reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Czesc Dziewczyny,

Sony, literki bardzo ladne :tak:

Adus,
delektuj sie ostatnimi kopniaczkami ;-) Zycze powodzenia we wtorek. Dobrze,ze znasz konkretnie dzien i godzine bo najgorsze jest takie czekanie jak miala Miliaa i Madzialenak.

Madzialenak, mozesz mi powiedzeic kiedy kazali Ci odstawic claxane? Moja lekarka mowi,ze jak przyjada skurcze porodowe to mam tego dnia odstawic zastrzyki.
Trzeba przyznac ,ze szalejesz ze spadkiem wagi . Pogratuowac,ze to juz 10 na minusie :tak:

Milego dnia!!!!

Agapl miałam odstawić clexane w 39 tc jakoś zaraz jak się zaczął. Co do wagi to nic konkretnego nie robię, nie ma czas na jedzenie, żołądek mi się na pewno skurczył, zeszła woda poprzez którą po cc miałam opuchnięte łydki i stopy i taki dało efekt. Jedyne co mnie przeraża to to, że nie miałam żadnych rozstepów na brzuchu a teraz jak brzuszek spadł to się pojawiają :-(, na sam koniec miałam już mega naciągniętą skórę, brzuch był olbrzymi, pewnie za szybko rósł i skóra nie dała rady, no cóż z brzuchem na wierzchu i tak nie chodzę.

Malinuś dziękuje za podpowiedź:tak:, przypominam sobie, że kiedyś chyba Lilonka chwaliła ten środek, że są efekty. Zaraz sobie zamówię.

madzialenak... Malinus ma racje, mnie wyskoczył jeden czerwony rozstęp po cc i juz go nie mam :) użyłam bio oil i jest ok... Nie wiem czy to konkretnie on pomógł bo ja jeszcze po cc używałam cały czas mustelli więc albo jedno albo drugie. Bio oil jest o tyle fajny, że czasami używam go do twarzy, nog...
na brzuszek maluszka spróbuj masaż oliwka, oczywiście jeżeli Sebus nie ma juz kikuta... Mojemu maluszkowi zawsze to pomaga. Po skończonych 3 tygodniach kladlam też małego na brzuszku, jelitka wtedy lepiej pracują. Ale nie bezpośrednio po jedzeniu, bo moze mu się ulac. Ale jakoś po pol godzince mozna... Poza tym dziecko ćwiczy dzieki temu mięśnie kręgosłupa i karku :)

Co do wagi to ja tydzień po porodzie miałam -10kg a teraz -12kg, wiec juz wróciłam do wagi sprzed ciazy. Cieszę się, bo brzuch mi spadł juz całkiem :) jestem płaska jak wcześniej :) chciałabym moc ćwiczyć, ale chyba po cc to dopiero po kilku miesiącach mozna zacząć :(

reklama
madzialenak jak mały nie może zrobić kupki i boli go brzuszek to go delikatnie masuj po brzuszku zgodnie z ruchem wskazówek zegara (można oliwką lub bez), poza tym ja jeszcze robię "rowerek" nóżkami i często małą układam na brzuszku. Ale jak już jest taki przypadek jak u Ciebie to masuje robie rowerek i po 10-15 minutach jest sukces :-)

Do góry