Aleksandretta
Moderator
Sylwia jeśli chodzi o leżaczki/bujaczki, to niestety większość jest taka, że dziecko nie ma możliwości leżeć na płasko, zatem nie zaleca się, aby niemowlak z tego korzystał. Ale znalazłam taki produkt: http://www.tinylove.com.pl/index.ph...lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1-tiny-love-18kg Ma dużo plusów: możliwość położenia dziecka na płasko i przede wszystkim ten leżaczek rośnie razem z dzieckiem. Minus jest taki, że trzeba samemu kołysać i nie ma możliwości elektronicznego kołysania. Podobno też dołączona do niego zabawka jest słabej jakości - mogłoby to być jednak coś fajniejszego. Gdyby nie to, że trzeba kołysać samemu, to byłby to produkt niemal idealny, który można stosować od urodzenia. Tak czy inaczej ja rozważam zakup tego.
Z tym łóżeczkiem mam właśnie dylemat. Na początku planowałam kupić mniejsze, ale znajomi, którzy mają półroczną córeczkę odradzają i twierdzą, że większe będzie lepsze. Ich mała podobno zaczyna mieć trochę ciasno w tym mniejszym łóżeczku (chodzi o swobodne rozkładanie rączek w łóżeczku) i niedługo będą myśleć o zmianie na większe. Dlatego pytam o Wasze doświadczenia. Jeśli kupię większe łóżeczko to takie z możliwością demontażu szczebelków, żeby faktycznie służyło dłużej.
Z tym łóżeczkiem mam właśnie dylemat. Na początku planowałam kupić mniejsze, ale znajomi, którzy mają półroczną córeczkę odradzają i twierdzą, że większe będzie lepsze. Ich mała podobno zaczyna mieć trochę ciasno w tym mniejszym łóżeczku (chodzi o swobodne rozkładanie rączek w łóżeczku) i niedługo będą myśleć o zmianie na większe. Dlatego pytam o Wasze doświadczenia. Jeśli kupię większe łóżeczko to takie z możliwością demontażu szczebelków, żeby faktycznie służyło dłużej.