reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Lolitka, hahaha to my podobnie mamy. Ja co prawda jestem niższa, ale z tym tyciem w ciąży, to mam tak, że brzuch mi wyskoczył i biust powiększył ... a poza tym, to nic nie widać. Gdzie się mieści te 14 kilogramów, które przytyłam ... tego nie wiem... no bo chyba nie w samym brzuchu :-) . Co do zakładania kurtki i przykrywania brzucha ... to u mnie odpada, bo już mi się on nie mieści w żadną kurtkę, dlatego chodzę w odpiętych i dumnie prezentuje moją piłkę ( oraz się cieszę, że u mnie zima wcale nie jest zimna).
A teraz mam pytanie do Kotka i Szarlotki i innych mamusiek: czy Wy byłyście mentalnie gotowe na poród? Bo ja jakoś nie jestem. Niby wszystko przygotowane, o szpitalu i porodzie itp już wszystko wiem ... ale i tak się jakoś mi to wydaje obce i odległe. Nie wiem może ja jakaś dziwna jestem, bo z jednej strony się doczekać nie mogę a z drugiej bardzo się boję że nie podołam. Też tak miałyście?

reklama
Matyldo kurcze to ty już lada dzień i rodzisz:-)ja na twoim etapie ciąży miałam Krzysia.A co do przygotowania do porodu to myśle,że nigdy sie nie jest w 100% przygotowanym.Ja przez całą ciąże myślałam o porodzie,że bedzie dobrze i nie bedzie bolało.Takie myslenie dało coś.Ale o innych sprawach nie pomyślałam.Trzymaj się cieplutko,bedzie dobrze,zobaczysz:-)
Czarnykot dzieki za linki,przydadzą sie:-)
Lolitka a ty jak się czujesz?

kasia -ja sie czuje doskonale. nic mi naprawde nie dolega.... tylko pilka rosnie i sie coraz niewygodniej robi. jak krzys?

matylda - no to mamy tak samo. tez cycki mi sie powiekszyly i pilka i to wsio. poki co mam 7.5kg na plusie w 31tc

dziewczyny - a ja ciagne watek 'co zabrac do szpitala' :) czy wy kupowalyscie te majtki jednorazowe? prawie wszedzie o nich pisza a ja jakos sensu nie widze? przydatne sa naprawde czy mozna olac?

Matylda ja porodu sie nie balam,psychicznie na bol bylam gotowa.W koncu nie pierwsza ja i nie ostatnia mialam rodzic;-) Kurcze tak chcialam naturalnie a tu mi z cc wyskoczyli:baffled:Moze uda sie przy nastepnym dzidziusiu:tak: Pozatym zobaczysz,ze jak ci minie termin i tak przenosisz pare dni,to doczekac sie nie bedziesz mogla:-pJa tam do spokojnych i cierpliwych naleze,ale znam kobietki co jakies herbaty z lisci malin pily czy olej rycynowy,zeby tylko urodzic.A ja tam w to nie wierze,bo dzidziol jak bedzie chcial,to sam wyjdzie:tak:

lolitka a ja o takich gatkach nie slyszalam,ale nie kupilabym...strata pieniedzy.Ja kupilam sobie normalne majtki czarne,rozciagliwe i mocne,bez koronki czy falbanek.Wsadzilam do torby do szpitala i sobie czekaly.Przydaly sie w szpitalu i po szpitalu tez,bo 6 tygodni pologu potem je uzywalam.No i mysle lolitko,ze dostaniesz tez fajne gatki w szpitalu,takie bandazowe spodenki.Bardzo praktyczne i wygodne jak na pierwsze dni po porodzie.

A ja bylam dzis z mlodym na kontroli,tym razem byl lekarza nie polozna.Dominic wazy 5120,mierzy 58cm,obwod glowki 39,7cm i wogole jest zdrowy jak kon,a raczej mlody zrebak ;-):tak: Jak cudownie uslyszec,ze dziecko wspaniale sie rozwija:-)

ja sie juz nie moge doczekac:) ten brzuch zaczyna przeszkadzac, synek dosc mocnawo tez kopie - wystarczy:)

kotek
- fajowo ze synus sie dobrze rozwija

Lolitka mnie sie przydały majtki poporodowe,siatkowe.W moim szpitalu nic nie dawali,a po nacięciu krocza strasznie krwawilam no i macica sie obkurcza.A krwawienie jest bardzo intesywne,bardziej niz miesiaczka.Tak wiec te majtki siatkowe są rozciagliwe i mogla bez problemu wejsc mega podpaska.Dodam,ze te majtki siatkowe mozna prac w pralce.W domu też a nich korzystałam.
A Krzys ma sie dobrze,dzisiaj konczy 3 tygodnie i straszna przylepa z niego:-)

hey! chyba moge do Was dolaczyc:) mam takie pytanie jakim mialyscie progesteron?
bo ja mam w 8dpt beta 347 i progesteron 18....
jutro 10dpt i ide powtorzyc bete. oby przyrosla. boje sie cholernie

Hej Palu, witaj na naszym wątku. Gratulacje! No i oczywiście kciuki zaciśnięte za rosnącą betkę. Na progesteronie to ja się nie znam - bo mi nie sprawdzali. Bete zresztą też mi robili tylko raz i nie powiedzieli jaki wynik ( ot brytyjska służba zdrowia)
Kochane dziewczynki - jak zwykle Wam dziękuję za dobre słowo. Kasia - ja o porodzie chyba do 30 tygodnia wcale nie myślałam ... i dlatego teraz się tak boję... ale dam radę ( innego wyjścia nie mam) :-)
Kotek masz racje, jak Maleństwo będzie gotowe, to da znać :-D. A synuś już 5 kilo waży ... to już masz co przytulać ... no i nosić na rękach.
Lolitka - ja kupiłam sobie takie jednorazowe przewiewne gatki, no zobaczymy czy się będą sprawdzać. Zapytaj mnie za kilka dni ... to już mogę coś wiedzieć na ten temat :-D. A siatkowych niestety tu nie mogłam znaleźć.

Palu witaj na watku ciezaroweczek:tak: Gratulacje i duzo duzo zdrowka dla ciebie i fasolka badz fasolek ;-)

A ja dzis zaszalalam w sklepach i malemu co nie co kupilam:cool2: A co tam,bedzie mial chlopak w czym chodzic,tym bardziej,ze tyle promocji u nas i zaczelam kupowac wieksze rozmiary.Bedzie mial na potem,a rosnie moj babelek w oczach:-)

reklama
dzisiaj mialam dwa skurcze takie mocne, dlugie okresowe. Tez tak mialyscie? Bo do tej pory tylko delikatnie mnie jajniki kluly, a teraz macica....
jutro drugie badanie bety ale sie boje:(

Do góry