reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Fusun :-) rozbierasz się do bielizny, igiełki w czasie stymulacji były trochę w inne miejsca niz w czasie transferu, w czasie transferu były w głowę, niedaleko uszu, w skronie, gdzieś miejwięcej na wysokości pępka, na nogach w okolicach kostek - ale mogłam coś pomylić, bo już nie za bardzo pamietam, za to pamiętam,że dobrze się czułam, także polecam :tak::tak:

Dzięki Gotadora :-)

reklama
MoonDust gratuluję cudu:-) To wspaniała wiadomość:-)

Fusun nie trać wiary, myśl pozytywnie:) My tu wszystkie trzymamy za Ciebie mocno kciuki:tak:

Lawendowy a żebyś wiedziała, że póki co potraktowałam tę stronę z maskotkami jako inspirację:) Tyle, że ja mam dwie lewe ręce do szycia (dziurki w skarpetce bym nawet nie zaszyła), więc zleciłam to zadanie osobie bardziej utalentowanej w tym kierunku, czyli mojej mamie:-) Jeśli jej się nie uda uszyć takich fajnych maskotek, to wtedy będę zmuszona zamówić te ze strony. A są śliczne, to prawda:tak:

Sylwia no cudo ten Twój wielorybi brzuszek:) Mój też coraz większy i coraz bardziej widoczny, taki hipopotami się robi:))

Maja ale malutko ważysz... Ale Ty to chyba drobniutka babeczka jesteś, co? Ja to wysoki chudzielec zawsze byłam, ale w ciąży przybieram regularnie. Aktualnie jestem 6 kg na plusie... Podobno nie widać tego po mnie. Tyle że brzuszek mam i to wszystko. Ufff;)

Ostatnia edycja:
Gotadora - a mi z kolei łatwiej było (i jest) cycem karmić niż biegać z butelkami. Dostałaś mojego maila?
Właśnie dowiedziałam się że wracam do pracy - i cieszę się i mi smutno. Chyba łudziłam się że mnie nie będą już chcieli i będę miała wymówkę żeby zostać z Młodymi. A tu klops.

Milagros mój synek zaczynał od 20 ml- to jeszcze w szpitalu, po 2 dniach pediatra kazała zwiększyć do 30 ml, po wyjściu ze szpitala pił po 40 ml co 3 godziny, jak miał 10 dni to już 60 ml i tak sukcesywnie coraz więcej, w chwili obecnej od tygodnia wypija 135 ml co ok 3- 4 godzin, w nocy ma przerwę 8-9 godzin, dość długo wypijał 105 ml. W 7 tygodni przybrał 980 g czyli książkowo (ważył 4020 g w dniu wyjścia ze szpitala). Ważne przy karmieniu mm jest aby nie rozepchać żołądka dziecku bo będzie chciało coraz więcej , co za tym idzie będzie tyło za szybko, taką instrukcję dostałam od położnych.

Ostatnia edycja:
odnośnie przybierania na wadze to z tego co wyczytałam to wcześniaki przybierają na wadze więcej niż dzieci urodzone terminowo i z dużą wagą. Moje maluszki w dniu wypisu ( 5 października) ważyły ok. 2200, a dziś synek prawie 3200, a córcia niecałe 3 kg. Dr powiedziała,że bardzo łądnie przybierają. Szczególnie mały - w 3 i pół tygodnia kilogram. A tu link, całkiem ciekawy Badania: wcześniaki słuchające Mozarta szybciej przybierają na wadze? - Rynek Zdrowia - rynekzdrowia.pl ... może to Mozart tak na nich działa :-)

Łomatko, to ciekawe ile moje przy Mozarcie by ważyły :-)
Dorex - to nie takie proste, bo moja umowa skończyła się z dniem porodu. Jak nie wrócę po nowym roku, to będzie trzeba szukać czegoś nowego. A to nie jest takie proste.

Maciek na wyjście ważył 2564, a w 18 dobie 3100 :-), a mając 1,5 miesiąca czyli prawie 7 tygodni 4460 :-), a po kolejnym miesiącu 5740 :-) a Zuza prawie identycznie przybierała. Z resztą do tej pory różnica między nimi jest niewielka. Pediatra za każdym razem jak nas widzi to robi wielkie oczyska :-)
A kiedy ja przegapiłam grupę na fb?

Gotadora - a zapisali Was do poradni wcześniakowej?

reklama
MoonDust, gratuluję cudu. Super, że Wasze dziecię będzie miało rodzeństwo :tak:

Gotadora,
generalnie Mozart dobrze wpływa na dzieci. I to na te, jeszcze nienarodzone.
Od 13 tc dziecko zaczyna słyszeć i wtedy można już częstować je muzyką i literaturą.

Fusun, Ty wiesz, że ja jestem całym ♥ z Tobą. Nie tylko w dniu jutrzejszym.

Milagros, ja niestety nic Ci nie doradzę. No chyba, że w dziedzinie żywienia kotów :-)

A ja jutro muszę oddać mocz na posiew, bo badania ogólne wyszły źle.
Byłam dzisiaj u internisty, bo wczoraj dzwonili do mnie z Lux Medu i kazali, jak najszybciej przyjechać na wizytę.
Trochę jestem zła, bo jeszcze bez wyniku posiewu i antybiogramu pani dr przepisała mi już antybiotyk.
Ale ja go nie zamierzam brać! Dalej będę na soku żurawinowym.

Do góry