reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
milagros :-):-) aniele mój. Z Tobą zakupy stają się o wiele łatwiejsze:-). To już wiem, że kupię tommee Tippee:-). Czy sterylizator tez brać tej firmy? Tutaj to kompletnie zielona jestem, bo siostra to miała jakieś woreczki do mikrofali i w nich sterylizowała butelki. Jeżeli sterylizator jest lepszy/wygodniejszy to jaki wybrać? Mi to się tylko sterylizator z autoklawem w pracy kojarzy :rofl2:, ale ten wehikuł to ponad 10 tys kosztuje i jest ogromny:-D.

A tak przy okazji stworzyłam listę co kupiłam i co zamiaruję kupić, oraz rzeczy nad którymi się zastanawiam czy kupować.

I tak - kupiłam już:
-łóżeczko, materac
-komplet pościeli (ochraniacz na całe łóżeczko, zagłówek, kołdra, poduszka i poszewki na nie, prześcieradło)
- 3 zapasowe prześcieradła
- 2 komplety zapasowe pościeli (poszewki)
- kocyk duży i mały
- okrycie kąpielowe z kapturem, plus komplet 6 ręczników dla dziecka
- 2 rożki
- komplet pościeli do wózeczka (bez poszewek)
- termometr dla dziecka i do kąpieli
- ciuszki (4 body, 3 pajace, 1 śpiochy, 1 kaftanik, 3 czapeczki, 4 niedrapki)
- szczotka do włosów i do butelek
- komplet do paznokci
- frida i gruszka (tu będzie test co lepsze)
- 10 pieluch tetrowych
- patyczki higieniczne dla niemowląt

Co zamierzam kupić:
- wózek z fotelikiem
- lampkę dziecięcą (z 5 W żarówką)
- kombinezon
- karuzela z projektorem
- kołyska
- wanienka
- butelki
- pieluchy i kosmetyki
- poszewki na komplet do wózka plus prześcieradło
- nawilżacz powietrza
- podgrzewacz butelek + sterylizator

Zastanawiam się nad kupowaniem monitora oddechu i przewijakiem.

I teraz pytanie - co byście zmieniły, co kupić, z czego zrezygnować?

Aleksandretta zdążysz spokojnie. Zobacz jak w jeden dzień uzupełniłam wyprawkę. A do tej pory miałam tylko śpiochy, body, pajace i koc kupiony przed ciążą, że o fotelu bujanym nie wspomnę :-D, bo to był pierwszy zakup przed in vitro :-).

[h=1][/h]

dzięki Sylwia. Lekarz mnie nastraszył,że jak odstawię za wcześnie gluckophage to mogę poronić i teraz się stresuję co będzie jak go odstawię za miesiąc. Ale z drugiej strony nie chcę truć dzieciaczka. Sory, że tak truję, ale potrzebuję łopatologicznego wyjaśnienia, żeby spać spokojnie w nocy:p czyli robię sobie badanie glukozy, potem przyjmuję tą kupioną w aptece(jak to się przyjmuje?) po godz robię powtórkę i potem po 2 h znów tak? a Ty kiedy odstawiłaś leki?
co do luteiny to tez mam bzika na razie przyjmuję te tab 200 mg 3 razy dziennie, tabletki 200 mg są drogie więc się zastanawiam czy mogę przejsc na te 50 mg i brac 4 naraz,to to samo? wczoraj gin mi mowiła,zeby brać 4 razy dziennie po 100 mg przez 5 dni,a potem juz 3 razy dziennie po 100 czy to nie za wcześnie na zmniejszanie dawki? proszę poradź

Aleksandretta dzięki:D a jaka lutke 50,100 czy 200?w takim razie Avocado uśmiecham się szeroko:-)

wiecie o której Fusun ma usg? też czekam z niecierpliwoscia:D

Pobierają Ci na czczo krew, potem tą glukozę (proszek kupiony w aptece) rozpuszczą Ci w wodzie, dlatego piszę aby brać kubek ceramiczny bo od tego plastikowego kubeczka smak gorszy, dodajesz pół limonki i zdrówko :-). Po godzinie i po 2 godzinach od wypicia koktajlu pobierają Ci krew :tak:. I koniec badania.

Ja miałam na początku siofor 850 mg 3 razy dziennie, potem zabrali mi 1 tabl, potem już tylko jedną brałam, potem zamienili mi na 500 mg tabletkę i jakoś w 18 tc odstawiłam całkowicie. Według mojej dr na tym etapie nie ma już wpływu na poronienie ale na cukrzycę ciążową. Ilu lekarzy tyle opinii.

Teoretycznie można zamienić 200 mg lutkę na 4 x 50 mg, ale lepiej pogadać z dr by być pewnym. Słońce nie pytaj mnie czy takie odstawianie luteiny jest właściwym. Ja mam hopla i mi zawsze mało :-). Moja siostra poroniła dziecko w 18 tc po odstawieniu lutki, pewnie nie było tutaj nic powiązania ale ja mam to w pamięci i chociaż tyle czasu płacę 100% za lutkę to wolę dalej płacić.

Jednak ja to zły przykład. Posiadam recepty i mam łatwy dostęp do leków, stąd zawsze zmieniałam leczenie lekarzy którzy mnie prowadzili :eek:, zasada ograniczonego zaufania :-). Także na mnie nie patrz - bo ja wariatka jestem.

Lecę do pracy bo już dawno powinnam wyjechać, a ja siedzę nie umalowana, nie ubrana, w ręczniku.

Spadam :-D

Fusunczekam na wieści :-D.

gosiapiękna dziewczynka!

Sylwia super wyprawka:tak:. mam nadzieję, że w końcu niedługo będę mogła wyjść z domu i sama wszystko kupię, bo nie wyobrażam sobie jak mój mąż sam wszystko wybiera i kompletuje...

gotadora wanienka śliczna, takiej jeszcze nie widziałam.

avocadojednak coś się dzieje:-D. Bolał ten masaż szyjki?:szok:. A karuzelka boska, też marzy mi się taka z projektorem.

martkawspółczuję bólu... Wydaje mi się, że chyba lepiej wszystko powolutku wcześniej przygotować, bo później może być już bardzo ciężko, albo maluch może nas zaskoczyć wcześniejszym wyjściem z domku:-D.

Całe biodra mnie bolą od tego leżenia, momentami zaczynają rwać z jednej strony tak, że aż nogami przebieram. Albo uciskam na nerwy, albo to jakaś rwa kulszowa czy coś. Mam poduszkę dla ciężarnych i naprawdę pomaga, rewelacja, ale mimo tego nie mogę znaleźć wygodnej pozycji na dłużej grrr.
Ja chcę iść na spacer:-p.

reklama
Do góry