiek ja na spinanie się brzucha biorę od 3 tygodni no-spę 3 razy dziennie. Sienkiewicz kazał mi brać 3 razy dziennie po 1 tabl. no-spa max albo po 2 zwykłe bo to to samo. Także na Twój ból spokojnie bierz w miarę potrzeb 2 lub 3 razy na dobę. Pytałam oczywiście chyba już setny raz czy na pewno nie zaszkodzę dziecku, powiedział też setny raz ;-) że nie ma w ogóle takiej opcji. Potwierdziłam to zresztą też u Kowalskiego

reklama
szyszka super gratulacje mnie tez sie marzy synek i wlasnie o imieniu ANTOS:) hehe a jak bedziesz miala wolna chwile to czekamm na relacje z cc:)

infinity a to ty juz wiesz ze to bedzie dziewczynka?

Ona kilka dni temu na usg moja Pani dr. powiedziała że widzi 'szparkę' więc wg. niej to (moja wymarzona) dziewczynka :tak: nawet fotkę mam, choć ja tam niewiele widzę ;-) Oczywiście powiedziała też że na 100% potwierdzi na kolejnym usg 30.07 ale ja wcześniej będę miała już 100% pewne wyniki amniopunkcji które określają również płeć. Miałam nic nie kupować co sugeruje płeć ale przeceny się już prawie kończą (rzeczy w większości sklepów są przebrane i nie ma pełnej rozmiarówki) że aż żal mi nie kupować ;-) - wole na tym trochę zaoszczędzić bo wiem że to dopiero początek wydatków :sorry:Na szczęście większość sieciówek ma 30 dni na zwrot/wymianę więc w razie co będę biegać i wymieniać na niebieskie :-D

po dłuuuugiej nieobecności melduję się. W szpitalu byłam 12 dni, urodziłam 2 lipca, Antoś przewrócił nasz świat do góry nogami, nigdy w życiu nie spotkało mnie większe szczęście. Piszę tak na szybko, bo usnął. Jak tylko znajdę chwilę napiszę Wam wszystko ze szczegółami i postaram się nadrobić zaległości.

Możecie mi polecić jakieś mleko? po bebilonie Młodego bolał brzuszek, a po Bebilon Comfort nie mógł zrobić kupki, lekarz polecił nam najzwyklejsze bebiko. Nie mam za wiele pokarmu swojego, a Antoś to mały głodomorek więc mm musi być.
ja od siebie polecę Enfamil O-lac. Może ma problemy z tolerancją laktozy bo to typowe dla maluszków, a w tym mleczku jej nie ma ;) spróbuj. Ja na bebiko przeszłam jak synek miał koło roczku dopiero.

Ostatnia edycja:
Peti, Esiek - ja ciągle w dwupaku. Czasami miewam jakieś delikatne skurcze, ale to trwa chwile i przechodzi. Jeśli w tym tygodniu nic się samo nie wydarzy to dokładnie za tydzień w niedziele kładę się do szpitala i będą wywoływać. Wolałabym żeby samo się to zaczęło. Mam nadzieje że moja Kluseczka zrobi Mamusi niespodziankę i ze chce wyjść na zewnątrz :) Narzekam tylko na napuchnięte po maksie nogi. Już nie tylko wyglądają jak bańki, ale jeszcze bolą :( Pocieszające jest to że już długo nie będzie to trwać i w końcu przytulę swoją Córunię :)

Peti a jak Ty się czujesz?

Dziewczyny melduje ze ja w szpitalu :/ Moje bole tak sie nasilily ze nie moglam wstac :/ Moja Goska cala i zdrowa wazy 450g. Natomiast u mnie widac kamien w nerce i stad te bole. Zostawili mnie na patologi, dostaje kroplowke i wzieli posiew. Pewnie pare dni poleze :(

Minni no to czekamy na dobre wiesci:tak:Opuchlizna zejdzie zaraz po porodzie.
Ja sie czuje swietnie,az sama jestem zdziwiona.Pare dni temu mialam ciezki dzien,wszystko mnie bolalo,bylo mi niewygodnie i ogolnie mialam zle samopoczucie.Ale na drugi dzien jak reka odjal :)Nie puchne w ogole,ale chyba tylko dzieki irlandzkiej pogodzie,jest idealna.No i brzuch mi chyba jednak nie opadl jeszcze.Moja gin twierdzi ze jest nizej a maz i znajomi ze taki sam:-)

Minni jeszcze tylko troszke i bedziemy tulic nasze ksiezniczki:happy:

reklama
po dłuuuugiej nieobecności melduję się. W szpitalu byłam 12 dni, urodziłam 2 lipca, Antoś przewrócił nasz świat do góry nogami, nigdy w życiu nie spotkało mnie większe szczęście. Piszę tak na szybko, bo usnął. Jak tylko znajdę chwilę napiszę Wam wszystko ze szczegółami i postaram się nadrobić zaległości.

Możecie mi polecić jakieś mleko? po bebilonie Młodego bolał brzuszek, a po Bebilon Comfort nie mógł zrobić kupki, lekarz polecił nam najzwyklejsze bebiko. Nie mam za wiele pokarmu swojego, a Antoś to mały głodomorek więc mm musi być.

W szpitalu młodemu dawali bebilon HA. To był koszmar, po 7 godzin dziennie płakał, furczało mu w brzuszku, nie mógł usnąć. Wszystko zaczynało się około 17 i trwało do północy. Względną pomoc dawała kąpiel troszkę cieplejsza niż normalnie. Byliśmy wykończeni. Jak miał 6 dni to byłam w Auchan i na półce wpadło mi w oko Hipp comfort combiotic. Kupiłam i już pierwszego dnia dodając do bebilonu hippa Wiktorek był o niebo spokojniejszy. Po 2 dniach minęły wszystkie dolegliwości. Okazało się, że miał nietolerancje laktozy. Po jakiś 2-3 miesiącach przeszliśmy na hipp bio combiotic (z normalną zawartością laktozy) i nadal jest ok.

Najtaniej to mleko dostaniesz w Rossmanie - puszka 350 g za 29,99zł.

Ogólnie metodą prób i błędów musisz na synku przetestować, u jednych dobrze działa bebilon, u innych hipp, enfamil, etc. Z bebiko raczej bym nie kombinowała, bo często u dzieci występują nietolerancje laktozy, dlatego należy poszukać mleczka o obniżonym poziomie laktozy. Przykładowo w hipp comfort jest laktozy 20,7g w 100g proszku, a w bio 52,3 g.

A i nie miałam żadnych problemów z kupką u sierściucha, a słyszałam wiele opinii że po bebilonie pepti czy comfort są zaparcia.

Ostatnia edycja:
Do góry