reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

A jakoś leci.
Mąż w domku we dwoje razem raźniej .
Po Cc już doszłam do siebie. Ogólnie poród ciężki. Indukowany , założyli balonik na wieczór który po 2 h wypadł i skurcze całą noc , po 5 już pod oxy zwiększanie dawki do 17 A mały nie wszedł dobrze w kanał i i tak Cc, także tego.
Malutki dużo śpi aż ciągle sprawdzam czy wszystko ok. Spał prawie 4 h zjadł cycusia i dalej śpi. Zastanawiam się czy on zdrowy jest🙉.
Laktacje chyba rozkręciłam od piątku nie mamy mm i dziś poszła pierwsza porcja do mrożenia💪💪.
Jutro jedziemy do położnej to zobaczymy jak przybiera.
Położna do was nie przyjeżdża?
To się nameczylas przy porodzie, co😔. Wiadomo, że wszyscy się cieszą, że dziecko zdrowe a o biednej mamie mało kto myśli i o tym ile musiała przejść ❤️
Moja znajoma ma 3 miesieczna córkę i też tak jej dużo śpi. I od urodzenia bardzo rzadko jej się budziła na nocne karmienie😮. Ona na początku ją wybudzała a potem przestała i mała normalnie przybiera na wadze.
Ja ci powiem tak, ciesz się kobito❤️

reklama
Położna do was nie przyjeżdża?
To się nameczylas przy porodzie, co😔. Wiadomo, że wszyscy się cieszą, że dziecko zdrowe a o biednej mamie mało kto myśli i o tym ile musiała przejść ❤️
Moja znajoma ma 3 miesieczna córkę i też tak jej dużo śpi. I od urodzenia bardzo rzadko jej się budziła na nocne karmienie😮. Ona na początku ją wybudzała a potem przestała i mała normalnie przybiera na wadze.
Ja ci powiem tak, ciesz się kobito❤️
Na pierwszą przyjechała A potem już my mamy jeździć. Daleko nie mam. Jakby jakaś normalna pogoda była to chyba z 3 km to by się spacer zrobiło, ale wiadomo co jest za oknem . Dziś pada od rana.
Jak.sie tyle nameczyłam to serio chociaż już siły nie miałam chciałam to wypchnąć naturalnie ale się nie dało ;(, a.ze.tyle to trwało to Cc, więc teraz mam i szrame i pip.ę rozjechaną bo juz wlosy malego było widać a skubany chyba sie nogami zaprał ;)
W nocy budzi się prawie jak w zegarku co 3h, 3,5 więc nawet to nie wybudzam.
A jak Kajtuś? Jak że starym w domku ?

Ostatnia edycja:
Ja mam jeszcze jedną blastke i po nią wrócę napewno.
Jakbym nie miała to napewno już bym nie dała się 5 raz stymulować. Za dużo czasu, nerwów i kasy poszło zanim się udało. Nie wyobrażam sobie po raz kolejny otwierać tych drzwi na nowo. Zabiorę śnieżynke i koniec przygody.
Jak szybko można podejść do transferu po CC ?
i zalezy jak karmisz. Mi mowili, ze dopiero jak skończę KP

Na pierwszą przyjechała A potem już my mamy jeździć. Daleko nie mam. Jakby jakaś normalna pogoda była to chyba z 3 km to by się spacer zrobiło, ale wiadomo co jest za oknem . Dziś pada od rana.
Jak.sie tyle nameczyłam to serio chociaż już siły nie miałam chciałam to wypchnąć naturalnie ale się nie dało ;(, a.ze.tyle to trwało to Cc, więc teraz mam i szrame i pip.ę rozjechaną bo juz wlosy malego było widać a skubany chyba sie nogami zaprał ;)
W nocy budzi się prawie jak w zegarku co 3h, 3,5 więc nawet to nie wybudzam.
A jak Kajtuś? Jak że starym w domku ?
To u nas lepiej. Położna sama przyjeżdża z 5 razy czy jakoś tak. Ma przenośna wagę i nawet ściągnęła mi szwy z brzucha po CC.
To mały był już tak daleko?😱. To ty dwa porody przeżyłaś 😱. Szacun
Kajtus ma tylko kaszel ale mnie kurde zmoglo od soboty i dziś nie poszłam do pracy. Jutro też jeszcze zostanę w domu to mały będzie ze mną. Nie pamiętam kiedy byłam taka chora. Temperatury dziś już nie mam ale mam zielone gile i kaszel

i zalezy jak karmisz. Mi mowili, ze dopiero jak skończę KP
A co u ciebie słychać?
@eij ty tez nic nie opowiadas. Jak sobie radzicicie dziewczyny?
Mój to dziś przeszedł samego siebie. Miałam ochotę wyjść z domu🙆‍♀️. Gdybym miala okno zycia po drugiej stronie ulicy to kto wie ile razy bym pod nim stala i rozmyślała 😂. Mam nadzieję że to kuwa zęby bo nie ręczę za siebie😂

A co u ciebie słychać?
Mój to dziś przeszedł samego siebie. Miałam ochotę wyjść z domu🙆‍♀️. Gdybym miala okno zycia po drugiej stronie ulicy to kto wie ile razy bym pod nim stala i rozmyślała 😂. Mam nadzieję że to kuwa zęby bo nie ręczę za siebie😂
A u nas było pierwsze choróbsko, dzieci tydzień na antybiotyku, ale już ok. Zaczyna robić się kongo, dzieciaki coraz bardziej wymagające... młody już wstaje sam i kilka kroków w bok daje 😄 opieka nad nimi zaczyna mnie męczyć 🤪 na dodatek młoda wybrzydza i nie chce jeść mi warzyw 🤨 w sumie to chcę już wrócić do pracy, może nie tyle stricte do papierów ale marzę o regularnym wychodzeniu z domu 😂

A u nas było pierwsze choróbsko, dzieci tydzień na antybiotyku, ale już ok. Zaczyna robić się kongo, dzieciaki coraz bardziej wymagające... młody już wstaje sam i kilka kroków w bok daje 😄 opieka nad nimi zaczyna mnie męczyć 🤪 na dodatek młoda wybrzydza i nie chce jeść mi warzyw 🤨 w sumie to chcę już wrócić do pracy, może nie tyle stricte do papierów ale marzę o regularnym wychodzeniu z domu 😂
Wiesz ze ja uważam że matki bliźniaków i wzwyż to medal powinny dostać. I tak sobiendobrze radzisz bo nie zalisz sie tu co chwila jak ja😂. A powiedz jak dzieciaki na siebie reagują? Bawią sie jakos ze soba czy jak? Widać już tę więź bliźniąt?
Mój jeszcze nie chodzi całe szczęście 😜. Ale już Ci współczuję 🙆‍♀️
Ja byłam w pracy tydzień. Było zajebi.scie😍. Pomimo że jestem introwertykiem, trasznie brakowało mi ludzi z mojej pracy i pogaduszek z nimi😍. No i kuwa nie sądziłam że tak szybko zachoruję. Przecież ja nigdy nie chorowalam🙆‍♀️.

A jakoś leci.
Mąż w domku we dwoje razem raźniej .
Po Cc już doszłam do siebie. Ogólnie poród ciężki. Indukowany , założyli balonik na wieczór który po 2 h wypadł i skurcze całą noc , po 5 już pod oxy zwiększanie dawki do 17 A mały nie wszedł dobrze w kanał i i tak Cc, także tego.
Malutki dużo śpi aż ciągle sprawdzam czy wszystko ok. Spał prawie 4 h zjadł cycusia i dalej śpi. Zastanawiam się czy on zdrowy jest🙉.
Laktacje chyba rozkręciłam od piątku nie mamy mm i dziś poszła pierwsza porcja do mrożenia💪💪.
Jutro jedziemy do położnej to zobaczymy jak przybiera.
Ciesz sie ze spi.Jak bylsm w szpitalu to moja ciagle spsla nawet nie jadla tylko spala.Zapytslam polzna czemu ona tak spi to spojrzala na mnie jak na warista i powiedziala niech sie pani cieszy ze ma grzeczne dziecko😅 i tak bylo do ok.4 miesiaca😁

reklama
A co u ciebie słychać?
nie chwalę sie, żeby nie zapeszyc 😂 maly rosnie. Juz 7.5kg a mamy 4.5 miesiaca 🙈
Karmimy sie KP, wiec w nocy pobudka co 2.5-3 godz ;) niestety mamy jakas nietolerancje albo alergie. Ciul wie.. w środę mam alergologa bo maly mial takie mega kolki i pojawily mu sie wypryski na ciele. Odstawilam mnostwo pokarmow i ucichlo. Zrobilismy panele alergiczne z krwi ale nic nie wykazaly. Tak sie biedny nameczyl 😞 w ogole krew nie chciała isc, tak ma gesta. 2 godz w diagnostyce sie meczylismy. A nic wiecej nie wiemy :/

Do góry