Gotadora ładniutki ten wózeczek masz,wygląda na zgrabniutki a te plecaczki zamiast toreb bardzo mi się podobają,chyba teraz jest większy wybór bliźniaczych wózków niż kiedyś aczkolwiek szkoda że nie taki duży jak pojedyńczych,mnie to przeraża szerokość takich wózków bo w standardowe drzwi się chyba nie mieszczą co? kiedyś się zastanawiałam jaki ja bym wybrała i chyba taki jedno za drugim siedzonkiem ale jak takim wózkiem wjechać na wysoki krawężnikjak dzieci mają ładnych parę kilo każde ;-)
reklama
TeQuila ja wolałam, aby mieć maluszki jeden obok drugiego. Gondole można wpinać na dwa sposoby - bużki do mnie, lub tyłem do mnie. Wózek ma 92 cm szerokości, więc nie w każde drzwi się zmieści niestety. Jak zamawialiśmy wózek to zamówiłam z torbą, mieli go robić do 5 tygodni, a tu niespodzianka - pan ze sklepu zadzwonił po kilku dniach i powiedział,że mieli akurat taki jak ja chciałam ( w fabryce) i już przysłali. To był dla kogoś innego, na Ukrainę, widocznie ten sklep dużo zamawia i dali mu najpierw, a Ukraina musiała poczekać. I dostałam z plecakami, ale nie żałuje - są poręczne i każde z bobasów ma swój plecak, choć na razie jeden mi wystarcza.
Jasne że lepiej mieć maluszki stale na widoku ale taka opcja jest fajna jak się ma domek z ogródkiem,ja mieszkam na 4 piętrze bez windy..kurcze na klatce bym z nim nie wyrobiła;-)a ta opcja z plecakiem jest moim zdaniem super,w każdym wózku przeważnie torby są a tak jesteś oryginalna razy dwa bo nie dość że dwójka dzieci to jeszcze plecaczki podziwiam Cię wiesz,wyobrażam sobie jak musi być Ci ciężko przy dwójce maluchów,musisz zdrowo się odżywiać bo jak zaczną chodzić to nam znikniesz;-)
Sylwia1985
Mamusia Sierściuszka
Malinuś – to zamiast kombinezonu. W ziemie i tak pewnie na dziecko ubrane w kombinezon dodałabyś jakiś kocyk podczas spaceru. Tutaj też możesz. Ale jak masz wygodniej z zapinaniem w pasy, dziecko nie jest skrępowane bo pasy zapinane są na okryciu wewnętrznym, a śpiworek zasuwa się na zewnątrz.
Jeśli chodzi o wózek – to ja jakoś jestem zbyt mało nowoczesna i zawsze sto lat za modą. Z laktatorem raczej lepiej się wstrzymać. Może nie być potrzebny bo albo pokarmu nie będziesz miała (odpukać aby tak nie było) lub będziesz miała dostatecznie dużo czasu aby karmić i nie ściągać. To jest wydatek i zawsze jak okaże się niezbędny to możesz go kupić. Z monitorami oddechu to jeszcze nie rozglądałam się, ale na pewno jakiś nabędę.
Zestaw antykolkowy – hmmmm, to skuteczne? I najważniejsze – smoczki raczej nie dla dziecka, bo wada zgryzu murowana.
Lawendowy – świetne te zdjęcia. Ja nadal zastanawiam się nad sesją noworodkową, ale taką bardziej naturalną, a nie dziecko w doniczce. Myślałam aby też były zdjęcia bobaska z nami, ale może nie takie sztywne jak to jest na zdjęciach ze ślubów.
TeQuila – nie bój się, niedługo dylematy i Ciebie dopadną. W nową modę dziecinną się wgryziesz szybko, że zanim obejrzysz się to nam jeszcze będziesz doradzać co jest trendy.
Wózek dla chłopca super – tylko ta różowa tapicerka....;-)
Aleksandretta – ale piękne łóżeczko! Oj, teraz będę miała jeszcze większy dylmat.
Fuson – kciuki za sex na szkiełku
Mazenka – progynovę spokojnie możesz odstawiać, zazwyczaj ją odstawiają koło 10 tyg.
Jeśli chodzi o wózek – to ja jakoś jestem zbyt mało nowoczesna i zawsze sto lat za modą. Z laktatorem raczej lepiej się wstrzymać. Może nie być potrzebny bo albo pokarmu nie będziesz miała (odpukać aby tak nie było) lub będziesz miała dostatecznie dużo czasu aby karmić i nie ściągać. To jest wydatek i zawsze jak okaże się niezbędny to możesz go kupić. Z monitorami oddechu to jeszcze nie rozglądałam się, ale na pewno jakiś nabędę.
Zestaw antykolkowy – hmmmm, to skuteczne? I najważniejsze – smoczki raczej nie dla dziecka, bo wada zgryzu murowana.
Lawendowy – świetne te zdjęcia. Ja nadal zastanawiam się nad sesją noworodkową, ale taką bardziej naturalną, a nie dziecko w doniczce. Myślałam aby też były zdjęcia bobaska z nami, ale może nie takie sztywne jak to jest na zdjęciach ze ślubów.
TeQuila – nie bój się, niedługo dylematy i Ciebie dopadną. W nową modę dziecinną się wgryziesz szybko, że zanim obejrzysz się to nam jeszcze będziesz doradzać co jest trendy.
Wózek dla chłopca super – tylko ta różowa tapicerka....;-)
Aleksandretta – ale piękne łóżeczko! Oj, teraz będę miała jeszcze większy dylmat.
Fuson – kciuki za sex na szkiełku
Mazenka – progynovę spokojnie możesz odstawiać, zazwyczaj ją odstawiają koło 10 tyg.
madzialenak
mama na pełen etat
Sylwia proszę napisz jaki smoczek w butelkach powinien być albo podaj jakiś link na allegro abym mogła kupić nowe bo skoro mówisz że wada zgryzu murowana to wolę je wymienić. W sumie te butelki imitują sutek czyli jak dziecko ssie pierś to także może mieć wadę zgryzu?
pingwinek75
Fanka BB :)
Cześć Dziewczyny
Gratuluję NOWYM MAMUSIOM - Milagors, agapl, gosia i Oskaa
I trzymam kciuki za staraczki - Fusun i Tequila
Ja zniknęłam z horyzontu, bo walczymy z kolkami... Dni zlewają się z nocami, czas mija jak szalony na noszeniu Malutkiej na rękach i pomaganiu w zrobieniu kupki... W nocy najdłużej śpi 4-4,5 godziny i wtedy i tak uznaję to za postęp - Madzialenak, wygląda na to, że masz naprawdę spokojniutkiego Sebastianka, to naprawdę niesamowite, że tyle przesypia. Słyszałam, że bywają takie dzieci, ale nigdy nie słyszałam z pierwszej ręki :-) Acha, i nie przejmuj się, że nie karmisz piersią - bywają chorowite dzieci na piersi i zdrowe na mleku modyfikowanym. Mi zależało na karmieniu, bo synka miałam baaardzo chorowitego, a przy takim obciążeniu wolałam zrobić wszystko, żeby jego siostrzyczce dać trochę przeciwciał (synek też nie chciał ssać w ogóle). Ale nie jest powiedziane, że jak nie jest dziecko na piersi, to będzie chorować.
Aduś -specjalnie na Twoją prośbę odstąpię na chwilę od swojej zasady i pokażę Malutką - wiem, że nie zdążyłaś zobaczyć zdjęcia po porodzie. Potrzymam trochę dłużej zanim poproszę o wykasowanie. To zdjęcie z dziś, bo byliśmy na kontroli u gina po porodzie :-) Jak Maksio?
Dziewczyny, ale Wam pędzą suwaczki! Nasza internetowa rodzinka stale się powiększa
Ja dziś na wizycie pytałam o nasze zarodki, mam odczekać rok i do dzieła
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie!
Gratuluję NOWYM MAMUSIOM - Milagors, agapl, gosia i Oskaa
I trzymam kciuki za staraczki - Fusun i Tequila
Ja zniknęłam z horyzontu, bo walczymy z kolkami... Dni zlewają się z nocami, czas mija jak szalony na noszeniu Malutkiej na rękach i pomaganiu w zrobieniu kupki... W nocy najdłużej śpi 4-4,5 godziny i wtedy i tak uznaję to za postęp - Madzialenak, wygląda na to, że masz naprawdę spokojniutkiego Sebastianka, to naprawdę niesamowite, że tyle przesypia. Słyszałam, że bywają takie dzieci, ale nigdy nie słyszałam z pierwszej ręki :-) Acha, i nie przejmuj się, że nie karmisz piersią - bywają chorowite dzieci na piersi i zdrowe na mleku modyfikowanym. Mi zależało na karmieniu, bo synka miałam baaardzo chorowitego, a przy takim obciążeniu wolałam zrobić wszystko, żeby jego siostrzyczce dać trochę przeciwciał (synek też nie chciał ssać w ogóle). Ale nie jest powiedziane, że jak nie jest dziecko na piersi, to będzie chorować.
Aduś -specjalnie na Twoją prośbę odstąpię na chwilę od swojej zasady i pokażę Malutką - wiem, że nie zdążyłaś zobaczyć zdjęcia po porodzie. Potrzymam trochę dłużej zanim poproszę o wykasowanie. To zdjęcie z dziś, bo byliśmy na kontroli u gina po porodzie :-) Jak Maksio?
Dziewczyny, ale Wam pędzą suwaczki! Nasza internetowa rodzinka stale się powiększa
Ja dziś na wizycie pytałam o nasze zarodki, mam odczekać rok i do dzieła
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie!
Załączniki
Ostatnia edycja:
Avocado, podoba mi sie woz Kingi. Ale jest w moim stylu. Klasyczny ale i nowoczesny no i kolor. W sumie podobny do mojego ) hehe. Ja nie lubie takich co tak wisza w powietrzu to stokke czy jak im tam...
A ja mam swoja czarnule obok dzisiaj. Tak wiec ucze sie jej
Nie jest na razie trudna. Zmiana pieluchy, karmienie, poglaskanie po glowce...i... Spi 6h.
Pokarmu brak. Po probach pojawila sie krew tak wiec na razie bede probowac laktatorem ale lekarze mowia, ze w domu pokarm wroci. Bo ja cala ciaze mialam... Urodzilam i zanikl. Szit.
Ok, mloda obsluzona a ja postaram sie kimnac bo za kilka godzin moze idziemy do domku.
A ja mam swoja czarnule obok dzisiaj. Tak wiec ucze sie jej
Nie jest na razie trudna. Zmiana pieluchy, karmienie, poglaskanie po glowce...i... Spi 6h.
Pokarmu brak. Po probach pojawila sie krew tak wiec na razie bede probowac laktatorem ale lekarze mowia, ze w domu pokarm wroci. Bo ja cala ciaze mialam... Urodzilam i zanikl. Szit.
Ok, mloda obsluzona a ja postaram sie kimnac bo za kilka godzin moze idziemy do domku.
Sylwia1985
Mamusia Sierściuszka
Sylwia proszę napisz jaki smoczek w butelkach powinien być albo podaj jakiś link na allegro abym mogła kupić nowe bo skoro mówisz że wada zgryzu murowana to wolę je wymienić. W sumie te butelki imitują sutek czyli jak dziecko ssie pierś to także może mieć wadę zgryzu?
Nie, absolutnie. Chodzi o to że jak jest karmione piersią, to musi wykonywać dość intensywny ruch żuchwą by "masować brodawkę" od tyłu do przodu aby wypłynęło mleczko. Dzięki takiej intensywnej pracy cofa się fizjologiczne tyłożuchwie z jakim dziecko się rodzi. W przypadku butli jest łatwiej, otwory są większe i pokarm wypływa o wiele łatwiej, a dziecko szybko się uczy że wystarczy przyciskać wałami zgryzowymi smoczek, a nie trzeba pracować żuchwą. Dlatego kształt smoczka musi być dopasowany tak, aby dziecko było zmuszone do intensywnej pracy żuchwą.
Smoczek silikonowy anatomiczny canpol 1szt. (3632997886) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
I dziewczynki nie dajcie się nabrać na tzw przez firmy "smoczki imitujące pierś matki" bo one nie mają nic wspólnego z prawidłową anatomią, to tylko chwyt reklamowy a nikt nie mówi o tym że nadają się do d....
Sylwia1985
Mamusia Sierściuszka
avocado fajna gablota :-). Nie wiem, ale bebetto ma ten swój urok ;-)
Miłego dnia kobitki, mój mąż na grzybach , a ja uciekam do pracy
Miłego dnia kobitki, mój mąż na grzybach , a ja uciekam do pracy
reklama
lilonka
Smerfikowa mama
Sylwia - a co z kubkami-niekapkami? Można? Jakoże młody kompletnie anty-smoczkowy, daje im popijać albo z łyżeczki albo właśnie trochę ciamkają z niekapków.