reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Maja, doskonale Cię rozumiem, bo byłam w bardzo podobnej sytuacji, co Twoja.
Zmarła Babcia mojego męża. Mimo, że pogrzeb był w 2 dpt, to pojechałam, bo wiedziałam, jak bardzo przeżywa to mój mąż. Zresztą sama czułam potrzebę pożegnania Babci. Na skutek nerwów, stresu i zachowania siostry mojego M dostałam bardzo silnych skurczy. Sama nie wiedziałam, w jakiej pozycji mam się położyć, usiać, czy stać, bo nic nie przynosiło ulgi.
Myślałam, że jest po wszystkim, ale mimo to, byliśmy razem i się wspieraliśmy. A moja obecność była bardzo ważna dla mojego męża. Może i Ty swojego nie zostawiaj. Zresztą nie wiem. Ale jakiej decyzji byś nie podjęła, pamiętaj, że ma ona być zgodna z Twoim odczuciami.

na początku była na moim mleczku i na modyfikowanym przez ok 3 tyg ( z czego tego mojego było malutko co 3 karmienie)a potem straciłam te mini ilości które miałam i mała była na samym mm

Maja ja też na twoim miejscu pojechałabym z mężem...Wsparcie żony, a nawet dziecka w brzuchu, na pewno pomoże mu łatwiej przez to przejść.Żegna babcię, ale niedługo powita nowe życie, może akurat będzie córka i dacie jej na drugie imię po babci?albo na pierwsze?

Madzialenak i Dorex3 ja nie podaję herbatek, bo one mają mnóstwo cukru w sobie co nie służy dzieciom. Potem może być problem z piciem mleczka. Do tego koper bardzo wzdymający jest. Najlepiej poza mlekiem dawać tylko wodę. A na zaparcia polecam przejść na mleko dla dzieci z tendencją do zaparć tzn Comfort. Ja np daje moim małym Bebilon Comfort. Problem jak ręką odjął a było źle. Moje dostają mojego mleka tzn cycka a potem jeszcze mm w butli.

Gotadora jak tam?

Marcysiowa ja ściągam herbatki z niemiec tam jest zakaz podawania niemowlakom herbatek z cukrem jakimkolwiek i wszystkie są bezcukrowe ale i tak daję na przemian z wodą. A mleczko daję z symbolem AR bo mała na normalnym strasznie ulewa a przy ar problem zniknął:tak:. Comfort dawałam krótką chwilę ale nasilił ulewanie no i zamiast zlikwidować zaparcia jeszcze je nasilił... tak że chyba co dziecko to inny sposób na nie trzeba;-) szkoda tylko że trzeba się tyle nakombinować żeby zobaczyć co maluchowi pasuje.:baffled:

reklama
Cześć kochane mamuśki:-).
Mimo że rzadko się odzywam to staram się być w miarę na bierząco i za wszystkie mocno trzymam kciuki.
Aktualnie najmocniej za Gotadorę i jej maluszki i przodownicę Aduś i Maksia :tak::-).
Jak na razie wszystkie forumkowe dzieciaczki rodzą się prześliczne i bardzo grzeczne:-) oby szło dalej tak pięknie:tak:.
Miłego i spokojnego weekendu dla wszystkich mamuś i dzieciaczków z obu stron brzuszków:-).

Do góry