reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Palu spokojnie,skurcze sie zdarzaja.Ja mialam czesto w nocy,ze az sie budzilam.Raz nawet bylam pewna,ze @ dostalam,ale nic takiego sie nie stalo.Jak boli cie brzuszek,to sie poloz i odpoczywaj.Teraz najwazniejsze sa te pierwsze 3 miesiace.Dbaj o siebie i staraj sie nie denerwowac:tak:
A beta?.... napewno przyrosnie :-)

reklama
dzieki dziewczyny za odpowiedzi. z tymi majtkami macie racje - przydatne moga byc, ale mnie moj powiedzial ze dostane w szpitalu a bede tam okolo 3 dni wiec chyba nie bede kupowac. za to kupilam wkladki laktacyjne - 125 sztuk:) a nawet nie wiem czy bedzie mleko plynac czy nie:)

palu - gratulki raz jeszcze. daj znac o becie dzidziaj.
matylda - ja odliczam z toba godziny;) ja sie tez coraz bardziej boje porodu....ale damy rade kurna - a co mamy nie dac:)

Kotek i Lolitka - kulam się kulam. Dziś byłam na takim spacerze ... że teraz tak mnie cała miednica boli, że mam wrażenie, że zaraz urodzę :-).
Ps. czy u Was też są takie dziwne oznaczenia. Bo moja położna na dzisiejszej wizycie napisała, że Młoda jest głową w dół i dopisała: 3/5 ... a ja zapomniałam zapytać, bo akurat o czymś innym rozmawiałyśmy. A teraz się nad tym zastanawiam. Wiecie coś na ten temat?
Palu - piękna betka, ciesz się, ciesz!

Paula wielkie GRATULACJE!! oby tak dalej... ja też miałam skurcze... zresztą czego ja nie miałam :) i już 36tc. Jak Cię boli to właśnie odpoczywaj i może no-spe.

Matylda może po wczorajszym spacerku już coś się ślicznego urodziło? Z tymi oznaczeniami co połozna Ci napisała to ja się nie spotkałam, ale ja jestem ciążowo młodsza :). Trzymam kciuki za Was, daj znać co i jak po :).

A ja się szykuję jako następna na rodzenie i już się nie mogę doczekać...

Ostatnia edycja:
Przeszukałam internet i już wiem: mała jest główką trzy piąte drogi w dół ... więc jeszcze nie całkiem nisko ... co znaczy, że jeszcze chwile ze mną pobędzie. A spacer oprócz ładnej dawki tlenu oraz bólu w stawach nic mi nie dał :-D

Iniiia
- może Ty mnie wyprzedzisz? Jesteś już spakowana? Zwarta i gotowa?

reklama
Matylda nie jestem jeszcze spakowana ;/, w moim domu remont na całego i jeszcze z tydzień potrwa, a tyle muszę jeszcze zrobić. Mieszkam chwilowo u siostry, a M pracuje na 2 etaty, w domu i pracy. No cóż za późno wziął się za ten remont, ale ciągle coś nam na przeszkodzie stawało... no i teraz różnie może być. Jeszcze ten tydzień biorę leki na podtrzymanie. Kochana i może być, że jeśli w tym tygodniu nie urodzisz (czego Ci nie życzę!) to w następnym po 12 lutego wylądujemy razem na porodówce :), bo nie wim jak moja macica zareaguje na odstawienie tych leków :).
Tak czy inaczej będzie dobrze :) pokrzyczymy trochę i już... ja nie mogę uwierzyć w to, że będziemy mieć dzidzie, po prostu dopóki jej nie przytulę to wydaje mi się to takie nie realnie...

Do góry