reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Nie, kup 56 cm, moja miała 3200 i też się topiła w 56 cm, a tych miałam mega mało, a noworodek ciągle coś wymyśli, żeby ubrudzic pajaca i uwierz mi nie ma siły na zakupy , będziesz błagała o sen, a i pieluchy/pampersy zaskoczy Ci ile razy trzeba zmienić pieluche, 3 paczki to duuuużo za mało🙈
Przejrzalam ciuchy i okazuje sie, ze niektóre 62 to jak te 56 co dzis kupilam...
Rozmawiałam z mama i ustalilam, ze sobie cos jeszcze dokupie ale jak okaze sie, ze potrzebuje male ubranka to albo zamowie ze smyka i przyjda w 1 dzien, bo tam sobie juz w koszyk wrzucilam male rozmiary albo ona mi podejdzie i kupi. Mysle, ze jakos to ogarniemy, w koncu jest jeszcze maz a mama mieszka 20 min ode mnie :)
Dzieki dziewczyny za podpowiedzi!
Co do pamersow to mam sporo paczek 😂 tak liczylam, ze 10 na dzien to lekko ;)

u mojej dwulatki to nadal jest jakies 6-7 w ciagu dnia z czego 2 w nocy. Wiec u noworodka co 2h nie wydaje mi sie przesada, a tez faktycznie tak czesto zmienialam. Lepiej nie liczyc ile mnie pieluchy kosztowaly do tej pory 🤣
Ale w nocy zrobi kupę, pampers by przeciekł czy z jakiego powodu zmieniasz? Pytam bo mój ma 1.5 roku a już dawno w nocy nie przebieram, nie ma kupy i spokojnie wystarcza do rana na samo siusiu. Ale też śpi całą noc a pamiętam że u Was z tym problem😉

Ale w nocy zrobi kupę, pampers by przeciekł czy z jakiego powodu zmieniasz? Pytam bo mój ma 1.5 roku a już dawno w nocy nie przebieram, nie ma kupy i spokojnie wystarcza do rana na samo siusiu. Ale też śpi całą noc a pamiętam że u Was z tym problem😉
mój ma 2 latka a od kilku dni przesikuje w nocy pampersa. A ja chciałam zacząć odpieluchowywac 😂

przesikuje pampersa jak nie zmienie. Ale ona wypija przynajmniej 300ml wody w nocy wiex w sumie nie dziwne. Moze jak w koncu bedzie chlodniej to bedzie pic mniej…

Przejrzalam ciuchy i okazuje sie, ze niektóre 62 to jak te 56 co dzis kupilam...
Rozmawiałam z mama i ustalilam, ze sobie cos jeszcze dokupie ale jak okaze sie, ze potrzebuje male ubranka to albo zamowie ze smyka i przyjda w 1 dzien, bo tam sobie juz w koszyk wrzucilam male rozmiary albo ona mi podejdzie i kupi. Mysle, ze jakos to ogarniemy, w koncu jest jeszcze maz a mama mieszka 20 min ode mnie :)
Dzieki dziewczyny za podpowiedzi!
Co do pamersow to mam sporo paczek 😂 tak liczylam, ze 10 na dzien to lekko ;)
No to jesteś gotowa na tę nierówną walkę ale pamiętaj, po 3 miesiącach siły się wyrównują, po kolejnych trzech czujesz przewagę, aż do pełzań i znowu budujesz życie na nowo 😂😂😂🙈

Okaże sie czy jestem gotowa 😂 na razie on ma duza przewage bo ja nawet nie wiem kiedy postanowi wyjsc 😂
😂😂 no i ta przewaga jego utrzyma się przez kolejny trymestr, on będzie coś postanawiał, a Ty będziesz się zastanawiać czy jesteś gotowa na kolejną niespodziankę 😂😂😂
Ale będziesz kochać jak nigdy wcześniej ❤

reklama
😂😂 no i ta przewaga jego utrzyma się przez kolejny trymestr, on będzie coś postanawiał, a Ty będziesz się zastanawiać czy jesteś gotowa na kolejną niespodziankę 😂😂😂
Ale będziesz kochać jak nigdy wcześniej ❤
Powiem szczerze, ze juz doczekac sie nie moge ❤ ale lepiej, zeby jeszcze te 2 tyg posiedzial w brzuszku, niech rosnie ;)

Do góry