reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
MajaSauer też kiedyś mi wpadł w oko ten śpiworek, jednak ma jeden minus dla mnie istotny - nie ma otworów na pasy. Także do wózka się nadaje, ale już pojechać do lekarza na szczepienia i zabrać w nim dziecko do fotelika, to już nie bardzo. Nawet widać na jednym ze zdjęć, że pasy są przeprowadzone na zewnątrz i dziecko trochę jest ściśnięte.

Aleksandretta mi dzisiaj przyszedł śpiworek wełniany Śpiworek,śpiwór do wózka fotelika sanek110cm WEŁNA (3718484409) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ( ja mam taki jednokolorowy błękitny). Do tego mam pajaca -kombinzon z weluru z fixoni i chyba żadne zimno nie będzie nam straszne :-D.

Gotadora no właśnie się pogubiłam, kiedyś byłam przekonana że kupię, teraz jak naczytałam się to zaczynam być na nie. Jedno to położenie dziecka i tak na prawdę powinno się go używać po 3 mż. Większość jest do 9 kg, a taką wagę dziecko szybko osiąga. Także z moich rachunków wynika że zabawka będzie na kilka miesięcy :zawstydzona/y:. Też byłam nastawiona na kołyskę na prąd, ale bardzo bym chciała znaleźć taką, która będzie nam służyła chociaż rok. Może uda mi się coś jeszcze znaleźć.

My już po wizycie :-D:-D. Wiktorek waży już 1073 g:szok: i ze wszystkich pomiarów jest 2 tygodnie do przodu. Według długości kości udowej jest bardzo długi :-). I mój mały mężczyzna zmienił położenie z poprzecznego na podłużne główkowe :tak::tak:. Wszystko wygląda prawidłowo, tylko niestety mam wysoki poziom TSH i mam teraz jak najszybciej pójść do endokrynologa :-(. Jak mus to mus.

Aleksandretta mi dzisiaj przyszedł śpiworek wełniany Śpiworek,śpiwór do wózka fotelika sanek110cm WEŁNA (3718484409) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ( ja mam taki jednokolorowy błękitny). Do tego mam pajaca -kombinzon z weluru z fixoni i chyba żadne zimno nie będzie nam straszne :-D.

.
no nie wiem czy ten szpiworek sie zmieści do gondoli ja mam taki Womar - serce przy sercu. Produkty - Śpiwór No20 wełna tylko czerwony on jest przedłużany i w wersji krótszej ma 80 cm i idealnie pasuje do gondoli x landera

mam taki jak gosia i jestem super zadowolona:-D
do mojej gondolki z x landera też pasował ale aktualnie właśnie przechodzimy na wersję spacerową:tak:

gosia__1983 już sprawdziłam na wózku siostry. Siostra ma bebetto luca, ja planuję zakup solarisa. I sprawdziłam że jak się ściągnie troczkami ten daszek to też idealnie do wózka pasuje. Bo w Twoim śpiworku ta część zagłówkowa jest krótka - idealna, u mnie jest bardzo dług, a ta część z przykryciem jest o wiele krótsza.

Ostatnia edycja:
Sylwia na szczęście w naszych czasach można bardzo szybko kupić w razie potrzeby. Mi huśtawka nawet teraz się bardzo przydała, każda noc to męka bo dzieci płaczą bo męczą je kolki. Gdyby nie huśtawka musiałabym Martusię sama bujać, a tak choć na chwile mam od niej wytchnienie lub mogę zająć się drugą płaksą. Dzieci nie siedzą w bujawce non stop a sama możesz ją naprofilować aby maluszek był w niej bardziej prosto.

Ja nie mam śpiworków, ale mam różne kombinezony. Pierwsze welurkowe już są za małe, tzn niby ok ale maluchy bardzo się denerwują jak ubrane grubo wpycha się je w kombinezon, który wtedy utrudnia im ruchy rączkami. Nie wiem jak śpiworki sprawdzają się w fotelikach, kombinezony są w porządku

Lawendowy - ale cuda!!!! Może ja się też o poduszkę - sówkę uśmiechnę? :-)

Sylwia - gratuluję, Wiktorek rośnie jak na drożdżach! Moja córeczka w 28 tygodniu ważyła 980, więc będzie słusznej postury chłopczyk :-D

Dziewczyny, ja się przyznam, że po namyśle kupiłam córeczce kombinezonik używany na allegro - prawie nowy, za 35 zł plus przesyłka - wtedy niewiele ryzykuję, że wydam 200 zł a córeczka mało pochodzi. Akurat przyszedł - i rewelacja, jestem w nim zakochana, cieplutki, wygodny, specjalnie chciałam z zamkiem z dwóch stron, bo się super szybko nakłada. Ale gdyby się okazało, że nietrafiony, to ryzykowałam 45 zł, a nie rzędu 200.
A oto mój cenny nabytek:
KOMBINEZON ZIMOWY COOLCLUB 68 DLA DZIEWCZYNKI (3752439233) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Bardzo mało używane coccodrillo i cool clubu są na allegro po ok. 30-40 zł, więc może to jest opcja, jak się zastanawiacie i szkoda Wam kasy? W końcu kombinezon to coś, co dziecko nie zdąży znosić, więc po jednym dziecku nadal jest prawie nowy.

pingwinek śliczny kombinezonik. Twoja córcia ma już 2,5 miesiąca i kupując wiesz mniej więcej na jaki rozmiar go kupić. Ja pewnie będę potrzebowała go krótko, młody urodzi się w marcu i pewnie po 2 miesiącach będzie już zbędny (jak nie wcześniej), jednak nawet nie wiedziałabym na jaki rozmiar kupić. Moja siostra kupiła siostrzenicy na rozmiar 62, a młoda urodziła się malutka, bo 49 cm i tonęła w nim, zanim do niego dorosła to zima się skończyła. Pamiętam jak nóżki przekładała między nagawkami i dosłownie się w nim ślizgała.
Ja wybrałam taki komplet z ciepłym pajacem i śpiworkiem do wózka/fotelika. Zobaczymy jak się sprawdzi, w razie czego przy następnym dziecku będę korygować pierwsze błędy :-D.

Miłego dnia dziewczynki :-D

P.S. A to mój mały wielki człowiek

Zobacz załącznik 598379

Ostatnia edycja:
Pingwinek, już zaczęłaś się uśmiechać do mnie? :-)
Ta sówka dla Kudłatej, to taka maskotka, ok 17 cm, ale chcesz poduszkę, to nie ma problemu.

Sylwia, super, że Mały Wielki Człowiek rośnie jak na drożdżach i że mogłaś go zobaczyć :-)

Fajne te Wasze kombinezony.
Pingwinek naprawdę fajny zakup. Ty to masz zawsze nosa do fajnych aukcji.
Jak ja się cieszę, że mnie ominie kupowanie kombinezonów, śpiworków i innych otulaczy.
No chyba, że w maju będzie trzaskający mróz ;-)

reklama
Witajcie dziewczynki! Zrobiłam dzisiaj progesteron i spadł do 12,56 a wczoraj był 24. I co robić, podwyższać o ile dawkę? proszę pomóżcie.

Ostatnia edycja:
Do góry