Niedługo mama
Fanka BB :)
Wow u mnie połowa mniejnoo 12 zmian pampka na dobe w pierwszych tygodniach to tak na luzie wiec paczka to jakies 3 dni
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wow u mnie połowa mniejnoo 12 zmian pampka na dobe w pierwszych tygodniach to tak na luzie wiec paczka to jakies 3 dni
u mojej dwulatki to nadal jest jakies 6-7 w ciagu dnia z czego 2 w nocy. Wiec u noworodka co 2h nie wydaje mi sie przesada, a tez faktycznie tak czesto zmienialam. Lepiej nie liczyc ile mnie pieluchy kosztowaly do tej poryWow u mnie połowa mniej
Przejrzalam ciuchy i okazuje sie, ze niektóre 62 to jak te 56 co dzis kupilam...Nie, kup 56 cm, moja miała 3200 i też się topiła w 56 cm, a tych miałam mega mało, a noworodek ciągle coś wymyśli, żeby ubrudzic pajaca i uwierz mi nie ma siły na zakupy , będziesz błagała o sen, a i pieluchy/pampersy zaskoczy Ci ile razy trzeba zmienić pieluche, 3 paczki to duuuużo za mało
Ale w nocy zrobi kupę, pampers by przeciekł czy z jakiego powodu zmieniasz? Pytam bo mój ma 1.5 roku a już dawno w nocy nie przebieram, nie ma kupy i spokojnie wystarcza do rana na samo siusiu. Ale też śpi całą noc a pamiętam że u Was z tym problemu mojej dwulatki to nadal jest jakies 6-7 w ciagu dnia z czego 2 w nocy. Wiec u noworodka co 2h nie wydaje mi sie przesada, a tez faktycznie tak czesto zmienialam. Lepiej nie liczyc ile mnie pieluchy kosztowaly do tej pory
mój ma 2 latka a od kilku dni przesikuje w nocy pampersa. A ja chciałam zacząć odpieluchowywacAle w nocy zrobi kupę, pampers by przeciekł czy z jakiego powodu zmieniasz? Pytam bo mój ma 1.5 roku a już dawno w nocy nie przebieram, nie ma kupy i spokojnie wystarcza do rana na samo siusiu. Ale też śpi całą noc a pamiętam że u Was z tym problem
przesikuje pampersa jak nie zmienie. Ale ona wypija przynajmniej 300ml wody w nocy wiex w sumie nie dziwne. Moze jak w koncu bedzie chlodniej to bedzie pic mniej…Ale w nocy zrobi kupę, pampers by przeciekł czy z jakiego powodu zmieniasz? Pytam bo mój ma 1.5 roku a już dawno w nocy nie przebieram, nie ma kupy i spokojnie wystarcza do rana na samo siusiu. Ale też śpi całą noc a pamiętam że u Was z tym problem
No to jesteś gotowa na tę nierówną walkę ale pamiętaj, po 3 miesiącach siły się wyrównują, po kolejnych trzech czujesz przewagę, aż do pełzań i znowu budujesz życie na nowoPrzejrzalam ciuchy i okazuje sie, ze niektóre 62 to jak te 56 co dzis kupilam...
Rozmawiałam z mama i ustalilam, ze sobie cos jeszcze dokupie ale jak okaze sie, ze potrzebuje male ubranka to albo zamowie ze smyka i przyjda w 1 dzien, bo tam sobie juz w koszyk wrzucilam male rozmiary albo ona mi podejdzie i kupi. Mysle, ze jakos to ogarniemy, w koncu jest jeszcze maz a mama mieszka 20 min ode mnie
Dzieki dziewczyny za podpowiedzi!
Co do pamersow to mam sporo paczek tak liczylam, ze 10 na dzien to lekko
Okaże sie czy jestem gotowa na razie on ma duza przewage bo ja nawet nie wiem kiedy postanowi wyjscNo to jesteś gotowa na tę nierówną walkę ale pamiętaj, po 3 miesiącach siły się wyrównują, po kolejnych trzech czujesz przewagę, aż do pełzań i znowu budujesz życie na nowo
no i ta przewaga jego utrzyma się przez kolejny trymestr, on będzie coś postanawiał, a Ty będziesz się zastanawiać czy jesteś gotowa na kolejną niespodziankęOkaże sie czy jestem gotowa na razie on ma duza przewage bo ja nawet nie wiem kiedy postanowi wyjsc
Powiem szczerze, ze juz doczekac sie nie moge ❤ ale lepiej, zeby jeszcze te 2 tyg posiedzial w brzuszku, niech rosnie ❤no i ta przewaga jego utrzyma się przez kolejny trymestr, on będzie coś postanawiał, a Ty będziesz się zastanawiać czy jesteś gotowa na kolejną niespodziankę
Ale będziesz kochać jak nigdy wcześniej ❤