reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Hej dziewczyny, czy wy już dajecie swoim maluchom gluten i jajko? Dzisiaj pediatra powiedziala że nowe wytyczne mowia o podawaniu od razu żółtka z białkiem, no ja zaczęłam od żółtka samego i tak myślę czy dawać to białko czy nie ? Li ma 6,5 miesiąca 😉

Hej dziewczyny, czy wy już dajecie swoim maluchom gluten i jajko? Dzisiaj pediatra powiedziala że nowe wytyczne mowia o podawaniu od razu żółtka z białkiem, no ja zaczęłam od żółtka samego i tak myślę czy dawać to białko czy nie ? Li ma 6,5 miesiąca 😉
Ja dawałam całe jajko kilka tygodni temu bo tak miałam w jakimś przepisie 🤔.

@Orchidea33 z racji, że leniuchujesz za nas wszystkie, to co tam ciekawego oglądasz na Netflixie?
No wiesz! Tak publicznie mowic, ze sie obijam? 😂😂😂
Nie wiem czy moj obecny stan umysłowy jest odpowiedni dla Was.... glownie ogladam jakies seriale, na ktorych za duzo myslec nie musze 🙈
Z takich ciekawszych to wlasnie skończyłam Outlander. Ogladalam tez Corka innej matki, The good doctor, New Amsterdam, Chesapeake shores, Virgin river, Słodkie magnolie.

Ostatnia edycja:
Wreszcie zaczelam pranie.. chyba troszke pozno sie do tego biore 🙈 jak pomysle o tym prasowaniu jeszcze to slabo mi 😅
I probowalam spakowac torbe do szpitala. To będzie meeega trudne 😂 jeszcze nie mam wszystkiego a juz sie suwak nie zapina 😂 zastanawiam sie czy nie dzielic na dwie: do porodu i na pozniej do szpitala 🤔

Wreszcie zaczelam pranie.. chyba troszke pozno sie do tego biore 🙈 jak pomysle o tym prasowaniu jeszcze to slabo mi 😅
I probowalam spakowac torbe do szpitala. To będzie meeega trudne 😂 jeszcze nie mam wszystkiego a juz sie suwak nie zapina 😂 zastanawiam sie czy nie dzielic na dwie: do porodu i na pozniej do szpitala 🤔
Ja wczoraj spakowałam za namową męża :D ma już stresik
Podzieliłam na dwie torby ( porodowa i na oddział) z lista ze szkoły rodzenia, ale trochę ją ograniczylam. Wydaje mi się, że nie wszystko co było wypisane jest niezbędne, a ja i bez rarytasow mam walizkę i torbę 😋
Sprawdź co daje Twój szpital, bo podobno czasem dziewczyny nie muszą brać podkładów i podpasek poporodowych, czasem szpitale mają ubranka dla noworodków. U mnie akurat nic 😂

Ja wczoraj spakowałam za namową męża :D ma już stresik
Podzieliłam na dwie torby ( porodowa i na oddział) z lista ze szkoły rodzenia, ale trochę ją ograniczylam. Wydaje mi się, że nie wszystko co było wypisane jest niezbędne, a ja i bez rarytasow mam walizkę i torbę 😋
Sprawdź co daje Twój szpital, bo podobno czasem dziewczyny nie muszą brać podkładów i podpasek poporodowych, czasem szpitale mają ubranka dla noworodków. U mnie akurat nic 😂
Wlasnie u mnie jest wszystko dla dziecka. Mam tylko wziac dla siebie i pozniej na wyjscie dla malego. Ale ja nie umiem tak wyliczyc ile wziac tych podkladow czy podpasek a to sporo zajmuje 😂 duzo tego pakowalas? tez pewnie tak podziele na dwie, bo jeszcze nie włożyłam zadnego jedzenia 😂😂
Szybka jestes! Ty to sie tak nie spiesz. Daj innym z kolejki urodzic 😂😉

walizke podreczna wez, tam powinno sie zmiescic. W domu w razie w zrob paczuszki z ciuszkami (caly komplet typu body, pajac, czapeczka) i maz dowiezie jak cos

reklama
Wlasnie u mnie jest wszystko dla dziecka. Mam tylko wziac dla siebie i pozniej na wyjscie dla malego. Ale ja nie umiem tak wyliczyc ile wziac tych podkladow czy podpasek a to sporo zajmuje 😂 duzo tego pakowalas? tez pewnie tak podziele na dwie, bo jeszcze nie włożyłam zadnego jedzenia 😂😂
Szybka jestes! Ty to sie tak nie spiesz. Daj innym z kolejki urodzic 😂😉
Mąż wyczytal, że bliźnięta rodzą się średnio w 36tc, a jestem w 33tc i wyszło, że skoro pakowac torbę 3 tyg wczesniej to juz :D
Mam spakowane 20 tych podpasek poporodowych i 8 podkładów, szlafrok, 3 koszule z opcja karmienia, klapki do chodzenia i drugie pod prysznic, 24 wkładki laktacyjne, 4 pary majtek siateczkowych, 3 pary skarpetek, jeden duży ręcznik i dwa małe, kosmetyki ( żel pod prysznic, szampon, krem do twarzy, szczoteczkę, pastę), gumkę do włosów, dwa biustonosze do karmienia, laktator, butelka z filtrem do wody- reszta już bardziej dla dzieci (pieluszki, ubranka, rożki, pieluchy tetrowe)
No i pełno słodyczy 🥰
A i jeszcze sztućce, kubek i papier toaletowy 😂

Ostatnia edycja:
Do góry