reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Dorex - u mnie z l4 będzie rok. Ja mam do pracy z 5 km, ale w każdej chwili mogę podskoczyć do domu czy wyjść wcześniej. Tak sobie planuje przez pierwsze 2 miesiące pracować po 3 dni w tygodniu żeby dzieci się przyzwyczaiły. Tylko jak znaleźć dobrą nianię.
Fusun - kciukaski za udany transferek :-)

Sylwia śmiesznie z tym rumem:) Kobietka w ciąży dostała od ginekologa rum w prezencie:-) Ale zawsze może Twój mąż skorzystać z upominku;-) A o co chodzi z tymi grzybami? Grzybów w ciąży nie wolno jeść? Nawet zupy grzybowej lub sosu z grzybami? Czy to tylko o marynowane chodzi? Ja znalazłam coś takiego: Grzyby w ciąży | parenting.pl

Szyszka
witamy wśród nas:)

Fusun​ dziś myślami jestem z Tobą. Daj znać po transferze jak poszło.

Dziewczyny, ja 5 listopada mam usg 4D. Miała któraś? Jak wrażenia? Warto czy nie Waszym zdaniem?

Aleksandretta my obydwoje niepijący. Już mam tyle alkoholi, które dostałam w prezencie że to się w głowie nie mieści. I najczęściej idą na prezent dla kogoś. Ja do dzisiaj mam 2 skrzynki wódki ze swojego wesela :-D i zawsze się śmiałam do męża że dzieciom na wiano oddamy :rolleyes2:.

A z grzybami nie warto ryzykować. Ja wiem, jest wiele opinii tak jak przy każdej rzeczy. Ale przede wszystkim grzyby są ciężkostrawne i jak mówi moja znajoma pediatra nie powinno się ich dawać do 5 rż dzieciom. Także ja podczas życia łonowego młodego nie zamierzam dokarmiać grzybkami. Wolę chuchać na zimne.

Miałam ostatnio usg 4d w 18 t 2d. Usg wyglądało zwyczajnie, tylko momentami dr przełączał mi na 4d i wtedy :rolleyes:... Przełączył mi w dwóch momentach - oglądałam lewą rączkę zgiętą w łokciu aż do dłoni i stópkę :happy2:. Widoki wspaniałe :-D

Dziewczyny mam dwa dylematy i bedę wdzięczna za pomoc :-)

Przygotowuję się do crio i od jakiegoś czasu biorę Folik i biorę też Femibion Natal. W jednym i w drugim jest kwas foliowy i tak się zastanawiam czy powinnam przyjmować te 2 preparaty. Czy tego kwasu foliowego nie będzie za dużo?? Zastanawia mnie też to czy ten kwas foliowy w Foliku ma te same działanie w Femibion Natal.

A po drugie mam 2 zarodki zamrożone w 3 dobie. Jeden ma 8 komórek, a drugi 6 komórek. Ten drugi to chyba nie za dobrze rokuje. Wiecie ile komórek powinien mieć zarodek w 3 dobie??

Sylwia :-) my też zbieracze - mamy butelki i to pełne z lat 80tych, z wesela również. I nowości też - mąż lubi zbierać, ale co my z tym zrobimy?

miłego dnia dziewczyny!

Lilia ja równiez brałam femibion i dodatkowo doktor przepisała mi folik 5 mg, więc dużą dawkę - także nie przejmuj się, foliku nie przedawkujesz , odnośnie drugiego pytania niestety nie wiem

szyszka witaj :).

lawendowy sen współczuję z pęcherzem, sama do tej pory wybrałam 2 antybiotyki cefurox, piję żurawinę, do tego sporo cytryny i czuję, że znowu mnie piecze w pęcherzu...Pij duzo, żeby wypłukiwać bakteriozę;-). A jakie dawki magnezu bierzesz? Ile jest mg w tabletce? Mam brać duże dawki magnezu, w aptece babka wcisnęła niby najlepszy dla kobiet w ciąży, bardzo wysoka dawka. Patrzę, a tam 300mg i tylko 20 sztuk za kosmiczną cenę :wściekła/y:.

Sylwia pracowita z Ciebie kobietka, odpoczniesz na takim długim urlopie hehehe. A ginekolog z rumem mnie zabił:-D. Piękny masz grochowkowy brzuszek!Może na Boże Narodzenie też mi taki od barszczu z uszkami urośnie:-p.

[BMoonDust][/B] gratuluję, też byłabym w szoku :tak:. To daje nadzieję.

Fusun myślę o Twoich bąbelkach:-D. Wiesz, że właściwie wystarczy jeden, nie trzeba mieć dziesięciu, prawda? ;-).

Ja dalej leżę, wszystkie schaby mnie bolą. Robią Wam się rozstępy na brzuszku? Smaruję się 2 razy dziennie i mam wrażenie, że 2 mi pod pępkiem wyłażą.

reklama
Do góry