reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Cześć Dziewczyny. Nieśmiało się z Wami witam na tym wątku. Jestem 8t3d, ale na razie boję sie w to uwierzyć. O ciąży wiedzą tylko najblizsi, a nawet z przyjaciółkami nie chcę o tym rozmawiać. Ale chyba czas najwyższy trochę po ogarnąć tę ciążę, wiec chciałam sie tu przywitać, bo pewnie będę miała do Was milion pytan.
Jestem po wizycie serduszkowej, następna wizytę mam 1.02 i z tego co wiem to będzie taka zwykła wizyta i lekarz dopiero mnie wyślę na badania prenatalne. Jak to u Was wyglądało? Kiedy mialyscie wizytę prenatalna? Ciaze prowadzilyscie w klinice czy poza nią? Kiedy robiłyście badania genetyczne i czy możecie jakieś polecić?
Milego dnia <3
Gratulacje!!!
❤️❤️❤️
Lekarz poza klinika
Ja dzielilam sie z rodzicami i siostrami radosna nowina. A ze od razu poszlam na l4 to wiedzieli wszyscy.
Test nifty pro z pobraniem krwi w domu w cenie wg jego zalecen chyba 11+1 tydz
Poza tym pappa i usg genetyczne na nfz z racji 36+ lat lekarz Ci wszystko powie!

reklama
Cześć Dziewczyny. Nieśmiało się z Wami witam na tym wątku. Jestem 8t3d, ale na razie boję sie w to uwierzyć. O ciąży wiedzą tylko najblizsi, a nawet z przyjaciółkami nie chcę o tym rozmawiać. Ale chyba czas najwyższy trochę po ogarnąć tę ciążę, wiec chciałam sie tu przywitać, bo pewnie będę miała do Was milion pytan.
Jestem po wizycie serduszkowej, następna wizytę mam 1.02 i z tego co wiem to będzie taka zwykła wizyta i lekarz dopiero mnie wyślę na badania prenatalne. Jak to u Was wyglądało? Kiedy mialyscie wizytę prenatalna? Ciaze prowadzilyscie w klinice czy poza nią? Kiedy robiłyście badania genetyczne i czy możecie jakieś polecić?
Milego dnia <3
Witamy ;)
Warto robić prenatalne !!
Ja ciążę prowadziłam w klinice , i czasami chodziłam do Medicover . ale nie kiedy lekarz z kliniki nie prowadzi ciąży . Musisz podpytać .
Ja genetycznych nie robiłam. Lekarz powiedział żebym dała sobie spokój chyba że coś wyjdzie na prenatalnych ale miałam zarodek po pgd.

Milego dnia <3
Ja miałam prenatalne pod koniec 11 tygodnia, mimo, że wyszły ok to chciałam nifty, robiłam przez lekarza, było troszkę taniej niż przez test dna. Lekarz proponował panoramę, ale ja się uparłam, że wolę nifty 😂 ponoc teraz poleca nifty 😂
Ja nie mówiłam praktycznie nikomu o ciąży, wiedzieli rodzice i dwie koleżanki, od zwolnienia wszyscy w pracy 🙈 no i wszyscy w pracy u męża, bo np brał nagły urlop ze względu na moje krwawienia. W drugim trymestrze dowiedziała się jeszcze jedna przyjaciółka, w sumie bardziej przez przypadek, miałam problem z szyjka i wiedziałam, że ona miała w swojej ciąży i chciałam o to zapytać. Reszta dopiero w trzecim trymestrze, a dalsi znajomi dowiedzieli się z posta na FB dwa tygodnie po porodzie 😂 no i to tak :)
Edit. A lekarz poza klinika, ten do którego chodziłam wcześniej i byłam bardzo zadowolona:)

Milego dnia <3
gratulacje!!
U mnie po serduszku klinika odsylala juz do zwyklego gina. Prenatalne najlepiej umawiac w 12tc.

Jakbys chciala zelazo ktore sie lepiej wchlania i nie powoduje zaparc i ma inne skladniki witaminy B C to polecan floradix ja biore pol ciazy i po nadal. Tylko po nim mi morfologia podskoczyla. Tabletki nic nie daly. Swoja droga ja pierwszy okres po porodzie mialam po 4 miesiacach i w zasadzie meeega skąpy.
Ciekawe czy i kiedy kolejny przyjdzie..
mi przepisał doktorek w klinice jakiś Sorbifer Durules 🤷po porodzie okres miałam Po 4 miesiącach i po tym pierwszym znowu następny po 4 🤦

britax romer dualfix. Obrotowy, do 18kg czyli do 4r.z.
Przerobilam w sumie juz 5 czy 6 fotelikow i to jest absolutny sztos. Drogie w pip, ale wart swojej ceny. Starsza jeZdzila 3 lata, mlodsza jezdzi juz poltora roku i kolejne poltora pojezdzi.
Nieagatka, wyszukałam taką twoją wypowiedz na temat fotelika, ale powiedz mi jeszcze czy masz 2R czy M coś tam. Muszę kupić fotelik do drugiego auta i ten R ma przystępną cenę

Ostatnia edycja:
Milego dnia <3
Witam, witam. Ja miałam podobnie. Po dwóch procedurach otrzymaliśmy ciąże. Ciesz się z całych sił. Oczywiście bardzo też gratuluję.❤️
Pierwszą wizytę prenatalną mieliśmy w 13t2d, na którą musiałam mieć ze sobą wyniki testu Papp-a oraz wolnej podjednostki B-Hcg. Wyniki bez zarzutów, dlatego nie podejmowaliśmy dalszych badań.
Po pozytywnej becie zostałam u ginekologa w klinice. Świetny facet, który otoczył nas ogromnym wsparciem.

reklama
Do góry