reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

U mnie kazał czekać do roku ☺️ teoretycznie chciałabyś już startować?
Anemię mam 10 a norma chyba od 12 ileś ale wszystkie wskaźniki mam za niskie co się wiąże z żelazem Robert jakoś to nazwał ale nie umiem tego powtórzyć 🤷ogólnie mam łykać przez dwa miesiące żelazo i zrobić później wynik bo z taka morfologia nie będzie mnie pchał w drugą ciążę . Dodatkowo pytał na co czekałam 4 miesiące bez okresu zrobił USG i powiedział że pomimo tego że miałam ten okres to słabo się tam zluszczylo i dał tabletki na regulację i jak teraz dostanę to mogę mieć silny powiedział że nawet bardzo i żebym się nie wystraszyła 🙆🙆🙆na 9 mam kolejną wizytę

reklama
ale my ja stosujemy od urodzenia, nawet jak przesuwają czas robimy wszystko tak samo i godzina nie ma różnicy. Musieliśmy tak robić bo o 21 to mąż już sie szykuje na nockę a nie usypia małego, a mnie nie ma bo jestem do 22 w pracy, potem przychodzi babcia i śpi obok jakby czasem sie obudził. Ok 23 jestem w domu. Nie możemy sobie pozwolić na zadne obsuwy czasowe. Było nudno robić cały czas to samo ale z perspektywy czasu pracowaliśmy właśnie na przyszłość
już mi się gorąco robi na myśl o tym że ja będę musiała wrócić do pracy mała do żłobka i że z Grzeskiem będziemy musieli jakoś ustalić te godziny pracy powroty wymiany i odbiory 😕😕😕

Anemię mam 10 a norma chyba od 12 ileś ale wszystkie wskaźniki mam za niskie co się wiąże z żelazem Robert jakoś to nazwał ale nie umiem tego powtórzyć 🤷ogólnie mam łykać przez dwa miesiące żelazo i zrobić później wynik bo z taka morfologia nie będzie mnie pchał w drugą ciążę . Dodatkowo pytał na co czekałam 4 miesiące bez okresu zrobił USG i powiedział że pomimo tego że miałam ten okres to słabo się tam zluszczylo i dał tabletki na regulację i jak teraz dostanę to mogę mieć silny powiedział że nawet bardzo i żebym się nie wystraszyła 🙆🙆🙆na 9 mam kolejną wizytę
No ale niby po porodzie może być różnie przecież... Może nie aż 4 msc, ale znajoma nawet miała co 2-3 na początku.

Jakbys chciala zelazo ktore sie lepiej wchlania i nie powoduje zaparc i ma inne skladniki witaminy B C to polecan floradix ja biore pol ciazy i po nadal. Tylko po nim mi morfologia podskoczyla. Tabletki nic nie daly. Swoja droga ja pierwszy okres po porodzie mialam po 4 miesiacach i w zasadzie meeega skąpy.
Ciekawe czy i kiedy kolejny przyjdzie..

Jakbys chciala zelazo ktore sie lepiej wchlania i nie powoduje zaparc i ma inne skladniki witaminy B C to polecan floradix ja biore pol ciazy i po nadal. Tylko po nim mi morfologia podskoczyla. Tabletki nic nie daly. Swoja droga ja pierwszy okres po porodzie mialam po 4 miesiacach i w zasadzie meeega skąpy.
Ciekawe czy i kiedy kolejny przyjdzie..
A.u lekarza na kontroli byłaś??

Cześć Dziewczyny. Nieśmiało się z Wami witam na tym wątku. Jestem 8t3d, ale na razie boję sie w to uwierzyć. O ciąży wiedzą tylko najblizsi, a nawet z przyjaciółkami nie chcę o tym rozmawiać. Ale chyba czas najwyższy trochę po ogarnąć tę ciążę, wiec chciałam sie tu przywitać, bo pewnie będę miała do Was milion pytan.
Jestem po wizycie serduszkowej, następna wizytę mam 1.02 i z tego co wiem to będzie taka zwykła wizyta i lekarz dopiero mnie wyślę na badania prenatalne. Jak to u Was wyglądało? Kiedy mialyscie wizytę prenatalna? Ciaze prowadzilyscie w klinice czy poza nią? Kiedy robiłyście badania genetyczne i czy możecie jakieś polecić?
Milego dnia <3

Cześć Dziewczyny. Nieśmiało się z Wami witam na tym wątku. Jestem 8t3d, ale na razie boję sie w to uwierzyć. O ciąży wiedzą tylko najblizsi, a nawet z przyjaciółkami nie chcę o tym rozmawiać. Ale chyba czas najwyższy trochę po ogarnąć tę ciążę, wiec chciałam sie tu przywitać, bo pewnie będę miała do Was milion pytan.
Jestem po wizycie serduszkowej, następna wizytę mam 1.02 i z tego co wiem to będzie taka zwykła wizyta i lekarz dopiero mnie wyślę na badania prenatalne. Jak to u Was wyglądało? Kiedy mialyscie wizytę prenatalna? Ciaze prowadzilyscie w klinice czy poza nią? Kiedy robiłyście badania genetyczne i czy możecie jakieś polecić?
Milego dnia <3
Hej.Po pierwsze gratulacje.
Ja nie mowilam swoim przyjaciolkom ze jestem w ciazy az do prenatalnych.To chyba bylo w 10 tyg.ciazy ale juz nie pamietam Ciaze prowadzilam poza klinika u mojego wczesniejszego lekarza.Badan genetycznych niecrobilam,mialam tyljo test Pappa,a ze wys,edl dobrze to nie badalam dalej

reklama
Do góry