elleni
Fanka BB :)
Maja nie mam wskazań, ale po tylu latach starań, in vitro, powikłaniach i cukrzycy ciążowej mi nie odmówią ;-). Do tego ciężkie porody w najbliższej rodzinie w wywiadzie. Do tego tu można mieć cc na życzenie. A czy mam prawdziwe wskazania okaże się na koniec stycznia po mierzeniu malutkiej, bo czasami na insulinie dzieci mają wielkie rozmiary... Boję się sn przez możliwe powikłania, że z dzieckiem będzie źle. Niech już lepiej je szybko wyciągną z brzuszka, ja sobie z bólem pooperacyjnym poradzę. Tak wydaje mi się najbezpieczniej dla niej. Do tego nie odczuwam silnej potrzeby sn ;-).
Ale masz super z synkiem, ja jeszcze nie wyczuwam części ciała .
czytam twój post jakbym swój czytała dokładnie miałam tak samo w pierwszej ciąży
i cukrzyca ciążowa i insulina, jednostki do wstrzykiwania podobne, i poród w klinice przez CC tak jak chciałam
u mnie rozwiązali ciążę równiutko w 39 tyg, CC miałam planowaną bo tak chciałam. Wskazań nie było żadnych ale mój doktorek mówił, że po in vitro jest ten przywilej, że mogę sobie wybrać jak chcę rodzić :-) Z resztą ja o SN nawet słyszeć nie chciałam bo z moimi tendencjami do hemoroidów to bym przez miesiąc na tyłek nie usiadła Mały wcale jakiś wielki nie urodził się bo 3100 ważył więc to różnie z tą wagą wychodzi nawet przy cukrzycy.
Po porodzie synowi robili od razu echo serca ze względu na to,że przyjmowałam insulinę ale wszystko wyszło ok zdrów jak rybka choć strasznie się bałam. Mam nadzieję, że choć w tej ciąży ominie mnie ta cukrzyca..... bo teraz na jej temat wiem znacznie więcej niż kiedyś