reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Help ! Odparzyly mi Werkę w żłobku mega mocno albo jej nie przebrały dość często albo tarły innymi chusteczkami niż nasze bo Werka wszystkich nie toleruje . Zwracałam uwagę żeby woda i wacikami ja wycieraly ale wiadomo można mówić 🤦byłam u naszej lekarki dała maść na.recepte pimafucort na zmianę smaruje i sypie mąka ziemniaczana 🤦no wiadomo pierwszy dzień dziś tej maści to nie widać nic czy lepiej czy jak ale taki ogień że do dermatologa mała zapisałam na poniedziałek. Macie jakieś swoje sposoby ?
A moze pila cos innego?Moja miala w zeszlym roku na swieta meega odparzenia z bablami.Wygladalo to strasznie,nie dala sie myc smarowac.Tragedia.A odparzyla sie pociem.Pila kompot i to ja odparzylo.Smarowalam za kazdym razem bepanthenem i mimo wszystko kapalismy .Przeszlo na szczescie.Teraz sie odparza jak np.zje duzo malin.W kompocie tez byly maliny.Wiec to nie musi oznaczac ze kobity zlobku jej nie przebieraly tylko moze cos zjadla i robiac kupe ja odparzylo.

reklama
Help ! Odparzyly mi Werkę w żłobku mega mocno albo jej nie przebrały dość często albo tarły innymi chusteczkami niż nasze bo Werka wszystkich nie toleruje . Zwracałam uwagę żeby woda i wacikami ja wycieraly ale wiadomo można mówić 🤦byłam u naszej lekarki dała maść na.recepte pimafucort na zmianę smaruje i sypie mąka ziemniaczana 🤦no wiadomo pierwszy dzień dziś tej maści to nie widać nic czy lepiej czy jak ale taki ogień że do dermatologa mała zapisałam na poniedziałek. Macie jakieś swoje sposoby ?
Spróbuj że dwa dni tą Maścią i zobacz czy zadziała.
Nie ma sensu co chwilę zmieniać, chyba że nie będzie poprawy. Smarować i wierzyć , zrobić w domku ciepłej i niech z gołą pupa lata. Siuśki się zmywają ;)

Kajtek też ostatnio mi soe dwa razy mocno odparzył, co się u nas bardzo rzadko zdarzało. Nic nie pomagało, a na dodatek miał mocne odparzenie w samej pachwinie. Nakladalam maść i duzy wacik na to, żeby pampers nie podrażniał. Maść dostałam od koleżanki. Jakieś cudo robione w aptece. Pomogło po dwóch dniach a kumpeli po jendym dniu😊.
Masz tu screena recepty z czego ta masc. Niech ci lekarz przepisze

Załączniki

• received_169370502883999.jpeg
    received_169370502883999.jpeg
    76,8 KB · Wyświetleń: 75
Dziewczyny A co na zęby ?
U nas chyba idą, bo niedawno maruda , brzydkie kupy A dziś ciężka noc i płacz w dzień. Jak nie moje dziecko ;(. Gorączki nie ma . Jak mu pomóc??
Gryzaków nie chce za bardzo lepsze palce.

Dziewczyny A co na zęby ?
U nas chyba idą, bo niedawno maruda , brzydkie kupy A dziś ciężka noc i płacz w dzień. Jak nie moje dziecko ;(. Gorączki nie ma . Jak mu pomóc??
Gryzaków nie chce za bardzo lepsze palce.
Żel dentinox, tylko trzeba go trzymać w lodowce, zimno tez ukoi trochę bolące dziąsła 🙂 dużo pic wody, a jak ciężko przechodzi to na noc po prostu podaj nurofen, przeciwbólowo i przeciwzapalnie, jak ma niesprzespana noc, to nie dziwne, ze marudzi w ciągu dnia.

Żel dentinox, tylko trzeba go trzymać w lodowce, zimno tez ukoi trochę bolące dziąsła 🙂 dużo pic wody, a jak ciężko przechodzi to na noc po prostu podaj nurofen, przeciwbólowo i przeciwzapalnie, jak ma niesprzespana noc, to nie dziwne, ze marudzi w ciągu dnia.
Od 2 już spał z nami . I spał do rana z pobudka na karmienie. Dałam pedicetamol , zobaczymy czy pomoże. Idę do apteki
Biedne te maluszki .

Dzis dziecie mialo drzemke wiec wzielam sie za zakupy przez internet.Oczywiscie i dla Misi i dla siebie.Czy Wam tez notorycznie dzieci wyrastaja ze skarpet?🤦‍♀️Musialam zaopatrzec Miske w skarpety i bluzeczki na dlugi rekaw bo body to juz od lata nie nosi.A tego non stop potrzeba.

reklama
Dzis dziecie mialo drzemke wiec wzielam sie za zakupy przez internet.Oczywiscie i dla Misi i dla siebie.Czy Wam tez notorycznie dzieci wyrastaja ze skarpet?🤦‍♀️Musialam zaopatrzec Miske w skarpety i bluzeczki na dlugi rekaw bo body to juz od lata nie nosi.A tego non stop potrzeba.
U nas skarpetki ktoś zjada. Zwłaszcza pojedyncze sztuki 🤣🤣 nie mogę wrzucić tutaj foto, mam takie jedno 50 par skarpetek na wyprzedaży kupiłam. Syn mówi że już nie ma, a córka ma chyba ostatni wagon bo mocno za duże.

Do góry