reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Rany za dokladny tydzien wracam do pracy😱😱😱
Dzis Muchasia wstala sama o 5.30 wiec nie musialam bydzic ale co bedzie dalej nie wiem🤷‍♀️ boje sie tego jej wstawania bo jest marudna strasznie wiec bedzie ciezko.No ale wracac musze wiec jakos to musi byc.
Michaska czuje co się święci😜. W pracy będzie fajnie, odpoczniesz sobie❤️. Ja też czuję że odżyłam, pomimo że wstawac się nie chce i wszystko rano w biegu❤️

Ostatnia edycja:
Dziewczyny możecie mi polecić jakieś książki , blogi , filmy na yt o rozwoju dzieci do pierwszego roku.
Jak wspomóc, na co zwrócić uwagę itp ??? Macie coś sprawdzonego ?
No i czym.szczepiłyście dzieciaczki ??
Ja dostałam taka książkę od siostry w prezencie. Wszystko napisane rzeczowo i normalnym językiem.

Załączniki

• 20230327_211848.jpg
    20230327_211848.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 46
  • 20230327_212055.jpg
    20230327_212055.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 48
  • 20230327_212102.jpg
    20230327_212102.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 46
  • 20230327_212111.jpg
    20230327_212111.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 45
Aaa, i chciałam powiedzieć, ze Kajtus zaczął już chodzic na calego. Od miesiąca próbował po kilka kroczków a dziś zaczął latać po całej chacie😱. Jesssu, a ja taka nieuczesana😱🙆‍♀️😂
Ma 13 miesięcy więc to ani szybko ani późno. Mojej siostry pierwszy syn też zaczął chodzic w 13 miesiącu, a drugi syn w 8-mym😱.
A u was jak było?

reklama
Aaa, i chciałam powiedzieć, ze Kajtus zaczął już chodzic na calego. Od miesiąca próbował po kilka kroczków a dziś zaczął latać po całej chacie😱. Jesssu, a ja taka nieuczesana😱🙆‍♀️😂
Ma 13 miesięcy więc to ani szybko ani późno. Mojej siostry pierwszy syn też zaczął chodzic w 13 miesiącu, a drugi syn w 8-mym😱.
A u was jak było?
U nas Kuba w 16 wiec raczej później niż wcześniej, ale od 9 miesiąca przy meblach i ścianie sobie chodził, a ok roczku za rękę. On raczej ostrożny jest. Widziałam ze te poprzedzające etapy mu idą spoko, tylko powoli, w sensie swoim tempem i ok. Sam jako ze 100% sam tez późno usiadł, bo 10 miesiąc, wcześniej siedział, ale sadzany przeze mnie. Dla mnie zawsze rozwój emocjonalny/poznawczy dziecka był priorytetowy i na tym punkcie mam pierdolca 😜 a ruchowy to luzik, jak jest w normie to ok.
Swoją droga teraz 2,5 roku i tak zapieprza na rowerku biegowym i hulajnodze stojącej 🤦‍♀️ ze mam zawał 2razy dziennie wiec wszystko ponadrabiał, a ja mam darmowy jogging codziennie 🏃‍♀️

Ostatnia edycja:
Do góry