reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Peti30- obejrzalam Twoj wozek i powiem Ci ze.....mam teraz dylemat ;) Bylam zdecydowane na stokke ale teraz juz sama nie wiem....dobrze ze jeszcze troche czasu zostalo....

reklama
Jogo można dłużej niż do 7 miesiąca - moje już jutro mają 7 miesięcy, ważą po ok. 9 kg, foteliki są do 13 kg i bez problemu mogą je jeszcze używać

Peti wozek bardzo ciekawy i praktyczny. Ja narazie zyje piątkowym scanem i byle do piątku:) u nas tez bieda z tymi usg ja jak narazie miałam usg w 13 tyg a teraz w 22 i to ma być ostatnie! Ale mysle ze bede z nimi walczyć o jeszcze jedno a jak nie to zrobię prywatnie u Polskiego gina.

Martaczi ten wozek widziałam tylko raz w Polsce w Warszawie wlasnie ciekawe jak jak on sie sprawdza na śniegu? Ten buogaboo ma amortyzatory na przednich mniejszych kółkach a tylne sa pompowane z tego co widziałam na zdjęciach to uzyskuje go Kasia Cichopek.

Gotadora a twoim maluszkom jest jescze wygodnie w tych nosidelkach. Brata syn w tym wieku juz niechcial jeździć w nosidełko i strasznie płakał , zmienili mu na fotelik i było super.

Niepokorna to faktycznie super cena za bodziaki :) wiesz jesli spodobał ci sie ten wozek to moze jeszcze obejrz go w sklepie. Ja koniecznie chciałam mocowanie iso fix do samochodu dlatego nosidełko z ta baza zakupilismy to teraz juz bez sensu ten wozek dla mnie. Ale jesli ty jescze nie masz nosidełka to ten orbit moze być dobrym rozwiązaniem. To u ciebie Olivierek na 100 ? Super ze juz wiesz i mozesz mowić domdzidzi po imieniu :)

megi wlasnie nasza nowa liderko gotowa juz ? Wszystko zapięte na ostatni guzik czy jeszcze biegasz za czymś. A jak tam końcówka dobrze sie czujesz ?

Jogo juz na 100 % Olivier ,pani doktor na wczorajszym usg pokazala nam jak to ujela "dorodnego penisa " ;)chociaz ja juz od 13 tygodnia mowilam syneczku do brzuszka ;)

Sylwia[/B]​ co u Ciebie?
pytałam już o wózek Bebetto i nawet część z Was podzieliła się ze mną opiniami, a teraz mam question odnośnie konkretnego modelu, użytkowała któras z Was Bebetto PASCAL?
no i przy okazji jakie są Wasze opinie na temat fotelika samochodowego Maxi Cosi Cabrio Fix?

U nas na całe szczęście wszystko zakończyło się tylko strachem.Wizyta u neurologa pozytywna, maluszek zdrowy, ale profilaktycznie mam zrobić usg przezciemiączkowe po 3mż ze względu na mój wywiad podczas ciąży (sporo tych leków było i mimo, że są uznawane za bezpieczne w ciąży, to jednak lepiej to sprawdzić). W poniedziałek byliśmy na szczepieniach i okazało się że synuś waży 6 kg :szok:, teraz wiem dlaczego bolą mnie tak ręce od noszenia mojego prezesa :-).

Zaszczepiony został infanrix hexa i rotarix. Bardzo dobrze zniósł szczepienie (wiwat krem emla) i potem też nie mieliśmy żadnych problemów. Rozmawiałam z neurologiem na temat szczepień i dowiedziałam się, że najlepiej szczepić na podstawowe choroby, ale szczepionkami skojarzonymi. Na pneumokoki, ospę szczepić zanim dziecko pójdzie do szkoły, rotawirusy i meningokoki raczej odpuścić. Zgłupiałam :zawstydzona/y:. Za namową mojej dr, która prowadziła ciążę skorzystam z poradni szczepień w szpitalu w którym rodziłam. Pracuje tam dr Grzeszczuk (czy jakoś tak) i dobierze indywidualnie szczepienia względem dziecka (wywiad rodzinny, zawody rodziców,etc). Doradzi co danemu dziecku będzie bardziej potrzebne a co warto odpuścić. Jak dobrze zrozumiałam to jest pediatra i z zamiłowania zajmuje się profilaktyką i epidemiologią.

Bebetto pascal jest chyba teraz w modzie. Ja mam solarisa "b" i bardzo sobie chwalę go, tak samo siostra jest zadowolona z vulcano. Jednak wybór wózka to chyba bardziej kwestia gustu i indywidualnych potrzeb. U mnie w pracy dwie koleżanki bardzo narzekały na x-landery, a na necie tyle pozytywnych opinii na ich temat. Cóż, musisz raczej wybierać względem siebie.

Niepokorna ładne imię, takie jak u mojego siostrzeńca. Jestem tylko ciekawa jak będzie w dokumentach czy Olivier czy Oliwier. Wydaje mi się, że druga wersja jest bardziej poprawna w języku polskim, chociaż teraz wolna amerykanka z tymi imionami. No nic, dopiero za tydzień siostra jedzie rejestrować małego to się dowiem czy będzie "v" czy "w".

Sylwia no to kamień z serca, że z małym wszystko dobrze, ale co strach się najadłaś to Twoje!!!
Nipokorna no to zazdroszczę chodników u nas czysty Meksyk dziura na dziurze... mnie przekonują te składane kółka swobodnie wciągnę sama wózek na 2 piętro bez dźwigania no i też ma bazę na isofixa
Jogo bugaboo starsznie niski sąsiadka ma trzeba się tak schylać do dzieciaczka widziałaś go na żywo? Cchopek ma teraz MIMA wózek:-D mężowi jeszcze spodobał się raczej ze strony praktycznej concord neo...
Lolitka jak tam się dziś czujesz?
Labo co u Was :-)

Sylwia całe szczęście, że z Wiktorkiem wszystko ok. 6 kg:szok: o mamo, to już kawaler :-D ubranka już na 62? remont w toku? Wiktorek już niedlugo skonczy 2 miesiące -ale ten czas leci:) (wiem wiem, cały czas się powtarzam z tym czasem, ale no tak mnie to zaskakuje, ze szok :-p)

martaczi na razie nie myślę o porodzie. Cały czas mi się wydaje, że to przecież jeszcze aż dwa miesiace. ;-) bardziej nachodzą mnie jakieś głupie obawy jak to będzie po, czy podołam, chciałabym być dobrą mamą i nie przegiąć w żadną stronę, boję się, żeby fakt, że tak długo czekałam na młodego nie sprawił, że go będę przesadnie rozpieszczać, albo będę przesadnie opiekuńcza. Póki co wydaje mi się, że dam radę, bo czemu miałabym nie dać i wydaje mi sie, że zdrowo podchodzę do kwestii wychowania, ale kto wie co mi odwali jak wezmę taką kruszynkę w ramiona:tak: wy też macie takie obawy?
poza tym sobie piorę, prasuję, zrobiłam porządek w pokoju przeznaczonym dla juniora. Póki co stoi tam łózeczko, które po porodzie przeniesiemy do nas do sypialni :D kompletuję też rzeczy dla siebie, mam zamiar się niebawem spakować, bo kto wie kiedy jak i co...
dużo masz ubranek kupionych, bo mi sie cały czas wydaje ze mam za mało

reklama
Do góry