reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Martaczi: dzieki za link :) czuje się bardzo dobrze, zero jakichkolwiek bóli, tylko męczy mnie zgaga, ale to pewnie dlatego że włoski Małej rosną ;) Mam tylko jeden problem: jestem alergiczka i od ok. 8 tygodni zmagam sie z kaszlem, kilka razy byłam u internisty
( myślalam że jakieś choróbsko mnie atakuje ), byłam też u alergologa ale ten lek co przepisał w ogóle mi nie pomaga. Boje się że takie ataki kaszlu ( mam je średnio 1-2 razy dziennie ) mogą zaszkodzic maleństwu. Może któraś z Was miała podobny problem z kaszlem?
Odnośnie szkoły rodzenia: ja bede miala zajecia 2 razy w tygodniu po 1,5h.
W poniedziałek mam usg, już się nie mogę doczekać a tu jeszcze pare dni trzeba czekać...

Ostatnia edycja:
reklama
dzięki Martaczi cena tp 1000 -1500 zł zamiast 4000 no i kupię go od koleżanki "pedantki " więc wiem , że na pewno będzie czyściutki . Jak byliśmy z zeszłym roku u Niej to na pierwszy rzut oka widać , że należy do mercedesów wśród wózków . Dziś byłam w sklepie i oglądałam wózki i niestety w tej cenie wózki nie dorównują jakością peg perego , znalazłam też butelkę z odkręcanym dnem i smoczkiem zbliżonym do kobiecego sutka a wiadomo , że dno butelki najgorzej domyć .Podoba mi się też bukowe łóżeczko firmy Gluck .
A co do anemii to bardzo pomaga picie herbatki z pokrzywy i łykanie tabletek z alg - ja od dziecka mam niską hemoglobinę i mało czerwonych krwinek a jak piłam pokrzywę to po paru miesiącach miałam wyniki prawie jak facet tak samo było jak łykałam algi- spirulinę .
a na tej stronie znalazłam mnóstwo pościeli i innych rzeczy dla maluchów , firma polska GLÜCK - OFICJALNY sklep polskiego producenta pościeli, ubranek i mebli dla dzieci

Ostatnia edycja:
Mazanka jak zauważysz coś niepokojącego to jedź do szpitala. Musi być jakiś powód,że poznałam wiele kobiet w szpitalu, które kierowano conajmniej dwa tygodnie przed terminem do szpitala ze względu na cukrzycę.

Megi, Majka, Szyszka, Minni, Labo - widze ze tu wiecej nas z anemia, dzieki za wszystkie wskazowki leki juz mam od lekarza do tego pozostaje mi jesc to co zalecacie:)

Szyszka - no widzisz Antek broi znowu na calego:) Widze ze wyprawke juz masz w wiekszosci, tak jak Madzia zapisuje sobie wasze wskazowki co potrzeba bo i na mnie przyjdzie w koncu pora...

Marzenka - no ty juz tak bliziutko ze kazdy teraz objaw moze zwiastowac ze pora do szpitala - ale skoro sie uspokoilo to widocznie jeszcze czas - dzidzia poczeka do terminu:)

Martaczi - no takich typowych kopniakow jeszcze nie czuje ale czasem jakby mnie cos tam smyralo zwlaszcza wczoraj cos tak mocniej poczulam:) Co do zakupow to tez czekam na polowkowe usg i wtedy zaczne sie rozgladac akurat bedziemy w Polsce wiec mam w planach pozwiedzac dzidziusiowe sklepy:) A i dziekuje za link o zelazie:)

Labo - widze ze i ciebie juz szalenstwo zakupow dopadlo:) Wozek bardzo fajny ja tam bym sie chyba nie zastanawiala tylko brala od tej kumpeli skoro zadbany, podoba ci sie i za tansze pieniadze...

Zuzia jeszcze nic nie kupuje tylko oglądam a na zakupy mam zamiar się wybrać za jakieś 2 - 3 miesiące bo ja jestem może nie przesądna ale wolę na razie nie .......tylko wózek mamy zaklepany ale jeszcze z wysyłką czekamy do lipca bo spacerówka jest w użyciu

Dziewczyny, chciałam się tylko odezwać, że u mnie bez zmian dlatego się nie udzielam. Póki co ani nie mam zakażenia, ani nie rodzę. Czekam.

Fusun, bardzo się cieszę, że nie masz zakażenia. A na poród, to jeszcze zdecydowanie za wcześnie. Jeszcze nie czas.
Wytrzymaj Kochana. Mocno trzymam kciuki jestem z Tobą i dziewczynkami całym ♥

Fusun oby tak dalej dzionek do dzionka a nie obejrzysz się jak minie kolejny tydzień a potem miesiąc - jeden , drugi i itd. myślami i sercem jestem z Wami

reklama
Do góry