reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Fusun trzymaj się jakoś i staraj odgonić te czarne myśli. Będzie dobrze zobaczysz. trzymam kciuki z całego serca:tak:.
Tequila za twoją kruszynkę w brzuszku tez oczywiście wielkie kciukasy i ogromnej bety!!!!

reklama
PAŹDZIERNIK

1. OSKAA (22 październik) – syn Adrian
2. MILAGROS (23 październik - cc)córka Zosia

3. AGAPL (26 październik) – córka Victoria

LISTOPAD
4. AVOCADO (24 listopad) – córka
5. HOLA (27 listopad) – syn Karol

GRUDZIEŃ
6. MALINUŚ (13 grudzień) – córka Marcelka
7. MARTKA (18-20 grudzień) – syn Eryk

STYCZEŃ
8. IKASIA (18 styczeń 2014) - syn Tymon
9. DARII (24 styczeń 2014 - cc) - córka Julia
10. MEMORIES (25 styczeń 2014) - syn

MARZEC
11. MajaSauer ( 6 marzec 2014) - syn Maksymilian
12. ALEKSANDRETTA (8 marzec 2014) - syn
13. SYLWIA1985 ( 15 marzec 2014) - syn Wiktor

KWIECIEŃ
14. MAZANKA (26 kwiecień 2014)

MAJ
15. LAWENDOWY SEN (15 maj 2014)
16. MEGI* (25 maj 2014)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Memories, jeżeli zastanawiasz się nad Zaspą albo Wojewódzkim to ja polecam Zaspę. Wojewódzki "słynie" z tego, że
tam rodzi się naturalnie "do końca". Trudno u nich o cesarkę. Moje koleżanki, które tam rodziły potwierdzają
te wiadomości. Natomiast na Zaspie (na której sama rodziłam) cesarka to nie problem. Pewnie nie jest tak, że na życzenie
robią, ale jak tylko jest jakiś problem to się nie wahają. A w Wojewódzkim uważają, że każda kobieta jest w stanie urodzić
naturalnie i męczą ją godzinami.

Milagros, dziś Twój wielki dzień. trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie

Gosia wielkie gratulacje i zdróweczka dla Córeczki!
Milagros kciuki za szybki poród bez bólu i komplikacji!
Ale się prześcigacie w tych porodach:-D
Hola w brzuszku mam dwa bąbelki :-D oby to był ten szczęśliwy raz:tak:
Agapl a jak u Ciebie?

Wszystkim słonecznego dnia :cool::-p

Memories, jeżeli zastanawiasz się nad Zaspą albo Wojewódzkim to ja polecam Zaspę. Wojewódzki "słynie" z tego, że
tam rodzi się naturalnie "do końca". Trudno u nich o cesarkę. Moje koleżanki, które tam rodziły potwierdzają
te wiadomości. Natomiast na Zaspie (na której sama rodziłam) cesarka to nie problem. Pewnie nie jest tak, że na życzenie
robią, ale jak tylko jest jakiś problem to się nie wahają. A w Wojewódzkim uważają, że każda kobieta jest w stanie urodzić
naturalnie i męczą ją godzinami.

Milagros, dziś Twój wielki dzień. trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie

Memories, Avocado potwierdzam słowa Fusun. To prawda, w Wojewódzkim męczą do końca, moja siostra i 2 koleżanki są na to przykładem , u każdej z nich dziecku zanikało tętno i wtedy to dopiero robili cc a jest to przecież ogromne ryzyko dla dziecka:-( Oni mają najmniejszy odsetek cc, są mega nastawieni na poród naturalny.
Natomiast na Zaspie rzeczywiście jest tak, że jak coś jest " nie tak" to robią cc, ja na to jestem najlepszym przykładem, bo u mnie : obciążony wywiad (2 ciąże stracone, ciąża po in vitro, wcześniejsza operacja brzucha) , zero akcji porodowej (zero rozwarcia i skrócenia szyjki) , dziecko duże (ponad 4 kg) i bez zastanowienia zaproponowali mi cesarkę a nie za wszelką cenę męczyli naturalnie i podawali przez kilka dni oksytocynę.
Jedynie co nie życzę Wam to trafić na patologię ciąży :crazy: bo tam już nie jest przyjemnie i nie ma reguły jaki to będzie szpital bo w każdym jest tak samo. Jedyny plus patologii to jak już się jest po terminie to się czuje spokojnym bo jest ciągły monitoring dziecka czyli pomiary tętna detektorem , badanie ktg , oba badania kilka razy dziennie, dostęp do usg a przede wszystkim lekarze na miejscu.

Fusun trzymam kciuki za Twoje jajcobranie i piękne zarodeczki, na pewno będzie co transferować a i pewnie jeszcze mrozak będzie:tak: Nie smutkaj się już.

Gosia gratuluję ;-) życzę grzecznego dziecka abyś mogła się wysypiać w nocy tak jak ja po 8 godzin ciągiem:tak:

Tequila trzymam kciuki i przesyłam wiruski Sebastiankowe :-)

dzieci22.gif
dzieci22.gif
dzieci22.gif

reklama
Hola dziękuję :-) od samego początku nie było problemów ze spaniem, mały nie ma także kolek więc to też jest plus. Ok godz. 22-23 wypija ostatnie mleczko, po czym kładę go do łóżeczka i sam zasypia, nie muszę go nosić, kołysać aby zasnął:-) naprawdę złote dziecko :tak:

Do góry