reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Fusun - caly czas o Was mysle i modle sie za Was - wszystko to takie niesprawiedliwe....nic nie pisalam bo tak jakos smutno bylo ale gdy przeczytalam twoja ostatnia wiadomosc normalnie sie rozplakalam i wlasnie wtedy moja dzidzia kopnela mnie dwa razy - az zaniemowilam normalnie tak jakby mi powiedziala ze nie mam plakac i sie o was martwic bo jeszcze bedzie dobrze i ja bardzo w to wierze....

Ciezaroweczki widze ze ostatnio waga na tapecie:) Wiecie ze to sprawa indywidualna i ze nie ma co teraz tym przejmowac - moja kuzynka przytyla ponad 20 - po ciazy szybko wszystko stracila - z nami tez tak bedzie:)

Lolitka - kazda ciaza jest inna wiec nie ma co sie sugerowac a moze to cora juz odbiera mamie ksztalty:)

Majka, Jogo, Labo, Szyszka, Elleni, Madzia76, Madziaipiotr - no nie ma co patrzec na wage w koncu jestesmy ciezarowkami nie ma sie co oszukiwac:-D;-):-D Po porodzie nasze malenstwa tak dadza nam do wiwatu ze raz dwa zrzucimy:) Ja myslalam ze u mnie wagowo bedzie masakra ale na razie 2-3 kilo wiec nie jest zle... tyle ze brzusio juz mi ladnie widac i wszyscy od razu chca dotknac:) Patrze w lustro i sama nie moge uwierzyc ze spelnia sie to o czym tak bardzo marzylam...

Minni27 - no coreczka pieknie rosnie - gratuluje:)
Madzia76 - powodzenia na wizycie - jak doktorek ma dobre usg to moze zobaczy co tam siedzi chociaz to jeszcze wczesnie - no i siusiaka szybciej mozna zobaczyc...

Majka - no to gratuluje syneczka:)Super ze wszystko w porzadeczku

Foote - gratuluje serduszka -

Lenkabar - no pieknie rosnie ten twoj szkrabek - rownie gratuluje mamusiu

Gotadora - dopiero czytalam twoja stronke jak wklejalas zdjecia z usg a twoje maluszki juz pol roczku maja - wszystkiego dobrego dla Was...

Zula - juz gratulowalam betki, wiem ze sie boisz ale nie martw sie bedzie dobrze no tak to jest z tymi objawami ze na poczatku bardzo przypominaja te okresowe ale jeszcze troszke i bedziesz narzekac na nudnowsci ciazowe - bardzo ci tego zycze;-)

Peti - juz dawno sie nie odzywalas co tam u Was slychac??
Niepokorna - odezwij sie co tam u was?

U mnie brzusio do przodu nawet niektorzy mowia ze juz duzy:-D no i pomalu chyba zaczynaja sie ruchy narazie jak juz pisalam byly dwa wyrazne kopniaczki ale codziennie jakies tam smyranie sie dzieje wiec czekam az zacznie sie na calego...

Moj brzusio w zeszlym tygodniu
brzusio2.jpg

Załączniki

• brzusio1.jpg
    brzusio1.jpg
    6,5 KB · Wyświetleń: 60
  • brzusio2.jpg
    brzusio2.jpg
    15 KB · Wyświetleń: 69
reklama
Zuzia :-) sliczny brzusio! mnie maleńka skopała ok. 16 tygodnia tak,że nigdy nie zapomnę, bo mi łzy same z oczu leciały, taka łobuziara była :-D

a co do wagi - dziewczyny nie przejmujcie się za bardzo i uwierzcie mi,że lepiej przytyć niż - jak było ze mną - schudnąć w ciąży. Lepiej mieć więcej ciałka niż wyglądać później jak kościotrup - miałam nogi jak patyki i zero pupy, żadne ciuchy na mnie nie pasowały, każde spodnie spadały. Parę kg szybko zrzucicie, a z pewnością krągłości dodają kobiecie uroku :tak:

Zuzia piękny brzusio ale musze Ci powiedzieć że mimo iż przed ciaza byłam szczupła roz 34 to teraz brzuch mam dwa rszy większy od Ciebie ;) rosne w oczach normalnie ;)

Zuzia super wyglądasz :) pewnie dlatego sie waga nie przejmujesz bo twoja ciaza to tylko piękny okraglaglutki brzusio:) a ja troszkę sie przejmuje bo ma brzusio mniejszy niż twoj troszkę ale za to kg poszły mi na boczki i poslady :( teraz coraz mniej mi to przeszkadza bo w koncu od ubiegłego tyg zaczął tez rosnąć brzuch to moze z tylu przestanie:) co do ruchów to takie smyranie czuje od 16 tyg ale jeszcze nie poczułam takich typowych kopniaków a bardzo na nie czekam .

Majka mam w rodzinie ciężarna która ma termin na 5 dni po mnie i ma brzuszek dwa razy większy niż ja , wagowy idziemy łeb w łeb ale ona ma tylko brzuszek bez zbędnych krągłości . Wiec jesli i u ciebie tak jest to nie masz co sie przejmować bo po porodzie szybko odzyskasz figurę.

Zula ja tez sie martwiłam takimi bólami okresowymi które miałam do 10-11 tyg wiec lekarz kazał mi brać nospe . Spróbuj mi pomogło i sie tak nie derwowalam a dzidzi nie zaszkodzisz.

Madzia kciuki za prenatalne&&&

Majka - he he mowisz ze masz wiekszy brzusio? Moze dlatego ze ty od razu po stymulacji zaszlas - po tych wszystkich lekach tz mialam brzuszek jak bania - teraz podchodzilam do crio wiec juz nie bylo tej calej opuchlizny - a co do samego brzuszka to fajnie ze jest wiekszy - fajnie jest sie po czym macac hihi

Jogo - napewno mezus lubi te twoje kraglosci, na moim zdjeciu nie widac ale tez juz mi zalalo cale baczki z tylu - mialam wciecie ale zniklo;-) A waga sie nie martw zobaczysz ze zleci po porodzie - a jak z ciuszkami dla ciebie - ja juz pochowalam wszystkie spodnie gleboko do szafy i zamawiam ciazowe bo do pracy nie mam w czym chodzic i wczoraj wlasnie przyszly jedne ale tak super leza ze teraz bym je najlepiej oszczedzala hihi... no i pomalu zapelniaja mi sie schowki w domu bo mimo ze zadnej wyprawki jeszcze nie robie to kazdy mi cos daje - wlasnie w samochodzie czeka kolejna partia do rozpakowania ale czekam na mezusia az wroci - jakies krzeselko do karmienia, lozeczko turystyczne i cos tam jeszcze troszke sie boje tak szybko to zbierac chcialam poczekac do usg no ale znajomi daja wszystko w tak dobrym stanie ze az szkoda nie brac.... a juz mi sie o wozek pytaja....

Dziewczyny ja już po prenatalnych, niestety dzidzius tak się ułożył ze doktor ni huhu nie mógł wykonać badania robiliśmy dwa podejścia i nic. Obraziłą sie i nic nie pokazał, kolejne podejscie w piatek, moze nasze dziecko bedie wtedy dla nas łaskawsze :-)

Madzia haha jaki kapryśny ten wasz dzidzius :) mój na prenatalnych dwa razy nie pokazał buzki i kość nosowa nie była badana ale pozostałe dwa markery udało sie zbadać :)

zuzia no ja juz dawno nie chodzę w jeansach ze względu na krągłości ale za to zawsze uwielbiałem chodzić w getrach i tunikach i teraz jest mi bardzo wygodnie. Jeszcze nie chodzę w typowych ciazowkach tylko wyciągam z szafy te ciuszki które były troszkę za duże :) Fajnych masz znajomych , ze tak ci wszystko oddają . Ja tez mam w sumie sporo rzeczy które dostałam juz dawno ( wszystko na strychu czeka) . Wózek tez mi chcieli oddać ale postanowiliśmy ze kupimy nowy dla upragnionego bobo:)

Zuzia ja po stymulacji przytylyal 3 kg byłam tak opuchnieta że sxok ale w te 5 dni do transferu wróciłam do swojej wagi i na transfer szlam z plasciutkim brzusxkiem a zaraz po pozytywnej becie zaczelam rosnąć. Ja się przejmuje waga bo u mnie w rodzinie kobiety tyły po 30-40 kg w ciąży a mój roz 34 z przrd ciąży to ciężka praca i ponad rok diety. Oczywiście zdrowie maluszka najważniejsze i wagą będę martwić się po porodzie ale musze się pilnować. A brzuszek niech rośnie wygląda jsk piłka więc jest typowo ciążowy i ciesze się nim kazdego dnia;)
Jogo ja też będę mieć dużo rzeczy od znajomych jak dają to trzeba korzystać bo to co nam zostanie do kupienia to i tak będzie mase kosztować ;)
A wózek dla wymarzonego bobo też chcę nowy za nic nie odmowie sobie tej przyjemności ;)

Madzia - ha ha a to maluszek ci zrobil psikusa:-D Chce mame potrzymac w niepewnosci:) Najwazniejsze ze wszystko w porzadku - no i juz w piatek kolejna proba zazdroszcze tych usg...tez chcialabym tak czesto widziec nasza dzidzie:)

Jogo - ja podobnie jak ty mam duzo tunik ktore leza nienoszone i teraz bedzie jak znalazl. Ciuszkow nie bede za duzo kupowac no ale spodnie ciezarowki juz musialam miec bo siedze caly dzien w pracy wiec musze miec cos luzniejszego na brzuszek. Legginsy z takim duzym pasem tez juz kupilam - w H&M jest dosyc spory wybor. A z wozkiem to jest tak ze tez chcialam nowy - no ale akurat trafia sie okazja ze babka z pracy sprzedaje dokladnie taki jak mi sie podoba i podobno bardzo zadbany - nowy kosztuje sporo wiec napewno akurat takiego nowego bym nie kupila, pojade go zobaczyc ale cos czuje ze juz pozamiatane;-)

Majka - a no to u ciebie faktycznie brzusio duzy jak na 12 tydzien - no ale widocznie taki urok:) Mozesz pokazac same potwierdzimy:)

Wlasnie rozpakowalam prezenty od znajomej - jejciu jakie to wszystko cudne dla tych dzieciaczkow mam krzeselko do karmienia i lezaczek z melodyjkami i to wszystko jeszcze tyyyyle musi poczekac- az sie boje to ogladac i sie tym cieszyc bo to tak wczesnie....

reklama
Hej Zuziu, faktycznie dlugo mnie nie bylo.U nas wszystko w porzadku,rosniemy sobie,moj brzuch jest wielki a tu jeszcze prawie 4 miesiace do konca! :) Lucy rozwija sie ksiazkowo,tak ze to najwazniejsze.Jak Ty sie czujesz?Jak malenstwo?Piekny masz brzusio.:tak:

Do góry