reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

To mój tylko 3, 4 w nocy ale za to książę chodzi spać po 22, gdzie ja przeważnie od 6 na nogach i po 20 już bym szła spać A muszę na rękach lulać😨.
Dodatkowo jakąś czujkę mam i tylko pierdnie A ja już obudzona.
Ja czasem spałam z zatyczkami w uszach bo właśnie byłam zbyt czujna🙆‍♀️. I tak wszystko słyszałam ale trochę przytłumione

reklama
mój spał w salonie w wózku a na noc w łóżeczku. On szedł spać ok 20 a wstawaliśmy ok 8. Nikt by mnie przed 6 z łóżka nie wygonił mając niemowlę. Jak się budził wcześniej to brałam do siebie i chociaż z nim lezalam. Nierzadko nam się przysnelo.
Trochę się boję spać z takim maluchem.
A nad ranem po 5 zaczyna swoje wiercenie, kręcenie przez sen i ja już spać nie mogę bo co 5 minut sprawdzam czy on się obudził.
To już wolę sobie zejść kawkę zrobić bo i tak nie śpię. Może za jakiś czas jak już padnę A twarz to mi przejdzie ;)
Obecnie moje worki pod oczami widoczne są z.daleka.

Trochę się boję spać z takim maluchem.
A nad ranem po 5 zaczyna swoje wiercenie, kręcenie przez sen i ja już spać nie mogę bo co 5 minut sprawdzam czy on się obudził.
To już wolę sobie zejść kawkę zrobić bo i tak nie śpię. Może za jakiś czas jak już padnę A twarz to mi przejdzie ;)
Obecnie moje worki pod oczami widoczne są z.daleka.
No dlatego nie brałam na cała noc tylko rano i tez nie zawsze bo spał długo. Mój nie miał problemów ze spaniem nocnym ale od 3 miesiąca nie spał w dzień albo spał po 15min wiec nie wiem co gorsze bo nic nie mogłam w dzień zrobić ani się zdrzemnąć. Szybko ustaliłam spanie nocne ze wzgledu na tryb 3zmianowej pracy ale zdążały się regresy snu kiedy próbował przeciągać czas zasypiania. Teraz za to mamy problem innego rodzaju. Zasypia na noc pięknie w ciągu 15min śpi ale po 1h-1,5 się budzi i mnie wola i już nie chce zasnąć tak bym mogła wyjść z pokoju. I tylko u nas w łóżku zaśnie mocno. Także moja doba kończy się ok 21:30 22:00 wtedy jestem zmuszona isc spać z synkiem. Potem już śpi do rana spokojnie bez pobudek. Pobudki zaczęły się razem ze skokiem rozwojowym 2latka - tzw bunt 😣 ma 2,5 ciekawa jestem ile to potrwa. Skutkiem takiego stanu rzeczy jest brak współżycia i niskie libido praktycznie ZEROWE aż odstawiłam tabletki anty. Boje się ze wpadam w depresje nic mnie nie cieszy a często wpadam w złość. Zaczynam się bać tego co się ze mną stało bo kiedy mąż się do mnie zbliża ja sztywnieje 😭😭 to nie jest normalne

To mój tylko 3, 4 w nocy ale za to książę chodzi spać po 22, gdzie ja przeważnie od 6 na nogach i po 20 już bym szła spać A muszę na rękach lulać😨.
Dodatkowo jakąś czujkę mam i tylko pierdnie A ja już obudzona.
czemu od 6h jestes na nogach? Maly sie tak budzi?
Ja tez usypialam na rekach w pierwszych miesiach, potem w wozku, a jak miala 8 miechow nauczylam zasypiac w lozeczku, ja siedzialam obok z reka na niej.
Wg mnie 3-4 pobudki w nocy u takiego malenkiego dziecka to standard. Tu na pewno nie ma niczego dziwnego.

No dlatego nie brałam na cała noc tylko rano i tez nie zawsze bo spał długo. Mój nie miał problemów ze spaniem nocnym ale od 3 miesiąca nie spał w dzień albo spał po 15min wiec nie wiem co gorsze bo nic nie mogłam w dzień zrobić ani się zdrzemnąć. Szybko ustaliłam spanie nocne ze wzgledu na tryb 3zmianowej pracy ale zdążały się regresy snu kiedy próbował przeciągać czas zasypiania. Teraz za to mamy problem innego rodzaju. Zasypia na noc pięknie w ciągu 15min śpi ale po 1h-1,5 się budzi i mnie wola i już nie chce zasnąć tak bym mogła wyjść z pokoju. I tylko u nas w łóżku zaśnie mocno. Także moja doba kończy się ok 21:30 22:00 wtedy jestem zmuszona isc spać z synkiem. Potem już śpi do rana spokojnie bez pobudek. Pobudki zaczęły się razem ze skokiem rozwojowym 2latka - tzw bunt 😣 ma 2,5 ciekawa jestem ile to potrwa. Skutkiem takiego stanu rzeczy jest brak współżycia i niskie libido praktycznie ZEROWE aż odstawiłam tabletki anty. Boje się ze wpadam w depresje nic mnie nie cieszy a często wpadam w złość. Zaczynam się bać tego co się ze mną stało bo kiedy mąż się do mnie zbliża ja sztywnieje 😭😭 to nie jest normalne
Oby zaraz minęło i wróciło wszystko do normalności.
A może by to uspac z wami w łóżku i jak zaśnie zanieść do jego łóżeczka?? Może się nie obudzi?

czemu od 6h jestes na nogach? Maly sie tak budzi?
Ja tez usypialam na rekach w pierwszych miesiach, potem w wozku, a jak miala 8 miechow nauczylam zasypiac w lozeczku, ja siedzialam obok z reka na niej.
Wg mnie 3-4 pobudki w nocy u takiego malenkiego dziecka to standard. Tu na pewno nie ma niczego dziwnego.
Na pobudki nie narzekam, jak nie było tego ulewanie to jak z zegarkiem w ręku się budził. Jadł , odkładałam i zaraz zasypiał dalej. Poprostu bajka.
Teraz po 1h od karmienia zdarza mu się ulać, wybudza go to no i wiadomo trzeba posprzątać by w mokrym nie leżał.
Jednak teraz od 5 rano ma bardzo niespokojny sen , macha rękami, nogami i tak już do rana , wydaje jakieś pomruki a ja co chwilę sprawdzam czy on śpi i już po 6 poprostu wstaje bo to nie ma sensu i tak nie śpię.
Najpierw myślałam że ma.problem z bąkami albo kupą ale kupę robi nawet w nocy więc to nie to.
Potem jak ma.dobry dzień to ma dwie drzemki po 3 h , więc dramatu nie ma , ale wtedy zawsze jest coś do zrobienia.
Czasami śpi po 1h . Różne ma dni. Gdyby nie to ulewanie to by było spoko dlatego się zastanawiam jak je wyeliminować czy się wogole da.
mamy W tym tygodniu wizytę u fizjoterapeuty. Umówiłam żeby małego obejrzał, zobaczymy może tez coś podpowie.

reklama
Do góry