reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Mazanka na szczęście nie trzeba aż tak często. Byliśmy raz na pierwszej wizycie, przed szczepieniem. Potem były bioderka, potem szczepienie. Znowu mamy bioderka i szczepienia w styczniu.

reklama
Jak Wam mija dzień? Ja znowu czekam na kuriera - tym razem ma mi przywieźć stojak pod kosz Mojżesza.

Pytanie mam odnośnie fotelików samochodowych - na jakie się zdecydowałyście i czy kupiłyście też bazę (łatwiej się montuje, ale samochód musi być przystosowany - system IsoFix)? Ja rozważam Maxi Cosi Pebble: http://www.maxi-cosi.com/pl-pl/produkty/foteliki-samochodowe/niemowlę/pebble.aspx
Ale może polecacie coś innego, lepszego?

Aleksandretta, myślę, że Maxi-Cosi to jest dobry wybór. Ja tez będę kupowała fotelik z tej firmy i również z bazą Family Fix.
To jest jednak wygodne przy montowaniu fotelika w samochodzie. Ale koniecznie fotelik musi być nowy. Nie zamierzam oszczędzać na bezpieczeństwie mojego Malucho. Kupując używany nie mamy pewności, czy fotelik nie jest przypadkiem powypadkowy.

Dziewczynki zastanówcie się nad fotelikami - ja wiem, że ta podstawa jest wygodna, ale nie jest do końca bezpieczna. Kiedyś na mamazone usłyszałam o tym, a potem szukałam w necie i faktycznie. Podczas wypadku te podstawy mogą się wypinać - także albo lepiej zapinać na pasy albo na oba, nigdy na samą podstawę. Już chyba ponad połowę filmików instruktażowych obejrzałam z tej strony. A to jest ten z fotelikiem:
Wyprawka noworodka: wózek i fotelik samochodowy dla noworodka - video - www.mamazone.pl

aleksandretta gratuluję studniówki :-D.

Ja nadal szaleje z zakupami :tak:. Aktualnie kupiłam śpiworek do fotelika/wózeczka z owczej wełny, ciepły kombinezonik welurowy (Fixoni), przewijak, drugie łóżeczko z materacem, pościelą, ochraniaczem, falbaną maskującą, przybornikiem i moskitierą. Została mi elektronika, wózkiem i kosmetyki do kupienia później. A teraz to tylko butelki, pieluszki flanelowe, trochę jeszcze ubranek. I zastanawiam się nad dodatkowym małym kocykiem, nie wiem czy jeden wystarczy, może lepiej mieć drugi na zmianę?

Miłego dnia dziewczynki

Sylwia kocyków mam obecnie 5 i wszystkie w użyciu :-D 1 na stałe w aucie 2 w łóżeczku, 3 w "rezydencji" dziennej i 2 pozostałe na zmianę bo mała brudzi wszystko na potęgę :-D

ja mam 2 foteliki maxi cosy i dwie bazy, które są w autku. Baza jest bardzo wygodna. I mam jeden - co żałuje,że mam tylko jeden - chicco - uważam,że jest lepszy ( wygodniejszy dla dziecka) również z bazą

reklama
Sylwia - ja tez mam kilka kocykow i wszystkie w uzyciu. Male polarowe, jeden duzy i gruby, maly welniany i jeden sredni. Wszystkie sie przydaja. Jak bylo cieplo i chodzilam na spacery to sie przydawaly, bo przykrylam jednym kocykiem a jak wracalam wieczorem i bylo chlodniej to zawsze drugi kocyk byl w torbie przy wozku i moglam przykryc Mala. Kocykow nigdy nie za duzo jak Dorex radzi.

Co do fotelikow to baza to fatycznie wygoda, ja kupowalam uzywany i jesli wiemy od kogo sie kupuje to chyba mozna wierzyc, ze nie jest powypadkowy. Po drugie Mloda korzystala z niego doslownie 5 razy i juz musze sie rozgladac za kolejnym rozmiarem bo Ala i dluga i ma juz prawie 9 kg ( 4, 5 miesiaca). Mala z letnich miesiecy, mieszkam w malym miasteczku ( wszedzie blisko), wiec wszedzie chodzilam pieszo z wozkiem, zeby spacer byl. Teraz musze kupic kolejny i tu chyba zainwestuje juz w taki 9- 36 kg. Im wiecej czlowiek czyta tym trudniej podjac decyzje i zdecydowac jaki model.

Ostatnia edycja:
Do góry