reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

A jakoś leci.
Mąż w domku we dwoje razem raźniej .
Po Cc już doszłam do siebie. Ogólnie poród ciężki. Indukowany , założyli balonik na wieczór który po 2 h wypadł i skurcze całą noc , po 5 już pod oxy zwiększanie dawki do 17 A mały nie wszedł dobrze w kanał i i tak Cc, także tego.
Malutki dużo śpi aż ciągle sprawdzam czy wszystko ok. Spał prawie 4 h zjadł cycusia i dalej śpi. Zastanawiam się czy on zdrowy jest🙉.
Laktacje chyba rozkręciłam od piątku nie mamy mm i dziś poszła pierwsza porcja do mrożenia💪💪.
Jutro jedziemy do położnej to zobaczymy jak przybiera.
Położna do was nie przyjeżdża?
To się nameczylas przy porodzie, co😔. Wiadomo, że wszyscy się cieszą, że dziecko zdrowe a o biednej mamie mało kto myśli i o tym ile musiała przejść ❤️
Moja znajoma ma 3 miesieczna córkę i też tak jej dużo śpi. I od urodzenia bardzo rzadko jej się budziła na nocne karmienie😮. Ona na początku ją wybudzała a potem przestała i mała normalnie przybiera na wadze.
Ja ci powiem tak, ciesz się kobito❤️

reklama
Położna do was nie przyjeżdża?
To się nameczylas przy porodzie, co😔. Wiadomo, że wszyscy się cieszą, że dziecko zdrowe a o biednej mamie mało kto myśli i o tym ile musiała przejść ❤️
Moja znajoma ma 3 miesieczna córkę i też tak jej dużo śpi. I od urodzenia bardzo rzadko jej się budziła na nocne karmienie😮. Ona na początku ją wybudzała a potem przestała i mała normalnie przybiera na wadze.
Ja ci powiem tak, ciesz się kobito❤️
Na pierwszą przyjechała A potem już my mamy jeździć. Daleko nie mam. Jakby jakaś normalna pogoda była to chyba z 3 km to by się spacer zrobiło, ale wiadomo co jest za oknem . Dziś pada od rana.
Jak.sie tyle nameczyłam to serio chociaż już siły nie miałam chciałam to wypchnąć naturalnie ale się nie dało ;(, a.ze.tyle to trwało to Cc, więc teraz mam i szrame i pip.ę rozjechaną bo juz wlosy malego było widać a skubany chyba sie nogami zaprał ;)
W nocy budzi się prawie jak w zegarku co 3h, 3,5 więc nawet to nie wybudzam.
A jak Kajtuś? Jak że starym w domku ?

Ostatnia edycja:
Ja mam jeszcze jedną blastke i po nią wrócę napewno.
Jakbym nie miała to napewno już bym nie dała się 5 raz stymulować. Za dużo czasu, nerwów i kasy poszło zanim się udało. Nie wyobrażam sobie po raz kolejny otwierać tych drzwi na nowo. Zabiorę śnieżynke i koniec przygody.
Jak szybko można podejść do transferu po CC ?
i zalezy jak karmisz. Mi mowili, ze dopiero jak skończę KP

Na pierwszą przyjechała A potem już my mamy jeździć. Daleko nie mam. Jakby jakaś normalna pogoda była to chyba z 3 km to by się spacer zrobiło, ale wiadomo co jest za oknem . Dziś pada od rana.
Jak.sie tyle nameczyłam to serio chociaż już siły nie miałam chciałam to wypchnąć naturalnie ale się nie dało ;(, a.ze.tyle to trwało to Cc, więc teraz mam i szrame i pip.ę rozjechaną bo juz wlosy malego było widać a skubany chyba sie nogami zaprał ;)
W nocy budzi się prawie jak w zegarku co 3h, 3,5 więc nawet to nie wybudzam.
A jak Kajtuś? Jak że starym w domku ?
To u nas lepiej. Położna sama przyjeżdża z 5 razy czy jakoś tak. Ma przenośna wagę i nawet ściągnęła mi szwy z brzucha po CC.
To mały był już tak daleko?😱. To ty dwa porody przeżyłaś 😱. Szacun
Kajtus ma tylko kaszel ale mnie kurde zmoglo od soboty i dziś nie poszłam do pracy. Jutro też jeszcze zostanę w domu to mały będzie ze mną. Nie pamiętam kiedy byłam taka chora. Temperatury dziś już nie mam ale mam zielone gile i kaszel

i zalezy jak karmisz. Mi mowili, ze dopiero jak skończę KP
A co u ciebie słychać?
@eij ty tez nic nie opowiadas. Jak sobie radzicicie dziewczyny?
Mój to dziś przeszedł samego siebie. Miałam ochotę wyjść z domu🙆‍♀️. Gdybym miala okno zycia po drugiej stronie ulicy to kto wie ile razy bym pod nim stala i rozmyślała 😂. Mam nadzieję że to kuwa zęby bo nie ręczę za siebie😂

A co u ciebie słychać?
Mój to dziś przeszedł samego siebie. Miałam ochotę wyjść z domu🙆‍♀️. Gdybym miala okno zycia po drugiej stronie ulicy to kto wie ile razy bym pod nim stala i rozmyślała 😂. Mam nadzieję że to kuwa zęby bo nie ręczę za siebie😂
A u nas było pierwsze choróbsko, dzieci tydzień na antybiotyku, ale już ok. Zaczyna robić się kongo, dzieciaki coraz bardziej wymagające... młody już wstaje sam i kilka kroków w bok daje 😄 opieka nad nimi zaczyna mnie męczyć 🤪 na dodatek młoda wybrzydza i nie chce jeść mi warzyw 🤨 w sumie to chcę już wrócić do pracy, może nie tyle stricte do papierów ale marzę o regularnym wychodzeniu z domu 😂

A u nas było pierwsze choróbsko, dzieci tydzień na antybiotyku, ale już ok. Zaczyna robić się kongo, dzieciaki coraz bardziej wymagające... młody już wstaje sam i kilka kroków w bok daje 😄 opieka nad nimi zaczyna mnie męczyć 🤪 na dodatek młoda wybrzydza i nie chce jeść mi warzyw 🤨 w sumie to chcę już wrócić do pracy, może nie tyle stricte do papierów ale marzę o regularnym wychodzeniu z domu 😂
Wiesz ze ja uważam że matki bliźniaków i wzwyż to medal powinny dostać. I tak sobiendobrze radzisz bo nie zalisz sie tu co chwila jak ja😂. A powiedz jak dzieciaki na siebie reagują? Bawią sie jakos ze soba czy jak? Widać już tę więź bliźniąt?
Mój jeszcze nie chodzi całe szczęście 😜. Ale już Ci współczuję 🙆‍♀️
Ja byłam w pracy tydzień. Było zajebi.scie😍. Pomimo że jestem introwertykiem, trasznie brakowało mi ludzi z mojej pracy i pogaduszek z nimi😍. No i kuwa nie sądziłam że tak szybko zachoruję. Przecież ja nigdy nie chorowalam🙆‍♀️.

A jakoś leci.
Mąż w domku we dwoje razem raźniej .
Po Cc już doszłam do siebie. Ogólnie poród ciężki. Indukowany , założyli balonik na wieczór który po 2 h wypadł i skurcze całą noc , po 5 już pod oxy zwiększanie dawki do 17 A mały nie wszedł dobrze w kanał i i tak Cc, także tego.
Malutki dużo śpi aż ciągle sprawdzam czy wszystko ok. Spał prawie 4 h zjadł cycusia i dalej śpi. Zastanawiam się czy on zdrowy jest🙉.
Laktacje chyba rozkręciłam od piątku nie mamy mm i dziś poszła pierwsza porcja do mrożenia💪💪.
Jutro jedziemy do położnej to zobaczymy jak przybiera.
Ciesz sie ze spi.Jak bylsm w szpitalu to moja ciagle spsla nawet nie jadla tylko spala.Zapytslam polzna czemu ona tak spi to spojrzala na mnie jak na warista i powiedziala niech sie pani cieszy ze ma grzeczne dziecko😅 i tak bylo do ok.4 miesiaca😁

reklama
A co u ciebie słychać?
nie chwalę sie, żeby nie zapeszyc 😂 maly rosnie. Juz 7.5kg a mamy 4.5 miesiaca 🙈
Karmimy sie KP, wiec w nocy pobudka co 2.5-3 godz ;) niestety mamy jakas nietolerancje albo alergie. Ciul wie.. w środę mam alergologa bo maly mial takie mega kolki i pojawily mu sie wypryski na ciele. Odstawilam mnostwo pokarmow i ucichlo. Zrobilismy panele alergiczne z krwi ale nic nie wykazaly. Tak sie biedny nameczyl 😞 w ogole krew nie chciała isc, tak ma gesta. 2 godz w diagnostyce sie meczylismy. A nic wiecej nie wiemy :/

Do góry