reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dzis dziecie mialo drzemke wiec wzielam sie za zakupy przez internet.Oczywiscie i dla Misi i dla siebie.Czy Wam tez notorycznie dzieci wyrastaja ze skarpet?🤦‍♀️Musialam zaopatrzec Miske w skarpety i bluzeczki na dlugi rekaw bo body to juz od lata nie nosi.A tego non stop potrzeba.
u nas od tego roku mundurki wiec skonczylam kupowaniw ubran 😁 Tylko buty jakies i z glowy 😬😬

reklama
Pilnuje porządku przed wyborami 🤪🤣
No kuźwa straszna noc. Nie spałam od 2-5. W pracy dwa spotkania l kulturalnie zmykam się do domku. Bezczelnie zostawiałam Łucje w przedszkolu do 16.30.
U nas ok. Kołowrotek się kręci.
A co u was, opowiadaj.
U mnie jakoś tak nijako. Często mam takie dni ze wszystko jest mi obojętne lub na odwrót, wszystko mnie ostro wkurza🤷‍♀️. Chyba potrzeba mi jakiegoś resetu, np alkoholowego😜

U mnie jakoś tak nijako. Często mam takie dni ze wszystko jest mi obojętne lub na odwrót, wszystko mnie ostro wkurza🤷‍♀️. Chyba potrzeba mi jakiegoś resetu, np alkoholowego😜
Nawet nie pamietam kiedy ja pilam alkohol naprawde.Te 0% to tak ale nic z alkoholem.Bo iwazam ze musze byc zawsze tezezwa jak mam obok dziecko bo do meza nie mam az takiego zaufania, z reszta nie daj Boze cos by sie stalo i jak ja po alkoholu w szpitalu bede siedziec,dziecko mi zabiora.Dlatego zero alkoholu

a badalas poziom wit D? Bo jak jedt niedobor to mozna sie tak czuc, wiec moze sobie zbadaj, albo po prostu wrzuc suple.
Pomijajac juz, ze tez mam takie stany, zazwyczsj jak po prostu zmeczona jestem.
Ale! 2 tygsy z rzedu bylam w piatki na wyjsciu matkowym. Raz z matkami starszej (grubsza biba, z alkiem i dicho 🤣 Srednia wieku w knajpie 50+ 😂🤣😂🤣), drugie wyscie z matkami od mlodszej - 4 laski, wszytskie po lub w trakcie in vitro jak sie okazalo na kolacji. I coz - mi takie wyjscia laduja baardzo baterie wiec polecam 😬

A moze pila cos innego?Moja miala w zeszlym roku na swieta meega odparzenia z bablami.Wygladalo to strasznie,nie dala sie myc smarowac.Tragedia.A odparzyla sie pociem.Pila kompot i to ja odparzylo.Smarowalam za kazdym razem bepanthenem i mimo wszystko kapalismy .Przeszlo na szczescie.Teraz sie odparza jak np.zje duzo malin.W kompocie tez byly maliny.Wiec to nie musi oznaczac ze kobity zlobku jej nie przebieraly tylko moze cos zjadla i robiac kupe ja odparzylo.
w domu to pije w sumie to samo a w żłobku kto wie w tym menu to jest poprostu wszystko 🤪

Kajtek też ostatnio mi soe dwa razy mocno odparzył, co się u nas bardzo rzadko zdarzało. Nic nie pomagało, a na dodatek miał mocne odparzenie w samej pachwinie. Nakladalam maść i duzy wacik na to, żeby pampers nie podrażniał. Maść dostałam od koleżanki. Jakieś cudo robione w aptece. Pomogło po dwóch dniach a kumpeli po jendym dniu😊.
Masz tu screena recepty z czego ta masc. Niech ci lekarz przepisze
oooo przyda się dziękuję jutro jadę do dermatologa niech zerknie na tą moją Werkę bo ja to panikara jestem . No i oczywiście żeby było mało to znowu katar i kaszel 🙈

Spróbuj że dwa dni tą Maścią i zobacz czy zadziała.
Nie ma sensu co chwilę zmieniać, chyba że nie będzie poprawy. Smarować i wierzyć , zrobić w domku ciepłej i niech z gołą pupa lata. Siuśki się zmywają ;)
tak zrobiłam ❤️po tej maści ciut lepiej ale do żłobka nie puszczę póki nie będzie wszystko ok zresztą i tak już gil także zostaje dom 🤪

reklama
Moja zawsze siedzi od 7.15 do prawie 17 czyli jest zawsze druga w zlobku i przed lub ostatnia.Niestety mam niby 5 km z pracy do zlobka ale korki mnie wykoncza wiec niestety tak musi byc,nic nie poradze na to.Dobrze ze ten zlobek jest blizej i po drodze do mojej pracy bo gdyby byl tak jak poprzedni to niestety bylabym po godzinach pracy zlobka,a tak to sie mieszcze.Tez zlobek jest do 17 poprzwdni byl do 18 wiec wiecej luzu i nigdy nie byla ostatnia
o to u Was długo żłobek u nas do 16 30 ja mam z pracy max 5 minut to jestem po mała 16 .05 to już jest biedna ostatnia

Do góry