szarlotko z tego co mowili mi w szpitalu maluszek powinien przybierac 200gram na tydzien,wiec w ciagu miesiaca wychodzi 800gram-1kg.Niby tak jest prawidlowo,wiec nie martw sie bo wyglada na to ,ze twoj synek przybiera ok.I jestem pewna,ze sie najada
Poprostu czasami maluszki jedza wiecej a czasami mniej.Moj na przyklad ostatnio 2 noce nie obudzil sie na cycora
Zjadl o 22.30 i sama obudzilam sie po 4 rano w szoku,ze maly spi
No i dalam mu na spiocha,bo cycki pelne i twarde.Zjadl i poszedl spac spowrotem:-)Teraz natomiast znowu budzi sie co 2-3 godziny na mleczko,wiec o co kaman? Se je jak mu wygodnie hehe. No i tak samo jak twoj,ssie mocno przez okolo 10 minut a potem albo zasnie i trzeba go smyrac zeby zaczal znowu ciagnac,albo sie sutkiem bawi,memla se,wypluwa i sie drze zeby go spowrotem dostawic
Normalnie pan i wladca
Teraz sobie spi,ale 3 razy juz go odkladalam i budzil sie po 10 minutach.Mam nadzieje,ze pospi z godzinke co bym mogla troche posprzatac.
Co do smoczka to moj lubi od poczatku,ale jak juz mi zasnie to staram sie smoczek mu wyciagnac,bo tak jak u ciebie,smoczek wypluje to sie budzi
i tak mozna mu wkladac cala noc,wiec staram sie w nocy smoka nie uzywac,tylko do usypiania.
Ja narazie jem prawie wszystko i jest ok.Unikam kapusty,fasoli,brokol itp.Maly zdrowy jak narazie,a z wysypek zauwazylam tylko potowki,jesli mozna je wysypka nazwac ;-) Mamy kontrole 1.02 z lekarzem,wiec jak sie dowiem czegos madrego i ciekawego to dam ci znac.
A narazie wklejam pare pomocnych linkow...poczytaj sobie,moze sie przyda pare informacji
Ściągawka karmiącej mamy - Dieta karmiącej mamy - Karmienie piersią - Niemowlę - BabyOnline.pl
Niepokoje młodej mamy - Noworodek - Niemowlę - BabyOnline.pl
Niepokoje młodej mamy - Niemowlę - Rodzina - Polki.pl
Czy noworodek się najada - Noworodek - Niemowlę - BabyOnline.pl
A jak sie czuja babeczki w ciazy? Brzuszki rosna,maluszki sie wierca?:-)