A wiesz, że jeśli chcesz, to po wzięciu zaświadczenia ze żłobka, to szczepienie na ospę przysługuje na NFZ?Oj ja to czasu nie mam w sumie na nic.w pracy mlyn ale lubie toa z Miska harowadzis poszlysmy bez wozka do zlobka bo wozek parzydo tego doszedl katar ktpry w sumie sie nie skonczyl ale teraz jest meczacy.i dzis pani w zlobku jak odbieralam Misie powiedziala zeby zostawic ja jutro w domu.Powiedzialam jej ze ja nie moge maz tez.No tak mnie wkurzyla tym.mam juz 23dni urlopu i nie bede go brac na katar u zdrowego dziecka.poza tym mowic mi o godz.17 zeby jutro zostawic dziecko spowodu kataru w domu to w moim przypadku jest niemozliwe akurat jutro mam 3 spotkania ktorych o godz.17 nie moge odwolac.A wogole to w grupie przedszkolnej jest przypadek ospyMiska nie szczepiona,ja nie chorowalam takze tegodobrze ze maz chorowal i mama ktora w kryzysie moze by i przyjechala.
A jesli chpdzi o adrenalinke w mojej pracy to powiem Wam ze najbardziej boje sie myszy i szczurow.A bylam wczoraj w srodowisku gdzie pani nie dosc ze ma smieci w domu i nie mozna zrobic kroku-o takich sie slyszy i oglsda w tv-to jej bratanica mi mowi ze w mieszkaniu sa szczuryMyslalam ze umre 21 wiek stolica Polski,ulica pieknych bogatych domow...JA PIER...LE
reklama
Tak wiemA wiesz, że jeśli chcesz, to po wzięciu zaświadczenia ze żłobka, to szczepienie na ospę przysługuje na NFZ?
Ja, gdybym nie dostawała w pracy 100zl imieninowego to bym w życiu nie pamiętała o swoich imieninach . Ale dziękuję dziękuję@fredka84 wszystkiego najlepszego imienniczko mojej córki
Tak, ja właśnie za tydzień mam darmowe szczepienie na ospęA wiesz, że jeśli chcesz, to po wzięciu zaświadczenia ze żłobka, to szczepienie na ospę przysługuje na NFZ?
Salamatka
Fanka BB :)
Cześć chciałam was zapytać czy szczepiłyście się na krztusiec w ciąży (zwłaszcza biorąc acard i heparynę). Mój lekarz prowadzący mi odradził ze względu na to żeby nie grzebać w immunologii/nie przesadzać w ciąży, ogólnie bez konkretnego argumentu. Powiedział że szczepionka jest bezpieczna i nie ma przeciwwskazań ale na moim miejscu by się nie szczepił. Rozwalił mnie tym totalnie i nie wiem co mam robić jak u was?
nieagatka
ja nie mieszkam w PL, u nas to jest bardzo zalecane, praktycznie obowiqzkowe szczepienie w ciazy, dajace niemowleciu przeciwciala. Nie wahalabym sie ani przez chwile na Twoim miejscu. To calkowicie bezpieczne szczepienie.Cześć chciałam was zapytać czy szczepiłyście się na krztusiec w ciąży (zwłaszcza biorąc acard i heparynę). Mój lekarz prowadzący mi odradził ze względu na to żeby nie grzebać w immunologii/nie przesadzać w ciąży, ogólnie bez konkretnego argumentu. Powiedział że szczepionka jest bezpieczna i nie ma przeciwwskazań ale na moim miejscu by się nie szczepił. Rozwalił mnie tym totalnie i nie wiem co mam robić jak u was?
Ja szczepilam sie w obu ciazach.
jumisia
jeju. A co z noworodkiem? Szczepi się, żeby miało ochronę zaraz po porodzie. Na porodówkach jest teraz dużo nieszczepionych Ukrainek. Ja się szczepiłam. Ale może masz jakieś problemy immunologiczne?Cześć chciałam was zapytać czy szczepiłyście się na krztusiec w ciąży (zwłaszcza biorąc acard i heparynę). Mój lekarz prowadzący mi odradził ze względu na to żeby nie grzebać w immunologii/nie przesadzać w ciąży, ogólnie bez konkretnego argumentu. Powiedział że szczepionka jest bezpieczna i nie ma przeciwwskazań ale na moim miejscu by się nie szczepił. Rozwalił mnie tym totalnie i nie wiem co mam robić jak u was?
jumisia
szczepiłam się w ciąży 2 razy na covida, krztusciec i grypęjeju. A co z noworodkiem? Szczepi się, żeby miało ochronę zaraz po porodzie. Na porodówkach jest teraz dużo nieszczepionych Ukrainek. Ja się szczepiłam. Ale może masz jakieś problemy immunologiczne?
Orchidea33
tez bralam heparyne i szczepilam sie normalnie. Mi lekarz zalecal szczepienieCześć chciałam was zapytać czy szczepiłyście się na krztusiec w ciąży (zwłaszcza biorąc acard i heparynę). Mój lekarz prowadzący mi odradził ze względu na to żeby nie grzebać w immunologii/nie przesadzać w ciąży, ogólnie bez konkretnego argumentu. Powiedział że szczepionka jest bezpieczna i nie ma przeciwwskazań ale na moim miejscu by się nie szczepił. Rozwalił mnie tym totalnie i nie wiem co mam robić jak u was?
reklama
Salamatka
No najlepsze że nie mam tzn mam mutacje ale nie te z gorszych i heparynę mam prewencyjnie po transferze zostawioną. On mnie tym normalnie zastrzelił. Po nocach szukam na necie czemu miałby mi to odradzić bo zasiał we mnie taką niepewność że na prawdę nie wiem co mam robić.jeju. A co z noworodkiem? Szczepi się, żeby miało ochronę zaraz po porodzie. Na porodówkach jest teraz dużo nieszczepionych Ukrainek. Ja się szczepiłam. Ale może masz jakieś problemy immunologiczne?
Dzięki a musiałaś odstawić na dzień szczepienia?tez bralam heparyne i szczepilam sie normalnie. Mi lekarz zalecal szczepienie