reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Kochana jak odstawisz cyca to bedziesz mogla sie odchudzac:) nie panikuj:) to zejdzie! Nie kazdy moze tak od razu, ja mam tez nadal +4
zobaczymy narazie ciągnie mnie na zachcianki A na diecie wytrzymuje dwa dni 🙈.
Laski od kiedy wychodzą zęby, mały mega marudny i strasznie się ślini, godzinami trzyma rece w buzi. Ma 4.5 miesiąca więc chyba za szybko na zęby.
Dałam mu smoka i sobie ciumka.
nie Wiem czy rozpoznam wychodzące zęby.

Laski od kiedy wychodzą zęby, mały mega marudny i strasznie się ślini, godzinami trzyma rece w buzi. Ma 4.5 miesiąca więc chyba za szybko na zęby.
Mojej od 4 miesiaca
wychodzily🤣🤣🤣 tzn.wyszly 4 dopiero jakos 10 miesiac ale od 4 jak tylko zaczela plakac bez powodu to skladalam na zeby.I zanim wyszly pierwsze to caly dentonox poszedl🤣🤣
A corce mojej przyjaciolki pierwsze zeby pohawily sie w 4 miesiacu

u moich to bylo 9 i 11 miesiecy. U mojego chrzesniaka niecale 5. Nie ma reguly.
Tak jak nie ma reguly co do objawow. Duzo sliny, woda z nosa, marudnosc to najpopularniejesze. Sa dzieci, u ktorych wychodza bezobjawowo i takie jak moja, ze ladowalysmy na pogotowiu…

może być skok rozwojowy a ślinienie pojawia się wcześniej niż zęby

Zobaczymy może faktycznie skok rozwojowy.
A może już pokazuje charakterek😆.
U mnie w 4 miesicu byl mega skok i taka wrazliwosc na bodzce - wtedy tak byla zainteresowana wszystkim ze nie chciala jesc… autentycznie odkrecala sie od cycka choc byla glodna.
A u nas zęby idą tak jak dzieciom w rodzinie (siostry i brata dzieciom, autentycznie pokrywa sie). Podobnie z siadaniem itp. Genu nie wydłubiesz jak to mówią😄
Oby ząbki gładko wyszły😃

U mnie w 4 miesicu byl mega skok i taka wrazliwosc na bodzce - wtedy tak byla zainteresowana wszystkim ze nie chciala jesc… autentycznie odkrecala sie od cycka choc byla glodna.
A u nas zęby idą tak jak dzieciom w rodzinie (siostry i brata dzieciom, autentycznie pokrywa sie). Podobnie z siadaniem itp. Genu nie wydłubiesz jak to mówią😄
Oby ząbki gładko wyszły😃
Właśnie u nas też tak jest z tym cycem przystawia się i za pare sekund odrywa. Az zaczęłam mleko ściągać i czasami dokarmiam na śpiocha bo wtedy ciągnie butlę , żeby mi z wagi nie spadł. W nocy je normalnie.
Widzę że potrzebuje więcej uwagi ciągle mnie "woła " ;)

Właśnie u nas też tak jest z tym cycem przystawia się i za pare sekund odrywa. Az zaczęłam mleko ściągać i czasami dokarmiam na śpiocha bo wtedy ciągnie butlę , żeby mi z wagi nie spadł. W nocy je normalnie.
Widzę że potrzebuje więcej uwagi ciągle mnie "woła " ;)
Tak u mnie bylo to samo - w nocy nadrabiala czego w dzien nie zjadla. Ale ile stresu bylo… moja butli nie chciala za nic.
Czyli pewnie to samo.. minie!

reklama
Tak u mnie bylo to samo - w nocy nadrabiala czego w dzien nie zjadla. Ale ile stresu bylo… moja butli nie chciala za nic.
Czyli pewnie to samo.. minie!
kupiłam dobra butelkę z avent i mały nawet zaakceptował ;)
Wogóle strasznie się te.dzieci szybko zmieniają w zachowaniu. Szybko nabywają nowych umiejętności. Niby człowiek czyta i się dokształca w temacie A wszystko jest zagadką 🙈

Do góry