reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dorex, Aleksandretta, dzięki dziewczy za podpowiedź ;-)

Linomag i Octanisept, to wiedziała, że mieć trzeba. Ale nad resztą się zastanawiam i sama nie wiem, które kosmetyki wybrać.
Tyle tego jest na rynku, że oczopląsu można dostać.
No i bardzo trzeba zwracać uwagę na skład, żeby od samego początku nie zrobić maluszkowi krzywdy.

reklama
Dziewczyny co do monitory oddechu my też mamy, ale nie zastosowaliśmy bo mała śpi w łóżeczku które stoi na wyciągnięcie ręki. Niebawem musimy się odważyć żeby małą przenieść do swojego pokoiku, ale puki co budzi się często i jest mi wigodniej...

Martka moje krwawienie po cc trwało 4tyg, ale obficie na podkłady to moze 4 dni a pózniej zwykle podpaski a od 3 tyg to już mało. Ja idę w przyszłym tyg do giną dowiem się jak z przytulaniem.

Lawendowy co do kosmetyków ja polecam Oilatum do kąpieli, linomag szsmpon, bephanten maść do codziennego smarowania pupy, sudokrem do codziennego stosowania nie nadaje się, Oilatum krem do smarowania, hipp krem na zimno, hipp krem do smarowania, hipp oliwka np do masażu, husteczki nawilżane zielone huggies najlepsze, i pampers premium wg mnie najlepsze:)))
Z ciuszków pajacyki praktyczne, wygodne. Np body cueżko ubrać maluszka. Mam rożne sukienki bluzki itp ale bidula krzyczy przy zakładaniu i jej nie katuję:)

cześć dziewczyny :-)

ja nie mam monitoru oddechu, ale maluszki są zawsze niedaleko mnie, a jak śpią w łóżeczkach to często wstaje do nich, czasem myślę,że mam hopla, ale pewnie każda mama tak robi ;-)

z kosmetyków ja używam sudocrem w piance - jeśli zdarza się odparzenie, ale to na prawdę bardzo rzadko. Trzeba pilnować skóry pod bródką, bo tam najczęściej może dojść do odparzenia. Dla nas najlepiej sprawdza się osuszanie maluchów po kąpieli suszarką, a potem puder linomag; do kąpieli emulsja cetaphil ( gratis ze szpitala) oraz żel linomag, używam też sporo oliwki ( linomag), ale nie smaruje im skóry przy każdym przebieraniu, a jeśli czymś smaruje to niewiele.

Witam wszystkie mamy na forum. Chciałam poprosić o pomoc.
Jestem w ciąży po in vitro, transfer 29.11, maluchy 3-dniowe, wg kalkulatora to pełny 8 tydzień. Wczoraj byłam na usg i maluch wielkością odpowiada 6 tygodniowi, serduszko bije tętnem 135. Moje przyrosty bety też były minimalne.
Czy któraś z Was miała taką rozbieżność w wielkości maluszka, czy potem udało mu się nadrobić?
Boję się, że ciąża się nie rozwinie...

Dziewczyny wizyte mam dopiero 17.01 i od tej daty przystapie do Was oficjalnie :)

Mam do Was pytanie, mianowicie dzisiaj mialam bolesna biegunke ze skurczami jelit....martwie sie czy moglo to zaszkodzic moim fasoleczkom ?? :( Uspokujcie mnie troszeczke bo ja z tych panikar ;)

kupiłam smoka chociaż byłam przeciwna. Mała poznała jego smak dość szybko bo na porodówce jak miała żółtaczkę i leżała pod lampami to położne dawały wszystkim dzieciakom takie od butelki do "ciumkania" żeby był względny spokój. W domu poddałam się chyba jak mała miała ok 3 tygodni. W dzień prawie nie używamy a wieczorem mała z nim zasypia a potem wypluwa. Przerobiliśmy smoczki chicco (był ok ale trudno dostępny),Avent, Nuk i tommee tippee mała odrzuciła i płacz był w niebogłosy... teraz od ok 4 miesięcy jesteśmy na Lovi i jest ok

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie mamy na forum. Chciałam poprosić o pomoc.
Jestem w ciąży po in vitro, transfer 29.11, maluchy 3-dniowe, wg kalkulatora to pełny 8 tydzień. Wczoraj byłam na usg i maluch wielkością odpowiada 6 tygodniowi, serduszko bije tętnem 135. Moje przyrosty bety też były minimalne.
Czy któraś z Was miała taką rozbieżność w wielkości maluszka, czy potem udało mu się nadrobić?
Boję się, że ciąża się nie rozwinie...

ann.k1 niestety nie umiem Ci odpowiedzieć ale mam nadzieję, że z Twoim Maluszkiem wszystko będzie ok. A powiedz co mówił lekarz?

reklama
Szyszka co do smoczka ja miałam taki w razie w. W 2 tyg mieliśmy histerie płacz, nie chciała, to był tomme tipee, po kilku dniach daliśmy nuk zassala i ciągnie do tej pory, uspokaja ją. Ostatnio maż kupił mam i też ssie. Z Nuka lubi te klasyczne bo inne wyrzuca:)
Ja jestem za smokiem. Dzieci zazwyczaj maja silny odruch ssania a taki smok je wycisza.

Do góry