reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Czesc Kobietki,

Witam,Aleksandretta i Mi mi

Mi mi, zerknij tutaj Co to jest Diagnostyka PGD? - zapłodnienia in vitro INVICTA, Gotadora u nich miala caly proces badania zarodkow.

Malinus, Sampopczucie ok, stresik maly jest.Na naszej liscie jestem ostatnia z pazdziernika ale roznie moze byc. Najgorsze jest czekanie i niepewnosc ,kiedy to nastapi. W przyszlym tygodniu mam wizyte , mam nadzieje,ze sie dowiem jak sie tam miewa szyjka, czy szykuje sie do porodu,czy nie. Nadal nie mam skurczy a malutka fika w brzuchu :-)

Milego dnia Dziewczyny!!!!

reklama
avocadodzieki za przesuniecie na liscie!!!!
Oskaa u ciebie bedzie maluszek idealny 3300 to ani za duży ani za mały u mnie bedzie dobrze jak mała bedzie miała 2800 jutro bede wiedzieć bo w 34 tygodniu było 1950 wiec moze troche podgoniła!!!!!
Zycze wszystkim miłego dnia chociaż jest strasznie zimno bo właśnie przyszłam do pracy :-)

No faktycznie, w październiku będzie prawdziwe "dzieciobranie" :-) Wysyp, jak się patrzy :-D
Nie nadążymy z gratulacjami. No i własnie zobaczyłam, że zamiast na 16 miejscu, przesunę się na 11:shocked2:

A tymczasem, życzę Wam słodkiego, miłego dnia i przesyłam ciut słoneczka.
Chociaż w takiej formie, bo na prawdziwe, to nie ma co liczyć.

NIE001.jpg

A ja przesyłam ciepłe promienie prawdziwego słonka:-Du mnie od samego rana zagląda przez okna:tak:
ps.wczoraj je umyłam a słonko to chyba nagroda;-)
Miłego dnia!

Dziewczyny no i co ze spotkaniem,Sony już nie czuje się na siłach,Lilia zapracowana:-D
lilia ja myślałam by się spotkać ok południa więc jeśli dałabyś radę było by super

Zapomniałabym witam nowe koleżanki:tak:

Dziękuję Wam za miłe powitanie:-)

Avocado proszę zatem o wpisanie mnie na listę. Termin porodu 8.03.2014 (fajna data, prawda?;-)). Znamy już płeć i będzie synek:-)
Na razie imienia nie wybraliśmy. Debata w tym temacie trwa;-)

Wszystkim Wam życzę miłego i bardzo udanego dnia! U mnie pochmurno, ale dobry nastrój dopisuje. Zaraz idę sobie zrobić herbatkę waniliowo-karmelową i do tego czekoladowego wafelka - mniam:tak: W ogóle nigdy nie przepadałam za słodyczami, a w ciąży nie mogę się opanować. Nie wiem, jak będę wyglądać na koniec, póki co mam 4 kg na plusie (waga przed ciążą 56 kg). Ciekawe też, jak mi wyjdzie glukoza...

Właśnie, mam pytanie do dziewczyn, które to badanie mają już za sobą - kiedy robiłyście badanie glukozy? Ja mam ją zrobić w przyszłym tygodniu. To będzie mój 19tc. Zastanawiam się, czy to nie za wcześnie?:confused:

[FONT=&quot]Marcysiowa[/FONT] JAKIE PIĘKNE WIEŚCI!! NASZA GOTADORKO GRATULACJE!!!!:happy2:[FONT=&quot][/FONT]

[FONT=&quot]mazenka,[/FONT] [FONT=&quot]Lilia[FONT=&quot]♥[/FONT] u mnie na razie cudnie, od kilu dni słoneczko już przygrzewa od samego rana i tak ponoć do końca tygodnia ale jak się wyjdzie to człowiek i tak zapina się po samą szyję bo zimno jak diabli,ale przynajmniej jest słonko cudne za którym baaaardzo będę tęsknić.[/FONT]
[FONT=&quot]Oskaa SUPER![/FONT]
[FONT=&quot]Aduś16[/FONT] cudnie piszesz aż chce się rodzić:tak:[FONT=&quot][/FONT]

[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Aleksandretta super!! Fajnie że się pojawiłaś wśród nas! No to kochana bardzo się cieszę że będziemy mogły się wspierać i porównywać poczynania naszych maluchów! Mi jeszcze lekarz nie kazał robić glukozy, na razie tylko jak zawsze morfologia i mocz.No widzisz a ja na słodycze nie mogę patrzeć odkąd zaszłam w ciążę, to dla mnie niepojęte bo się trzęsłam wręcz za ciastami szczególnie z bitą śmietaną, mam nadzieję że mi to wróci po porodzie[/FONT]:-D[FONT=&quot] Ja przed ciążą byłam kruszynką bo tylko 43 kg ważyłam, w ciągu pierwszych miesięcy jadłam jak smok i przytyłam 4 kg i waga się zatrzymała. W tym miesiącu znów 47 kg, pytam lekarza czy to nie niepokojące a on że spokojnie, że na tycie przyjdzie jeszcze czas.[/FONT]

[FONT=&quot]Megi*[/FONT] ja też miałam problemy plamiłam co jakiś czas, a w 10 tc. dostałam tak silnego krwotoku że już byłam pewna że to koniec, wylądowałam na izbie przyjęć ale na szczęście się okazało że z dzieckiem wszystko dobrze.[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]czarnykot miło że się odezwałaś. Życzę dużo radości z synka i powodzenia [/FONT]:happy2:

[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]kwiatuszekq20[/FONT] czekam niecierpliwie na wiadomości!!
[FONT=&quot]Sylwia1985 „zazdraszczam” Jak ja uwielbiam grzyby! Byliśmy ostatnio z mężem w lesie, ten zapach ! Jakby było ich tam milion i faktycznie tak było po co prawie po nich deptaliśmy! Ale niestety nie znamy się a mój brat grzybiarz że hej niestety w tym roku taki leń mu się włączył ze aż smutno i nie chciało mu się iść a co roku koszyczek był dla siostry…[/FONT]
[FONT=&quot]SonySony[/FONT] ale to wszystko brzmi o matko!! Ja jak patrzę na ten mój suwaczek który zapyla że hej to też już się zaczynam bać mimo iż to jeszcze kilka miesięcy…

DZIEWCZYNY! Odebrałam właśnie wyniki badań, mocz ok ale morfologia chyba źle...

Hematokryt HTC 31,0 N:37-47

Krwinki czerwone RBC 3,63 N: 4,0-5,0

Hemoblobina 11,2 N:12-16

Rozmaz też nie za ciekawy...

Ostatnia edycja:
reklama
Maja, no anemia ci sie szykuje... Hemoglobina jest jeszcze ok, bo w ciazy sa inne widelki. Moze lekarz ci da zelazo, biofer czy inne tabsy do lykania. I tyle. Nie ma sie czym martwic. Typowe w ciazy, tez tak mam, z tym ze pozniej sie to u mnie zaczelo.

Do góry