reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

foote.. cieszę się że kosmówka wróciła do normy:)
a możesz mi powiedzieć czy leżałaś plackiem?? bo mi lekarz powiedział żeby nie przesadzać, więc sobie po domu spaceruję, co prawda nic nie robię męczącego, ale a to posiedzę z rodzicami piętro niżej, a to powyleguję się z książką czy przed tv, potem znowu malutki spacerek na ploteczki do rodziców i tak mi dzień mija... mam nadzieję że to też można zaliczyć do oszczędzania się - w sensie nie robię nic co mogłoby być męczące...
a wizytę mam 23 i też mam nadzieję usłyszeć że wszystko ok...
no biorę też oczywiście lutkę i duphaston regularnie:)
pozdrawiam wszystkie koleżanki:)

reklama
Mazenka, doczekałaś się i Ty ;-)
Podium jest Twoje. Koszulka liderki również
:tak:

Pewnie siedzisz cichutko i odliczasz godziny do przywitania swojej córeczki.

podium.jpg

KWIECIEŃ

1.MAZENKA (14 kwiecień 2014) córka

MAJ
2. LAWENDOWY SEN (12 maj 2014) córka Zosia
3 .MEGI* (20 maj 2014) syn

CZERWIEC
4. NIKA85 (5 czerwiec 2014)
5. SZYSZKA87 (25 czerwiec 2014) syn Antoś

LIPIEC
6. 24MAGDA09 (04 lipiec 2014)
7. MOLLA (07 lipiec 2014) syn
8. MINNI27 (29 lipiec) córka

SIERPIEŃ
9. PETI30 ​(1 sierpień) córka Lucy
10. MARTACZI (2 sierpień) syn
11. LABO75
(7 sierpnień) córka Aleksandra
12. SIAGA (10 sierpień 2014) syn

WRZESIEŃ
13. JOGO (2 lub 6 wrzesień)
14. ZUZIA2011
(5 wrzesień)
15. ELLENI (5 wrzesień)
16 NIEPOKORNA (5 wrzesień)

PAŹDZIERNIK
17. MADZIA76 (18 pażdziernik)

Załączniki

• podium.jpg
    podium.jpg
    6,8 KB · Wyświetleń: 57
Szyszka, w czwartek jadę do szpitala i dowiem się konkretów, kiedy będę miała cc.
Mam nadzieję, że to będzie w maju, a nie zaraz po świętach :tak:

Jogo, nie piszę, bo walczę od ponad dwóch tygodni z przeziębieniem. Niestety dostałam antybiotyk, bo gorączka doszła do głosu.

Sylwia, to niesamowite, jak takie małe stworzenie potrafi zmienić cały świat i decyzje podjęte jeszcze przed jego przywitaniem :-)

mazenkaTO JUŻ!!!:-D no to za chwilkę piękne chwile i świat do góry nogami;-)
lawendowya ty następna!też rzadziej będziesz tu zaglądać ;-)tak jak napisałaś Sylwii, mała istotka zmienia wszystko!a najbardziej się ona sama zmienia, hihi, a każda noc...jest inna, ech...już nigdy się nie wyśpię!Eruk zajmuje coraz więcej łóżka, a koty się wszędzie wepchną, i wyślij się tu człowieku...:zawstydzona/y:
szyszka ja miałam karuzelke i konika morskiego, i to się przydało.Teraz tylko mata edukacyjna.Ale tak jak pisałam, z tego co obserwuje, to teraz My jesteśmy najlepszymi zabawkami dla synka;-)nasza uwaga, pieszczoty, gilgotki i mały śmieje się w głos:-)najbardziej lubi siadać jak się go złapie za rączki.
sylwiasuper, że możesz zostać z małym dłużej :-D a ci do dźwiękowych zabawek-mój ma je gdzieś ;-)a jak nie może zasnąć to zamiast konika puszczam mu dźwięk wody, mam aplikacje na tabket rożnych dźwięków, i to pomaga.Czasem woda i bicie serca razem pomagały;-)

He he Sylwia - ja jednak widze ze nie ma co za duzo planowac z dzieciaczkami bo zycie i tak zweryfikuje:) Pamietam jak pisalas zadnych smoczkow;-) A teraz pozostanie w domku - ale wiesz bardzo sie ciesze ze jednak zostajesz z Wiktorkiem dluzej - taki maly babelek napewno przywiazany do mamusi i tez nie chce bez niej byc:) Takze fajnie ze bedziesz dluzej cieszyc sie macierzynskim no i jestem pelna podziwu ze tak szybko myslisz o kolejnym :)

Szyszka no ja tez mysle ze po swietach smialo juz mozesz wszystko szykowac - to sie tak mowi zrobic tylko pranie ale napewno roboty co nie miara a przy okazji bedziesz widziec co jeszcze musisz dokupic i o czym pamietac:)

Jogo - wczoraj bylam ogladac ten wozek - ale nie wzielismy go - szczerze to bardzo odbiegal od wersji "w bardzo dobrym stanie" - naprawde brudny, poodzierany ja rozumiem ze jesli ktos go uzywal to musza byc oznaki ale nie za taka cene... wiec sobie odpuscilismy - mamy jeszcze sporo czasu teraz w Polsce poogladamy sobie w sklepach i moze tam nam jakis wpadnie w oko...
co do mowienia do maluszka stosuje ten sam trik na plec ale tez nie chce odpowiedziec;-)

Lawendowy -a ty gdzie sie tak doprawilas?? Duuuuzo zdroweczka zycze... fajnie ze kalendarz przypomnialas - tam juz chyba jakies nowe wpisy powinny byc ale niepamietam kto (Eleni - coreczka, Niepokorna -synek) no i mamy juz pazdziernikowe mamuski ale chyba nie podawaly jeszcze terminu no i wciaz czekamy na nowe... a podczytalam ostatnio stare forum i wiem ze znowu byl wysyp:-) wiec czekamy..

Ostatnia edycja:
Zuzia, nie mam pojęcia, gdzie się tak załatwiłam. Całą ciążę nic, nawet gardło mnie nie bolało. Zimą może ze dwa razy miałam czapkę na głowie i wszystko było dobrze. Ech, każdy mi mówił, że końcówka jest najgorsza, ale nikt nie uprzedzał, że i przeziębienie może dopaść :tak:

Już nanoszę poprawki do kalendarza. I faktycznie nie wszystkie dziewczyny podały mi info, żeby je wciągnąć na listę.

KWIECIEŃ
1.MAZENKA (14 kwiecień 2014) córka

MAJ
2. LAWENDOWY SEN (12 maj 2014) córka Zosia
3 .MEGI* (20 maj 2014) syn

CZERWIEC
4. NIKA85 (5 czerwiec 2014)
5. SZYSZKA87 (25 czerwiec 2014) syn Antoś

LIPIEC
6. 24MAGDA09 (04 lipiec 2014)
7. MOLLA (07 lipiec 2014) syn
8. MINNI27 (29 lipiec) córka

SIERPIEŃ
9. PETI30 ​(1 sierpień) córka Lucy
10. MARTACZI (2 sierpień) syn
11. LABO75
(7 sierpnień) córka Aleksandra
12. SIAGA (10 sierpień 2014) syn

WRZESIEŃ
13. JOGO (2 lub 6 wrzesień)
14. ZUZIA2011
(5 wrzesień)
15. ELLENI (5 wrzesień) córka
16 NIEPOKORNA (5 wrzesień) syn

PAŹDZIERNIK
17. MADZIA76 (18 pażdziernik)

Foote , ema , lenkabar I majka - podajcie daty porodu do aktualizacji kalendarza. A tak Sobieski myself kto bedzie prowadzil kalendarz jak lawendowy będzie rodzic a to juz niedługo ? Moze Zuzia ty byś chciała?

Lawendowy duzo zdrowia ci życzę i niedługo juz ty będziesz nasza liderka.
Coś Marzenka sie nie odzywa moze juz urodziła ?

Zuzia jesli chcesz to popatrz na gumtree za wózkami tam sa często fajne ale moze faktycznie wam coś w Polsce wpadnie w oko. Ja rozważam jeszcze buogaboo maja świetna duża gondolę ale spacerówka jak na moje oko wystarczy do 2 lat a potem coś większego by trzeba było. Bardzo dużym minusem tego wózka jest tez cena niestety.

reklama
Melduję, że jestem nadal w dwupaku :rolleyes:. Mam zamiar wytrzymać do poniedziałku hehe. Nie mogę uwierzyć, że jutro ostatni dzień w ciąży:szok:. Nie ogarniam forum, bo albo śpię, albo latam po mieście, sklepach, porządkuję po raz setny pokoik i torbę, a później padam i znowu śpię... Dziwnie tak. I nie ma co kryć, delektuję się ostatnimi chwilami z brzuszkiem... To dziwne, ale nadal jestem totalnie spokojna, jakby nie docierało do mnie, że mogę już odliczać godziny, zero stresu :-D.

Jutro nadrobię co u Was słychać, jak tylko się wyśpię :rofl2:, dobranoc hehe, odmeldowuję się.

Do góry