reklama
Fusun
Fanka BB :)
Aleksandretta ja bardzo polecam usg 4D. Matko, jakie to przeżycie zobaczyć swoje dziecko tak dokładnie. Oczywiście nigdy nie masz pewności czy dziecko zechce się pokazać od normalnej strony (bo może być tak, że na filmie będą same pośladki np.:-) Ja robiłam takie usg w 22 tc. Mam je do dziś i czasem wyciągam żeby obejrzeć. Teraz to i synek chce żeby Mu pokazywać. Akurat miałam szczęście, bo synek był super ułożony, przez prawie cały film widać było widać Jego buźkę. Oczywiście w trakcie usg dr przełącza się na klasyczny widok 2d (jak robi pomiary narządów, mierzy długość dziecka itp.) ale i tak jest to wspaniała pamiątka
mazenka
Fusun super, że masz już maluszki w brzuszku, a ten trzeci to niezły siłacz! Teraz tylko pozytywne myślenie i dobry nastrój.
Maja to chyba nie są rozstępy, tylko odgnioty od leżenia xD, bo już ich nie ma. Ale boję się ich okrutnie.
lilonka ale miałaś przeżycia... szczęście, że wszystko dobrze się skończyło.
Proszę powiedzcie mi jakie dawki magnezu bierzecie? ile mg w tabletce?
Maja to chyba nie są rozstępy, tylko odgnioty od leżenia xD, bo już ich nie ma. Ale boję się ich okrutnie.
lilonka ale miałaś przeżycia... szczęście, że wszystko dobrze się skończyło.
Proszę powiedzcie mi jakie dawki magnezu bierzecie? ile mg w tabletce?
martka273
malinuś to ty jesteś 2 tygodnie do przodu a mała ma kilo więcej od Eryka?to faktycznie, rośnie jak na drożdżach :-) mam nadzieje,że ciśnienie ci się unormuje, bo to też jest chyba jedno ze wskazań do cc?a ja mam cały czas takie samo ciśnienie.
Dziewczyny, Kupiłam sobie UroFuraginum- i wiecie co sie okazało?że to jest dokładnie to samo co Furaginum, tylko bez recepty, czytaj-płacisz więcej ale dwóch lekarzy,w tym moja gina, było pewnych,że skoro to bez recepty, to pewnie trochę słabsze, niz to na receptę....
Bądź tu mądry i ....lecz się sam!
Dziewczyny, Kupiłam sobie UroFuraginum- i wiecie co sie okazało?że to jest dokładnie to samo co Furaginum, tylko bez recepty, czytaj-płacisz więcej ale dwóch lekarzy,w tym moja gina, było pewnych,że skoro to bez recepty, to pewnie trochę słabsze, niz to na receptę....
Bądź tu mądry i ....lecz się sam!
malinuś
Martka, ja do tamtego tygodnia, reż miałam ciśnienie non stop takie samo, jestem niskociśnieniowcem. A teraz mimo że zaczęłam brać leki na ciśnienie to mi skacze jak szalone. No tam Marcelka, od jakiegoś czasu swoją wagą jest tak 2-3 tyg do przodu|
szyszka87
kurcze dziewczyny już nie mogę doczekać się takich sygnaturek jak wy,wielgachnego brzucha i kupowania wyprawki maluszkowi... a tu tyleeee czasu,jeszcze teraz te bóle...:/
jakie dawki magnezu powinno się przyjmować?
jakie dawki magnezu powinno się przyjmować?
Cześć Dziewczyny ja jestem świeżo po wrażeniach z dzisiejszego USG to 11 tydzien więc zrobiłam pełne badania pod katem wad genetycznych, wszystko jest w porządku, dodatkowo oddałam krew na test PAPPa żeby miec już w pełni spokojna głowę. Maluch na 47 mm i szaleje w brzuchu ze trudno uwierzyć obroty, wymachiwania raczkami, niesamowite wrazenie po prostu. Serducho bije 160 uderzeń i to jest naprawdę cudowne moc to usłyszeć. Moj mąż był ze mną pierwszy raz na badaniu i chyba dopiero do niego dociera ze jest z nami mały człowiek a w zasadzie na 70 procent dziewczynka ja sie cieszę a mąż trochę żałuje ze nie będzie piłkarza
Głowa mi pęka z wrażenia, chyba dzisiaj muszę sie już położyć. Pozdrawiam Was wszystkie i przesylam trochę mojego szczęścia
Głowa mi pęka z wrażenia, chyba dzisiaj muszę sie już położyć. Pozdrawiam Was wszystkie i przesylam trochę mojego szczęścia
szyszka87
gratulacje Megi! cieszę się Twoim szczęściem
reklama
Aleksandretta
Moderator
Fusun dzięki za info. Tak myślałam, ze to może być super sprawa. Mój gin nie robi usg 4d, więc specjalnie zapisałam sie na to badanie gdzie indziej. Wczoraj oglądałam serial o in vitro na TLC i był przypadek pary, która miała tylko 3 komórki jajowe i ostatecznie z tego tylko jeden zarodek i sie im udało nie wiem czy ogladalyscie? Także jak widać wystarczy jeden dobry zarodek i jest szansa. Fusun bądź dobrej myśli
megi gratuluje udanego usg
szyszka ani sie obejrzysz a na suwaczku zobaczysz najpierw 1 z przodu, a potem 2 ciazowe suwaczki maja to do siebie, ze pędzą jak szalone
megi gratuluje udanego usg
szyszka ani sie obejrzysz a na suwaczku zobaczysz najpierw 1 z przodu, a potem 2 ciazowe suwaczki maja to do siebie, ze pędzą jak szalone