reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

[FONT=&amp]milagors[/FONT] to super !! Czekam na wieści!!! Ponoć znieczulenie to super sprawa, na zachodzie jest normą tylko Polsce dopiero w tej kwestii raczkujemy i wiedza kobiet na ten temat jest nikła. [FONT=&amp]Oskaa jeśli chodzi o skurcze i parcie to wszystko jest kwestią dobrej współpracy lekarzy z pacjentką. I właśnie wtedy ta współpraca jest łatwiejsza bo nie ma stresu i bólu. Czasem te czynności skurczowe i uczucie parcia wyhamują trochę i trzeba podać oksytocynę ale to nie jest regułą ale bywa tak czego przykładem jest [/FONT][FONT=&amp]pingwinek75[/FONT].Ta moja znajoma opowiadała że była w takim szoku że ją przestało boleć że ze szczęścia się aż rozpłakała i nabrała takiej energii i słuchała uważnie co do niej mówią i co prawda nie było łatwo przeć ale przypominała sobie wszystko ze szkoły rodzenia i poszło szybko i gładko. No ale jak widać najlepszą przygodę z zzo to miała [FONT=&amp]dorex3 [/FONT]:-D

[FONT=&amp]agapl13 właśnie, anestezjolog, dlatego Ania powiedziała że ona pojechała przed porodem i ustaliła to wcześniej, jeździła z dwa, trzy razy żeby potwierdzać termin i się upewniać że nic się nie zmieniło. Też miałam to znieczulenie podczas operacji nogi parę lat temu, nie miałam silnego zbyt ponieważ wcześniej miałam montowane śruby przy znieczuleniu ogólnym a kiedy je wyciągali z nogi to dali mi właśnie zewnątrzoponowe. Wołałam narkozę bo po niej czuję się świetnie zazwyczaj ale lekarz powiedział że dwie w roku to za dużo więc… Nie czułam się źle ale właśnie to leżenie plackiem i pilnowanie żeby absolutnie nie podnieść głowy bo ból jest później potężny było męczące ale do przeżycia no i byłam tak dzielnym pacjentem że nie rozbolała mnie. A siku robiłam swobodnie bo mi zostawili cewnik.
[/FONT]

[FONT=&amp]kwiatuszekq20 pytam bo pisałaś że masz jakieś zapalenie i pieczenia, a mnie tak od ładowania luteiny trzy razy dziennie bolało, aha, faktycznie pomieszało mi się przecież to dopiero po zabiegu…[/FONT]
[FONT=&amp]lawendowy_sen[/FONT] super!:-)

[FONT=&amp]gotadora[/FONT] to prawda… mój tata by oszalał z radości, mnie też to wciąż bardzo boli i tak naprawdę –choć wiem że powinno się wybaczać –ja wciąż żywię urazę do osoby która mu to życie odebrała, miał 37 lat, tyle co ja teraz, i dopiero teraz widzę jaki był młody!!

[FONT=&amp]Oskaa dzięki[/FONT]:tak:[FONT=&amp] Wózeczek jest śliczny i ma piękne kształty! To dla mnie bardzo ważne zaraz obok funkcjonalności bo mam strasznie wyostrzony zmysł estetyczny! Moja znajoma chciała mi tanio odsprzedać wózek [/FONT]Quinny który jest dla mnie osobiście tak obrzydliwy że nie mogę na niego patrzeć, wygląda po prostu jak stwór z komiksów Transformers czy inny potwór kosmiczny.Brrrrr…:szok: Kochana ale w tym Twoim linku jest 3 w 1 czyli co, fotelik w cenie? Bo widziałam w reklamie Smyka że fotelik dodatkowo 440zł A co sądzisz o wózkach Bebetto?

[FONT=&amp]dorex3[/FONT] ja na wypadanie włosów polecam Dermenę CUDO NAD CUDAMI! Szampon, odżywka i żel,włosy nie wypadają w ogóle, wzmacniają się i mało tego, moja fryzjerka aż doznała szoku kiedy zobaczyła że rosną mi nowe włoski! Na mnie działa jak cud miod malina;-)

[FONT=&amp]Aduś16 będzie dobrze zobaczysz!!!!!!!!!!![/FONT]:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Lilia nie dziękuję żeby nie zapeszyć ale mam ogromną nadzieję że ten jutrzejszy dzień będzie tym pierwszym dniem w moim życiu po którym już nigdy nie będzie tak samo:-D ale zagmatwałam ;-)jednym słowem mam nadzieję że będzie OK:tak::-D

Aduś już za 2 godzinki powitasz maleństwo :D Pójdzie gładko ja 100% :-D.

lawendowy sen gratulacje :-D, a masz zdjęcie z usg? ja swoje oglądam codziennie, jakby miało się na nim coś zmieniać:rofl2:.

stworek beta piękna, gratuluję:-).

Oktavi bardzo mi przykro, ale na tym forum wszystkie Cię zarazimy, nic się nie bój:-D. Bardzo Ci kibicuję, więc musi się udać:tak:.

gotadora współczuję świrniętej lokatorki i przeżyć. .. Dobrze, że silna babka jesteś, trzymaj się tam mocno z maluszkami :-D.

A ja mam okres wyciszenia, odczuwam jakiś większy spokój, tak mi dobrze. I w końcu wracają mi uczucia, potrafię się szczerze ucieszyć, albo wkurzyć, bo do tej pory żyłam jak robot, twarda i zimna jak głaz ;-). Niestety nie mogę patrzeć na surowe mięso, jak tylko je zobaczę, albo poczuję to biegnę do kibelka. Z jedzeniem go podobnie:eek:. Staram się nadrabiać nabiałem, ale po większości też mam mdłości, już nie wiem co jeść.

Pozdrawiam Was wszystkie gorąco :-D.

stworek beta piękna :-) Tu masz link do kalkulatora HCG Calculator and hCG Level Tool | BabyMed.com i sprawdź przyrost.

Maja ja ten link wkleiłam tylko po to, żebyś mogła poczytać szczegółowo o wózku :-) Wózek ma gondolę i spacerówkę i z reguły na allegro dodają fotelik maxi cosi. Navington ma też foteliki a koszt ok 470,-. Ja mam wózek od siostry :-) Nie rozglądałam się za innymi.

Dziewczyny pomocy czy jeśli macie gonapeptylu po pol amp to brałyscie jedną amp na 2 wkłucia czy trzeba wziasc pol a te drugie pol do kosza? Bo ja od dziś mam brać po pol i teraz nie wiem??
Agapl dziękuję narazie czuje się dobrze

Kwiatek, z tego co mi sie tam kiedys o uszy obilo to niestety bierzesz pol i reszte musisz wyrzucic. Ja nie bralam polowek, tylko czytalam, ze sie dziewczyny skarzyly ze traca pieniadze... Ale sie jeszcze upewnij.

Kwiatuszek, moja dr mi powiedziała, że konsultowała się z producentem w sprawie tych połówek i spokojnie można gonapeptyl brać pół przetrzeć igłę i później do lodówki i następnego dnia drugie pół. Ja tak właśnie robiłam. Odmierzałam sobie pół i zaznaczałam - dużo łatwiej :)

Dziewczyny właśnie nadszedł czas Aduś :-)

reklama
Do góry