reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

mazenka - chciałam się Ciebie zapytać bo nie jestem w stanie przeczytać całego wątku:) czy Ty wogóle brałaś cokolwiek w trakcie ciąży na te przeciwciała ANA?

reklama
też mam nadzieję, że u Fusun los się odwróci i będzie wszystko ok z malutką.

co do tycia to szok i niedowierzanie z mojej strony ;-) ja już 13 kg na plusie :szok: chociaż podobno nie widac ;-) oczywiście generalnie mam to gdzieś - byleby mlody był zdrowy i wszystko poszło ok, ale z drugiej strony jak sobie pomyślę, że w czerwcu przyjdzie mi zrzucić to wszystko to aż mam gęsią skórkę. A jeśli w moim przypadku również tycie będzie najobfitsze od teraz to mam przerąbane:-D na szczęście kupiliśmy z mężem rok temu orbitreka więc mam plan, będę wkładać młodego do bujaka, ustawiać na przeciwko siebie i jazda na rowerku. ;-)
w ogóle oficjalnie rozpoczęłam sezon pt. "wicie gniazda". Zrobiłam miejsce w komodzie u nas w sypialni dla malego, nawet już sobie poukładałam. Po świętach będę prać i prasować. W tym tygodniu przychodzi łóżeczko. Zostanie nam do kupienia wózek (choć cały czas mi się wydaje ze mam za mało ubranek), kosmetyki, wyprawkę dla mnie i koniec.

majka trzymam kciuki ;-)
ja przytyłam w ciązy 14 kg i w 2 miesiace mi wszystko zleci
  • biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif

ało podobno byłam spuchnieta bo woda mi sie zatrzymała wiec moze tak też bedie u ciebie:-)

Ja przytyłam juz prawie 6 kg,ale mój brzusio jest duzy jak w 7 m-cu hihi,ale na to czekałam 5 lat i nie przeraza mnie to wcale.Teraz wkońcu moge zaszalec z jedzieniem i niczego sobie nie odmawiac;-)Jutro lece lo endokrynologa ,dzis odebrałam wyniki i mysle ze sa w normie ale lepiej sie upewnic moje tsh 2,730(norma 0,270-4,200) a ft4 1,04(norma 0,93-1,7) mysle ze zostane przy euthyrox 50

madzia i piotr mój gin. powiedziałby ze tsh za wysokie jak na ciażę. Ja miałam 2,5 i zmienił mi eutyrox z 25 na 50 ale to po transferze teraz robiłam i tsh 0,88 i jest ok. Nie wiem jak jest w takiej wysokiej ciaży jak Twoja bo moja to jeszcze taka "raczkujaca" chociaż mój suwaczek mói ze mój dzidziuś waż prawie 5 gr :-D normalnie kawała chłopa lub babki.

madzia i piotr broń Boże nie chcę Cię straszyć bo być moze na tym etapie ciąży to nie ma znaczenia już, ale porozmawiaj z doktorem on na pewno będzie wiedział czy zwiekszyć eutyrox czy na razie przy 50-tce zotawić. Ja jestem teraz na 50-tce i spadł.

Cześć,
Jestem juz po usg prenatalnym - moje Słoneczko ma sie w brzusiu bardzo dobrze, wszystkie parametry wyszły ok, moja Córcia waży już 579g, zgodnie z usg zaczął mi się 23 tc :)

reklama
Do góry