reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Adus, no to niezle masz roboty! Moja spi minimum 3,5 godziny a w nocy 4-5. Kolek nie ma... Jak nie spi to znaczy, ze ma ochote zeby ktos sie nia zajal.

dzisiaj zaliczylismy spacer po Gdyni i zakupy w Baltyckiej. Ma troche nowych ciuchow. Ale to frajda kupowac ciuszki dla dziecka :))

martka, no jasne ze to normalne, ze masz dosc. Tez mialam hahaha i to wczesniej niz ty ;)

reklama
milagros no tak,ale ty chyba trochę leżałaś, a ja nie muszę, ale chodzić długo sie nie da:zawstydzona/y: czuję sie taka ograniczona...buuuu!!!Ja też juz chcę z wózeczkiem pomykać po mieście!!!!
Dobra, wylałam żale, zaciskam zęby, niech sobie posiedzi Eryk jeszcze z 4 tyg...

Ostatnia edycja:
gosia śliczna Twoja córcia

fuson pamiętaj że zawsze mogą być czworaczki :-D. Rzadko się to zdarza, ale w novum tak się stało 2 czy 3 razy w historii.

martka, milagros nie przerażajcie mnie. Ja zamierzam pracować do rozwiązania :tak: i zaczynam się bać co mnie czeka.

Ja tak dziewczynki się boję kupować, a mój mąż cały czas mi truje, żeby nie zostawiać na ostatnią chwilę. Zwłaszcza, że moja dr daje mi nikłe szanse na donoszenie terminowe ciąży. Ale ja jednak liczę na cud:-) że donoszę.

Dzisiaj po nukaniu mojego m kupiłam rożek, kocyk, komplet pościeli do wózka, okrycie kąpielowe, fridę, termometry do kąpieli i dla dziecka, pieluszki tetrowe, szczotkę do mycia butelek, komplet do paznokci i parę innych drobiazgów. Nawet wpadło mi w oko łóżeczko, ale tak się boję że raczej poczekam, nawet jak już takiego łóżeczka nie będzie :zawstydzona/y:.

Dziewczynki czy kupowałyście anatomiczną wanienkę czy zwykłą?
Ja upatrzyłam takie cuś Wanienka Anatomiczna KOMFORT TEGA - Najtaniej !!! (3693862694) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Sylwia, ja kupilam taka super wanienke Onda, wlasnie anatomiczna, wszedzie zachwalana i powiem ci ze wyladowala w piwnicy i czeka na czas az mloda bedzie starsza.

nie wiem jak bedzie u ciebie ale u mnie okazalo sie, ze w lazience sie boje ja kapac. Przeniesienie mokrego i ruszajacego sie dziecka z wanny na komode zeby ja przebrac bylo bardzo stresujace bo mialam stracha, ze mi na kafelki spadnie. Do tego ta wanienka jest bardzo duza. Mala lezac zeslizgiwala sie ze ta wypustka jej sie wbijala miedzy nozki, malej do tego bylo zimno bo zeby byla dobrze przykryta woda musialabym jej wlac za duzo. Postanowilismy ja kapac w salonie na kanapie i wanienka byla za duza i za ciezka zeby ja przeniesc.

skonczylo sie na tym ze kupilismy prosta, mala wanienke a ta poczeka az Zocha siedziec bedzie.

aaa, ten link co wyslalas to ta wanienka jest chyba podrobka wlasnie wanienki onda bo wlasnie te pierwsze zdjecia to wlasnie onda a potem juz nie. Uwazaj bo nie ma w miejscu w ktorym sie kladzie dziecko materialu antyposlizgowego. No ale tez jest o polowe tansza.

Takie tylko moje doswiadczenia. Ogolnie kapanie nie jest latwe na poczatku ;)

Fasun - to teraz z niecierpliwością czekamy na USG:) ile tam niespodzianek wychodowalas:)

Gosia - śliczna ta Twoja królewna:)

Avocado - no to widzę ze jesteś w pełni przygotowana;) dobrze ze wszystko idzie bezproblemowo, szykuj sie bo grudzień bardzo blisko:)

Sylwia, Ty mnie nie strasz !! Rany, zwariuję do jutra. Ja się z tą betą mieszczę w normie, co prawda w górnej ale jednak. A normy są podane dla pojedyńczej ciąży prawda?

Martka, musisz wytrzymać ten miesiąc, nie ma rady. A jak już urodzisz, to potem to już tylko lepiej będzie ;-)

Mi się jeszcze ten "błogosławiony stan" nie daje we znaki, chociaż wczoraj stwierdziłam, że strasznie długo to wszystko trwa.
Mąż mnie zaraz pocieszył, że nie mam powodów do narzekań i mam się cieszyć, że żyrafą nie jestem. Żyrafą to już pewnie nigdy nie będę, ale słoniem, to pewnie za niedługo się stanę :-D

Milagros, to masz wesoło. Przynajmniej Zośka nie da Ci się nudzić.

Avocado, a kto Ci ten masaż szyjki robił???? Doktorek? No widzę, że nie tylko ktg ma z nowości ;-)
Teraz już możesz spokojnie rodzić. Bratowa rozpakowana. Szoku dla teściowej nie będzie.
A i może teściu się ucieszy, jak jednak będzie syn :-D Kto wie ;-)

Sylwia, widzę, że mimo obaw jednak poczyniłaś zakupy. No i bardzo dobrze.
Ja wiem, że obawy zawsze są, ale to nie średniowiecze, żeby kupować dopiero po porodzie. Tak, jak kiedyś się to robiło.
Zresztą, jak kiedyś modeli wózków było sztuk raz, to i nie było się nad czym zastanawiać. A teraz, to szał w trampkach.
Nie wiadomo, co kupić, bo wybór jest ogromny. I czym więcej człowiek ogląda, tym ma większy dylemat.

reklama
Sylwia ja mam taką wanienkę:

$_12.JPG

Summer Infant NEWBORN TO TODDLER FOLD AWAY BABY BATH Child Travel Tub BN | eBay

jest bezpieczna, ponieważ jest miękka, bo pompowana. Można brzegi unieść do góry, co jest bardzo wygodne - ja stale jedną stronę mam wyżej, gdzie trzymam główkę dziecka. A gdy jest nieużywana można ją złożyć i nie zajmuje dużo miejsca :-)

Avocado trzymaj się dzielnie, już niedługo i Ty będziesz kąpać swoje maleństwo :-)

Fusun
ja w 18 dpt miałam betę 5372 ....

Załączniki

• $_12.JPG
    $_12.JPG
    17 KB · Wyświetleń: 91
Ostatnia edycja:
Do góry