reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Kochana jak odstawisz cyca to bedziesz mogla sie odchudzac:) nie panikuj:) to zejdzie! Nie kazdy moze tak od razu, ja mam tez nadal +4
zobaczymy narazie ciągnie mnie na zachcianki A na diecie wytrzymuje dwa dni 🙈.
Laski od kiedy wychodzą zęby, mały mega marudny i strasznie się ślini, godzinami trzyma rece w buzi. Ma 4.5 miesiąca więc chyba za szybko na zęby.
Dałam mu smoka i sobie ciumka.
nie Wiem czy rozpoznam wychodzące zęby.

Laski od kiedy wychodzą zęby, mały mega marudny i strasznie się ślini, godzinami trzyma rece w buzi. Ma 4.5 miesiąca więc chyba za szybko na zęby.
Mojej od 4 miesiaca
wychodzily🤣🤣🤣 tzn.wyszly 4 dopiero jakos 10 miesiac ale od 4 jak tylko zaczela plakac bez powodu to skladalam na zeby.I zanim wyszly pierwsze to caly dentonox poszedl🤣🤣
A corce mojej przyjaciolki pierwsze zeby pohawily sie w 4 miesiacu

u moich to bylo 9 i 11 miesiecy. U mojego chrzesniaka niecale 5. Nie ma reguly.
Tak jak nie ma reguly co do objawow. Duzo sliny, woda z nosa, marudnosc to najpopularniejesze. Sa dzieci, u ktorych wychodza bezobjawowo i takie jak moja, ze ladowalysmy na pogotowiu…

może być skok rozwojowy a ślinienie pojawia się wcześniej niż zęby

Zobaczymy może faktycznie skok rozwojowy.
A może już pokazuje charakterek😆.
U mnie w 4 miesicu byl mega skok i taka wrazliwosc na bodzce - wtedy tak byla zainteresowana wszystkim ze nie chciala jesc… autentycznie odkrecala sie od cycka choc byla glodna.
A u nas zęby idą tak jak dzieciom w rodzinie (siostry i brata dzieciom, autentycznie pokrywa sie). Podobnie z siadaniem itp. Genu nie wydłubiesz jak to mówią😄
Oby ząbki gładko wyszły😃

U mnie w 4 miesicu byl mega skok i taka wrazliwosc na bodzce - wtedy tak byla zainteresowana wszystkim ze nie chciala jesc… autentycznie odkrecala sie od cycka choc byla glodna.
A u nas zęby idą tak jak dzieciom w rodzinie (siostry i brata dzieciom, autentycznie pokrywa sie). Podobnie z siadaniem itp. Genu nie wydłubiesz jak to mówią😄
Oby ząbki gładko wyszły😃
Właśnie u nas też tak jest z tym cycem przystawia się i za pare sekund odrywa. Az zaczęłam mleko ściągać i czasami dokarmiam na śpiocha bo wtedy ciągnie butlę , żeby mi z wagi nie spadł. W nocy je normalnie.
Widzę że potrzebuje więcej uwagi ciągle mnie "woła " ;)

Właśnie u nas też tak jest z tym cycem przystawia się i za pare sekund odrywa. Az zaczęłam mleko ściągać i czasami dokarmiam na śpiocha bo wtedy ciągnie butlę , żeby mi z wagi nie spadł. W nocy je normalnie.
Widzę że potrzebuje więcej uwagi ciągle mnie "woła " ;)
Tak u mnie bylo to samo - w nocy nadrabiala czego w dzien nie zjadla. Ale ile stresu bylo… moja butli nie chciala za nic.
Czyli pewnie to samo.. minie!

reklama
Tak u mnie bylo to samo - w nocy nadrabiala czego w dzien nie zjadla. Ale ile stresu bylo… moja butli nie chciala za nic.
Czyli pewnie to samo.. minie!
kupiłam dobra butelkę z avent i mały nawet zaakceptował ;)
Wogóle strasznie się te.dzieci szybko zmieniają w zachowaniu. Szybko nabywają nowych umiejętności. Niby człowiek czyta i się dokształca w temacie A wszystko jest zagadką 🙈

Do góry