reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

no dzieki dziewczyny.
najpierw Matylda mnie pociesza co do rozstepow, a pozniej kotek mysli milo o mnie i zwisajacyh piersiach - no niezle kurna :-D
ale nic - damy rade. rozstepy mam od zawsze wiec kilka wiecej chyba nie zaszkodzi:) a piersi tez nie sa jak u nastolatki jak ma sie ciezkie cale zycie - wiec jak se zwisna bardziej to huk:)

kotek - fajnie ze maly juz lepiej. on lepiej to i ty lepiej
matylda - odliczam z Toba dni. tez musze podpytac o ten gaz czy tutaj mozna

reklama
Z tymi rostępami to jest padaka:szok:oprócz tego co mi wyskoczyły na biodrach w 36 tc to teraz wyskoczyły mi na brzuchu i do tego brzuch zrobił się jakiś ciemny,skóra jest dziwnie przebarwiona:wściekła/y: z wagą nie jest tak źle,bo już ponad 10 kg zrzuciłam i wcisnęłam się w swoje spodnie z przed ciąży:-)piersi są na razie jędrne i pełne,ale to pewnie dlatego,że jest tam pokarm
Mamusie,które karmią piersią,czy wy pijecie kawę? Mam na mysli taka lekką,delikatną?

kasia ja cala ciaze kawe pilam,jedna rozpuszczalna z mlekiem i teraz tez pije jedna po sniadanku.Maluchowi nic nie jest wiec chyba spoko ;-) ja juz waze tyle co przed ciaza,w jeansy tez sie mieszcze,ale jakos dziwnie mi z tym brzuchem po cesarce,wiec wole sie nie zciskac i narazie ubieram tylko leginsy.

Jutro mam szesciotygodniowa kontrole z maluchem,a potem wybieramy sie z synkiem na zakupy :tak: Wczoraj bylam na dluzszym spacerku z wozkiem i normalnie mam zakwasy w lydkach:-D ohohoho trzeba bedzie sie wiecej ruszac....dobrze ze jutro bedzie lekarz,to zapytam sie kiedy moge zaczac cwiczyc po cesarce :sorry:

Witam

Dziewczyny od dzisiaj zauważyłam, że z jednej piersi wypływa niewielka ilość wydzieliny (taka gęstsza woda, to jeszcze nie pokarm ale coś w tym stylu ) i zastanawiam się czy w 20 tygodniu to już może być normalne? Nie za wcześnie?

Pozdrawiam :)

agulkak - nie za wczesnie:) siara w sensie nazywa sie ta wydzielina. mozesz juz miec w 20tc

dziewczyny - te ktore rodzily - mam pytanie. kurde, a jaki lach mieliscie do porodu? w sensie t-shirt czy jakas koszule dluzsza czy jak? wszedzie tez czytam ze trzeba miec min 2 koszule nocne? a czego? napiszcie co wogole bralyscie bo jak czytam na necie co niby trzeba wziasc to chyba duza walizka by wyszla

kotek
- poniewaz jestes ze skandynawi pytanie. czy ty cos bralas do szpitala dla dziecka? moj mowi ze tuta wsio daja: ubrania, kosmetyki, pieluchy itd. jakos nie daje temu wiary. jak to u was bylo bo tu pewnie podobnie.... oczywiscie trza miec ciuszki na wyjscie ale te 2-3 dni w szpitalu - braliscie ubranka dla dzidzi i inne rzeczy?

Ostatnia edycja:
lolitko ja wzielam ciuszki do szpitala dla maluszka,ale w tez Norwegi daja wszystko.Sa ubranka dla dziecka,pieluszki,podpaski i pampersy ;-)dla mamusi.Tylko ze te ubranka to sa takie powyciagane i znoszone,oczywiscie czyste i wyprane,ale ja wolalam swojego malucha ubrac ladnie jak ktos przyszedl nas odwiedzic:tak: No i te ubranka to poprostu body,zadne tam spodenki czy kaftaniki.

Mi w szpitalu dali koszule i moglam sobie wymienic ja na czysta kiedy chcialam,bo lezaly w lazienkach.Ja tylko w niej spalam,a w dzien chodzialam normalnie w dresach i koszulkach,ktore wzielam sobie z domku.Dla maluszka napewno musisz wziasc czapeczke i rekawiczki na raczki. No a ciuszki wedle uznania,ja bylam tydzien w szpitalu wiec troche ich mialam;-) Aha i w Norgew szpitalu nie ma chusteczek nawilzanych dla dzidzi,takich do pupki,wiec tez z domku wzielam.Tutaj maja takie male reczniczki,ktore moczy sie woda i wyciera malucha:baffled:Strasznie niewygodne,bo jak maly sie skupal,to ze 4 takie reczniczki szly.Fakt,ze jest ich pod dostatkiem,ale taka husteczka nawilzana, to rach ciach i dupka wytarta:tak:
No a dla siebie to wiadomo...ciuchy,jakies podpaski w razie jakby te szpitalne ci nie podpasowaly,wkladki do syskow,kapcie,kosmetyki do higieny i to chyba wszystko :happy2: A ze 2 koszule chca,to pewnie dlatego,ze zawsze moze przytrafic sie jakis zonk:-pMi np.wieczorem tego samego dnia po cc posciel zmieniali,bo polozylam sie na boku z maluszkiem i jakos wszystko mi polecialo...wiadomo skad:baffled:

lolitka
Ja rodziłam w koszuli nocnej i oprócz tego miałam jeszcze 2 i to było mało, bo tak mi mleko ciekło że musiałam zmieniać ciągle koszule, a stanik u mnie odpadał bo było strasznie gorąco

Bardzo mało się udzielam, bo brak czasu i nie jestem w stanie Was nadrobić, serdecznie gratuluję nowym mamusiom i ciężarówkom :-)

Chciałam Wam się jeszcze tylko pochwalić, że dwa dni temu dowiedziałam się że jestem w 12 tc :-), nie pytajcie mnie tylko jak to się stało, bo sama nie wiem, tzn wiem , ale wiecie o co chodzi ;-)

Pozdrawiam

Wera no zaskoczyłaś mnie niesamowicie:-)gratulacje kochana,wspaniała wiadomość!!!
Lolitko wszystko zależy od szpitala,jesli masz już wybrany szpital musisz sie zapytac o ciuchy.W moim szpitalu dali mi do porodu koszule i w niej rodziłam,potem po porodzie przebrałam sie w swoją koszule nocną.Dla dziecka też dawali ciuszki,trzeba było miec tylko własne pieluchy,chusteczki nawilżające.Jak będziesz rodzić weź sobie skarpety,nie będziesz marzła w nogi,wode do picia i cos do jedzenia,bo ja po porodzie byłam mega głodna.Możesz przynieść swoje podpaski poporodowe,ale oni dają podkłady,no i wiadomo kosmetyki dla siebie
Czarnykot ja dzisiaj wypilam delikatną kawke z ekspresu i małemu też nie było:-)
Agulkak to co opisujesz to pewnie siara

Ostatnia edycja:
wera mega gratulacje :tak: U mnie w klinice powiedzieli,ze bardzo czesto sie zdaza,ze kolejna ciaza jest naturalna :tak: Niby wszystko tam w srodku sie reguluje i naprawia;-) Ja tez mam nadzieje,ze mi sie uda z 2 dzieciaczkiem,tym bardziej,ze moj maz cos juz wspomina o drugim dziecku.Oczywiscie nie teraz :laugh2:Byl przeciwny,chcial tylko jedno,no ale chyba mu sie spodobalo i za 2-3latka startujemy ponownie:happy:

U mnie ok dziewczynki.Moj maluch niezle juz gaworzy,jakie to slodkie :-) A guuu,a buuu,a leeee....normalnie usmiech na twarz sam wchodzi :-)
Szarlotko a jak twoj synek?

reklama
cześć dziewczynki:-) dawno mnie tu nie było, ale jakaś zabiegana ostatnimi czasy jestem. Mam do was pytanie a któraś z was miała tak może że podaczas ciaży nie puszczała się siara z piersi?? mże to o czymś złym świadczyć?

Do góry