reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

hahaha...wiem, ze się nie rozni, bo przecież sama 2 miesiące temu takie bobo urodziłam. nie zrozumialas mnie. chciałam się zapytać, czy powstalo jakies forum dla mamusiek z in vitro, tych które znalam z tego forum kiedy bylam w ciąży, bo nie chce zasmiecac wam forum kupkami, zupkami, karmiącymi cyckami i nieprzespanymi nocami :rofl2:

Adus, madzialenak, Sony...a co u was?

hehe, ja to akurat chętnie o nieprzespanych nocach i karmieniu cyckiem bym poczytała:-) Za niecałe 20 tygodni mnie to czeka. I to są dwie rzeczy, które mnie troszkę przerażają: 1) że będę cały czas niewyspana (jestem strasznym śpiochem) oraz 2) karmienie piersią (nie zrozumcie mnie źle, chce spróbować karmić piersią i jak będę miała pokarm to na pewno będę karmiła, ale wizja cieknącego mleka z piersi mnie troszkę przeraża i nie umiem sobie tego nawet wyobrazić;)

reklama
Millia pamiętam że Milagros załozyła forum dla nas po rozwiązaniu właśnie ale chyba nikt z niego narazie nie korzysta, może warto było by zacząć :-)
Nasz mały ma jeszcze ataki kolek, a pozatym jest wszystko OK.
Aleksandretta jak dla mnie karmienie piersią to duże ułatwienie szczególnie w sytuacjach jak musze pocieszyc jakoś małego. Minusem moze byc to ze dzieci krócej śpią w nocy po mleku z piersi, ale można sie przyzwyczaić. Co do spania może nadrabiac drzemkami w dzień ;-) same uroki macierzyństwa

Dziewczyny a co w sytuacji gdy spodziewamy się bliźniąt albo trojaczków i więcej ...to dopiero musi być wyzwanie i super dylematy:-D Gotadora a Ty jaki masz wózeczek dla swoich szkrabów,długo zajęło Ci jego wyszukiwanie?
ja wam powiem że tylko raz widziałam ładny bliźniaczy wózek ale on był na sto procent sprowadzany bo w żadnym sklepie nigdy takiego nie spotkałam,z drugiej strony nie spotyka się na co dzień mam z bliźniętami i większą ilością:-D

Fasun a nie mówiłam:-D będzie dobrze zobaczysz,będziesz miała śliczne zdrowe zarodeczki juz niedługo w brzuszku,kiedy transfer? trzymam kciuki za zapłodnienie i szybki,zdrowy podział:tak::-D

Dziewczyny a co w sytuacji gdy spodziewamy się bliźniąt albo trojaczków i więcej ...to dopiero musi być wyzwanie i super dylematy:-D Gotadora a Ty jaki masz wózeczek dla swoich szkrabów,długo zajęło Ci jego wyszukiwanie?
ja wam powiem że tylko raz widziałam ładny bliźniaczy wózek ale on był na sto procent sprowadzany bo w żadnym sklepie nigdy takiego nie spotkałam,z drugiej strony nie spotyka się na co dzień mam z bliźniętami i większą ilością:-D

Mamy tako duo jumper jak na zdjęciu:

jumper-duo-imitation-linen-2012-29937.JPG

Lawendowy Sen nie zgadzam się odn. wózków, mam bardzo ładny wózek, na dodatek polskiej firmy Tako, jesteśmy bardzo zadowoleni, bardzo łatwo się go prowadzi i jest bardzo wygodny dla dzieci. Minusem jest to,że jest wielki, więc nie nadaje się do bloku, ale my nie mieszkamy w bloku więc ten problem odpadł. Oczywiście nie wszędzie się nim wjedzie, ale ten problem dotyczy wielu ludzi w PL - mam na myśli niepełnosprawnych i inne mamy bliźniąt, jeśli decydują się na wygodę dla dzieci, bo można kupić mniejszy wózek, czy wózek z mini gondolami.

Załączniki

• jumper-duo-imitation-linen-2012-29937.JPG
    jumper-duo-imitation-linen-2012-29937.JPG
    58,8 KB · Wyświetleń: 108
reklama
Do góry