reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Wiesz, mozna tak powiedzieć ale jak oni tego nie zrozumieją to beda pozniej mala tak samo traktowac i ona bedzie cierpiec. Bo jakbys sie czula jako male dziecko, ktoremu sie tylko cos starego przynosi? Jeszcze jak zacznie opowiadac o tej drugiej to juz w ogole koszmar dla dziecka. Tacy dziadkowie to "skarb"
Ja mam taką babcie która mnie i moje rodzeństwo traktowała gorzej od innych i robiła wyróżnienia. Oczywiście na początku było mi przykro i swoje przeżyłam, a teraz mam ją po prostu gdzieś 🤷. Na szczęście moja druga babcia była taką z prawdziwego zdarzenia ❤️.
I pewnie mała Hania jak będzie większa też zacznie dostrzegać różnice w traktowaniu i wyciągnie sama wnioski 😔

reklama
Ja mam taką babcie która mnie i moje rodzeństwo traktowała gorzej od innych i robiła wyróżnienia. Oczywiście na początku było mi przykro i swoje przeżyłam, a teraz mam ją po prostu gdzieś 🤷. Na szczęście moja druga babcia była taką z prawdziwego zdarzenia ❤️.
I pewnie mała Hania jak będzie większa też zacznie dostrzegać różnice w traktowaniu i wyciągnie sama wnioski 😔
Ja tez mowie z wlasnego doswiadczenia. Ale to chwile zajmuje zanim zrozumiesz, ze to taki typ i Ty nic nie jestes w stanie zrobic bo tamci beda zawsze lepsi w oczach tej babci. Trzeba podrosnac :) w dziecinstwie jest ciezko.

Jakim mm karmisz ,ja zaczęłam od Nan opti pro bo takie dawali w szpitalu ale coś mi po tym strasznie ulewal i plakala. Teraz zmieniłam na emfamil z mniejszą ilością laktozy i lepeij przyswajalnym białkiem. Ale jakoś narqzie poprawy nie widzę.a wręcz bym nawet powiedziała że po tym ma zaparcia i problem z kupa . Wczoraj kupiłam butelkę z aventu niby antykolkowa ale zobaczymy..
Od początku miałam nan opti pro i u nas też dosyć długo były problemy brzuszkowe. Potem zmieniłam na Bebilon i mały robił kupy które pachniały lekarstwami, potem był HiPP i mały nie mógł zrobić kupy. I koniec końców wróciłam do Nan. Mały podrósł i skończyły się problemy z brzuszkiem. U nas to trwało jakoś do końca 4 miesiąca😔. Źle wspominam ten okres 😔.
Spróbuj ten Delicol. U nas trochę pomagał. A jaka dajesz Wit D? Jak jest złej jakości to też przez to mogą być problemy brzuszkowe. Tak mipołożna tłumaczyła

Mój ma 2
Lata a zadręczam się ze on nie chce jesc co mu ugotuje. Ze jestem zła matka, ze moglam lepiej rozszerzać dietę a się bałam.
Wiec teraz powinnam tez mieć depresje bo on nie chce. I teraz właśnie chce wrócić do tamtej chwili kiedy jedynym zmartwieniem było ze mam za mało pokarmu. Bo wtedy mogłam coś zrobić, a teraz jak on ma swoje zdanie to ciężko mu cokolwiek przemycić.
Bez jaj, ja już jak Kuba skończył te 2 lata, to staram się nie uczyć takiej postawy- jak nie zje, to z głodu nie umrze, już ma zbyt silny instynkt samozachowawczy i uczę się nie frustrowania tym, ze nie zje tego co ugotuje, choć to trudne. A na początku jak nie zjadł tego co ugotuje to skakałam i robiłam coś innego, na szybko, bo przecież dziecko musi zjeść, a teraz nie chcesz? To siema, następny posiłek za 2godzinki i idziemy się bawić, bo przecież on przeżyje, jak je 5 czy 6 razy dziennie, a ja się uczę odpuszczać i staram się go nie uczyć, ze jak coś mu nie smakuje to ZAWSZE dostanie to co lubi, bo ani w przedszkolu ani w szkole tak nie będzie 😜

Ostatnia edycja:
Ja żałuję że nie karmię cyckiem ze względu na kasę, mm dla dwójki głodomórw kosztuje krocie w miesiącu 😔🥴 z drugiej strony nie mam pobudek co chwilę bo na cycu to wiadomo, na żądanie karmisz i nie ma zmiłuj. Więc suma sumaru wolę chyba zapłacić za komfort spania w nocy 🤪
Ta moja przyjaciółka, o której pisałam ze ma trojaczki nadal karmi piersią, one maja już rok. Oczywiście ściąga mleko i daje z butelki, ale modyfikowanego nie jadły 😳 ale ona zawsze była taka wiecie harda baba, zastaw się a postaw się i jak sobie postanowiła, ze będzie karmić piersią to i trojaki karmi 😳 dla mnie abstrakcja.
duzo zalezy od podejscia. Moja przyjaciolka 2 lata po porodzie jeszcze nie radzila sobie z faktem, ze urodzila przez cc. A ja mialam drugie cc na zyczenie i innego porodu bym nie chciala.
Mnie przy pierwszym dziecku bardzo zalezalo na kp, nie udalo sie, przeszlam nad tym do porzadku dziennego. Przy drugim chcialam koniecznie dac rade, wiec od poczatku stosowalam karmienie mieszane, kp 9 miesiecy, udalo sie i co? Nigdy wiecej bym sie nie zdecydowala. Przereklamowane 😁 ale jestem dumna ze powalczylam.
Ja chciałam i uwielbiałam karmić piersią, nie miałam tez problemów, mi siara leciała od 20tygodnia ciąży, ale tez z tego powodu karmiłam, bo dziewczyny jakie ja miałam cycki!!! Jak od najlepszego chirurga, jędrne, duże, kształtne, gdzie przy moim 80B to były balony! I drugie dziecko, o ile się uda, karmie do 18rz 😎 przynajmniej na powiększanie cycków 20tys nie będę musiała dawać 😜

Bez jaj, ja już jak Kuba skończył te 2 lata, to starannie uczyć takiej postawy- jak nie zje, to z głodu nie umrze, już ma zbyt silny instynkt samozachowawczy i uczę się nie frustrowania tym, ze nie zje tego co ugotuje, choć to trudne. Tylko na początku jak nie zjadł tego co ugotuje to skakałam j robiłam coś innego, na szybko, bo przecież dziecko mysi zjeść, a teraz nie chcesz? To siema, następny posiłek za 2godzinki i idziemy się bawić, bo przecież on przeżyje, jak je 5 czy 6 razy dziennie, a ja się uczę odpuszczać i staram się go nie uczyć, ze jak coś mu nie smakuje to ZAWSZE dostanie to co lubi, no ani w przedszkolu ani w szkole tak nie będzie 😜
on jak mu obiad nie wchodzi chce przekąskę z szafki. Ostatnio co chwile ma coś w buzi bo co chwile coś chce. Jak ograniczyłam mu przekąski to wcale nie wyszło ze jadl lepiej obiad. On kocha owoce i przetwory owocowe - mógłby jesc tylko to plus sery i jogurty. Warzyw nie tknie nawet jak sa na talerzu. Ile ja już rzeczy do kosza wyrzuciłam to głowa mala. Wczoraj ugotowałam pomidorowa to powąchał i to był jego wkład w zjedzenie. Za to za chwile wolał o suchy chleb czy jeszcze coś innego.

porownaj kiedys glosno i dosadnie tesciowa np do Twojej Mamy czy kogos innego, ale tak wiesz zeby wypadla slabo. Tak zeby poczula. Moze wtedy dotrze jakie to mile.
Wiesz co zamierzam tak zrobić mówiłam ostatnio że zamówiłam Hani buty niechodki takie słodkie 🥰 jak przyjdą to powiem ze dostała je od Babci Doroty(mojej mamy) 😁

Ta moja przyjaciółka, o której pisałam ze ma trojaczki nadal karmi piersią, one maja już rok. Oczywiście ściąga mleko i daje z butelki, ale modyfikowanego nie jadły 😳 ale ona zawsze była taka wiecie harda baba, zastaw się a postaw się i jak sobie postanowiła, ze będzie karmić piersią to i trojaki karmi 😳 dla mnie abstrakcja.

Ja chciałam i uwielbiałam karmić piersią, nie miałam tez problemów, mi siara leciała od 20tygodnia ciąży, ale tez z tego powodu karmiłam, bo dziewczyny jakie ja miałam cycki!!! Jak od najlepszego chirurga, jędrne, duże, kształtne, gdzie przy moim 80B to były balony! I drugie dziecko, o ile się uda, karmie do 18rz 😎 przynajmniej na powiększanie cycków 20tys nie będę musiała dawać 😜
Ja też chciałabym karmić dłużej 😂 taaaaakie piękne cycki były 😭
Skończyłam karmić jak mała miała Ok 8/9 miesięcy bo mieliśmy podchodzić do stymulacji. Ahhhh …
A teraz to mam mniejsze niż przed ciążą 🤨. Czasami mój mąż do mnie mówi - a pamiętasz jakie miałaś cudowne i duże piersi ? 🤔🤔 co to były za piękne czasy 😂
Także ja również będę karmić (mam nadzieję, że będzie co😂) ile się da. A jaka to wygoda iiii oszczędność 😂

reklama
Do góry