reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
to i ja dorzucę swoje :)

Aleksandretta,
1. Czy jeśli mam śpiworek, to potrzebuje pościel (czytałam, że takie malutkie dziecko nie powinno spać na poduszce, a kołderka też wydaje się mi zbędna, gdy jest śpiworek)?
pościel na razie niepotrzebna, mała śpi na płaskim. Pierwszy miesiąc w rożku potem pod kocykiem a teraz kiedy zaczęła się przemieszczać i rozkopywać śpiworek jest super. Jak jest chłodniej to ewentualnie na śpiworek cieńki kocyk.

2. Czy jeśli będę miała kombinezon zimowy dla dziecka, to kupować zestaw zimowy do gondoli w wózku (rodzę na początku marca)?
Mamy 2 kombinezony. Jeden taki typowo zimowy kupiłam w 5-10-15 i jest super mięciutki nie taki ceratowy sztywny i super się sprawdza chociażosobiście wolę zestaw śpiworek ziomowy polarkowy do wózka ( mam z firmy chyba Womar) Jest duży 110 cm ale można go skrócić do 80 cm i wtedy upakować do gondolki do tego kombinezon miśkowy na maluszka i ruszamy. Mała może się w tym zestawie swobodnie poruszać i nie marudzi.

3. Ile kocyków jest potrzebnych i jakie?
mam 5 albo 6 w tym 2 grubsze + a taki cieniutki bawełniany super się w lato sprawdził. Używam wszystkie super się sprawdzają :D

4. Czy lepiej kupić wanienkę mniejszą (na 86cm) czy większą (na 102cm), a może najlepiej mieć anatomiczną?
wanienkę mam większą 102 i ona się sprawdza mam też mniejszą zwykłą z ikei i tą zabieram na wszelkie wyjazdy bo mi pasuje do gondolki, wciskam w środek i nie zajmuje miejsca. Duża jeśli się kąpie w łazience jest ok ale jeśli trzeba nosić to odpada. Chociaż moja córcia robi raban jak ją kąpiemy w mniejszej.

5. Laktator lepszy elektryczny czy reczny)
Ja miałam elektryczny z medeli i byłam zadowolona niestety szybko straciłam pokarm to nie poszalałam z nim za długo. Jedyne co mu mogę zarzucić to to że był głośny.

Esiek napewno zobaczysz i gwarantuję Ci, że to jeden z piękniejszych widoków! ja się zakochałam z miejsca;) trzymam kciuki zeby bylo wszystkio ok.

Minni witaj! rozgość się i rośnij wszerz:p

ale bym juz chciala wpaść w szał zakupowy dla maluszka... Mój mąż mi dziś zdradził,że się nie może doczekać kupowania ubranek - a to mnie skubany zdziwil, zawsze go trzeba wołami wyciągać na jakiekolwiek zakupy.

Hej dziewczyny,

Lawendowy , gratuluje 75% dziewczynki.:-)

Szyszka, mój maź rownież, gdy dowiedzieliśmy sie,ze będzie dziewczynka wpadł w wir zakupów. Po raz pierwszy widziałam jego w takim transie zakoupowym. Ja zdążyłam wybrać. 2 rzeczy a on juz miał wypełniony kosz po brzegi hihih

Nasze pierwsze szczepienie juz za nami. Oczywiście,ze płacz małej ścisnął mi serce ,przytulilam ja mocno do serduszka, poszlochala trochę poczym,dostała butelkę i juz o wszystkim zapomniała. Następne szczepienie w lutym.

miłej nocki kobietki!

Avocado, Milagros, Madzialenak, mam do Was prośbę - czy możemy przesunąć godzinę jutrzejszego spotkania z 11:00 na 11:30?
Chyba, że się spóźnię, ale to wtedy będzie musiały mi wszystko od początku opowiadać ;-)

Oooo. To ja ruszam na 11 wiec mi sie pewnie uda nie spoznic ;) chociaz to i tak zalezy od Sowki. Ona biedna jest,malo je i tylko spi po tych szczepionkach. Mam nadzieje, ze jutro juz bedzie na chodzie. Martwie sie....

reklama
Do góry