reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Lawendowy - gratuluję. A jak się później okaże, że jednak chłopiec to i tak gratuluję. Chłopcy są super.

Aleksandretta - czuję się kiepsko, dlatego się nie udzielam. Nie mam siły. Ale w ciągu ostatnich kilku dni zauważyłam, że mam w ciągu dnia momenty bez mdłości. Może idzie ku lepszemu... Mam nadzieję. A w poniedziałek mam wizytę u lekarza. Czekam na nią z niecierpliwością bo od usg serduszkowego nie wiem co się dzieje u moich dzieci

Szyszka, na wizycie wszystko w najlepszym porządku. Jak to powiedział dr, mały człowiek waży tyle, co puszka coli :-)

Madzialenak, ale za to Seba będzie miał w czym wybierać. Tyle koleżanek w koło, że zawrotów głowy można od tego nadmiaru dostać :tak:

Napisalam, i post mi zjadlo!

Lawendowy. Gratuluje corci, dziewczynki sa super a Zofijki sa the best!
Madzialenak, Seba szczesciarz jest bo bedzie mial w kim wybierac. A ze fajny z niego chlopak, to juz w ogole! Ja mu moge kolege zalatwic a przynajmiej sprobuje. Postanowilismy tak spontanicznie dzisiaj z mezem, ze wracamy po mrozaki we wrzesniu, nie ma na co czekac. Nie to, ze tesknie za "brzuszkiem" ale dzieci sa fajne ;)

a moja Zofija nie plakala prawie przy szczepieniach! Moj maz bardziej panikowal i jej obiecal cukierka jak nie bedzie plakac (yyyy)

a takiego misia dostala na Mikolajki. Ok, jeszcze nie przyszedl, bo zamowiony:

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    7,7 KB · Wyświetleń: 49
  • web-version-honey-bear-hr.jpg
    web-version-honey-bear-hr.jpg
    5,3 KB · Wyświetleń: 96
Ostatnia edycja:
Lawendowy wiedziałam!!!! 75% to dużo. Pewnie na 100% potwierdzi się na połówkowym. Tak czy inaczej, myślę, że Zosia zostanie już Zosią:) U mnie w tym czasie lekarz nie miał już żadnych wątpliwości, że chłopak. Na połówkowym też. Bo jak jest ptaszek, to jest i koniec;) A u Ciebie pewnie ptaszka nie widać i lekarz się jeszcze asekuruje, jakby się miał pojawić jeszcze kiedyś. Fajnie, bo chyba Ty chciałaś dziewczynkę, prawda?:)

milagors ooo to szybko wracacie po mrozaczka:) I dobrze - nie ma na co czekać:) A linka nie widzę... chyba się nie wstawił? EDIT: już widzę - misio super:)

Fusun współczuję samopoczucia, ale już niedługo i będzie trochę lepiej. Daj znać po wizycie, jak tam Twoje maluszki rosną.

Ostatnia edycja:
Podpinam się do pytania Mai skierowanego do mam z tego forum. Również mam taki dylemat.
Póki co mam: jeden rożek, jeden otulacz kocykowy po kąpieli, dwa ręczniczki frotte - otulacze po kąpieli, jeden śpiworek i jedną kocyko-kołderkę (taki grubszy kocyk z wypełnieniem).
1. Czy jeśli mam śpiworek, to potrzebuje pościel (czytałam, że takie malutkie dziecko nie powinno spać na poduszce, a kołderka też wydaje się mi zbędna, gdy jest śpiworek)?
2. Czy jeśli będę miała kombinezon zimowy dla dziecka, to kupować zestaw zimowy do gondoli w wózku (rodzę na początku marca)?
3. Ile kocyków jest potrzebnych i jakie?
4. Czy lepiej kupić wanienkę mniejszą (na 86cm) czy większą (na 102cm), a może najlepiej mieć anatomiczną?
5. Laktator lepszy elektryczny czy reczny)

pozwole sobie odpowiedziec jak to u mnie... Moj ulubiony temat, czyli zakupy ;)
1. Przescieradlo plus ochraniacze, na poczatku ochraniacze sa niepotrzebne, ale np u mnie teraz mala sie zaczela przemieszczac wiec sa niezbedne. Poduszki nie mozna a koldra jest za duza, ciezka wiec lepiej czyms dziecko owinac, lub spiworek. Moja na razie spi owinieta kocykiem La millou dla sredniaka, dokupilam jej ostatnio tez taki kocyk dla przedszkolaka i on jest wielkosci kolderki tylko mozna fajnie w niego dziecko zawinac jak sie chce.
2. Kombinezon to tragedia. W marcu jeszcze zimno wiec ja bym stawiala na cos wygodnego i co starcza na dluzej, bo z kombinezonem ciezko wycelowac z rozmiarem, jak jest za duzy to dziecko ryczy bo raczki ma schowane, nozki lataja. Jak jest za maly to za ciasno....ja jestem fanka footmuff, super rzecz.
3. Im wiecej tym lepiej. Kazdy inny. Maly, duzy, z polaru, welny....ogolnie co sie trafi. Zapewniam cie, ze wszystkie bedziesz uzywac.
4. Jestem za mala i najprostsza na poczatek. Ja kapie mala w sypialni bo najcieplej i bez przeciagu wiec trzeba taka napelniona wanienke zaniesc, wiec lepiej zeby byla mala. Jak mloda bedzie miala kilka miesiecy wiecej to zmienie na lepsza, anatomiczna zeby ja kapac bez problemu w lazience. Ale to zalezy jak u ciebie w domu z temperatura.
5. Ja mam reczny medeli. Nie wyobrazam sobie miec automatu przy bolacych sutkach!! Tez zalezy od tego jaka masz skore. Nie kupuj zanim urodzisz. Ja przystawisz dziecko, to zobaczysz co sie u ciebie bedzie dzialo. Polecam medele. Mam reczny. 15 minut i pokarm sciagniety. Lekko chodzi, delikatny.

reklama
ha! lawendowy to gratuluję tej 75%-towej Mikołajowej :-) losuj, losuj, bo chcę wygrać hehehe:-D ale wiesz,że czasem coś może wyskoczyć później, tak na Stacha...?;-)
Wiecie co, jakaś jestem dziwna, z jednej strony panikuję,że nie jestem całkiem spakowana, a z drugiej odwlekam to i odwlekam...jest tyle rzeczy innych do zrobienia! :szok: no pyszny obiad mikołajowy dla męża :-) albo trzeci pingwin do kolekcji na ścianę dla Eryczka....hhmmmmm:zawstydzona/y:

Do góry