nieagatka
Fanka BB :)
i ja!dokładnie, polecam purelan z medeli
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
i ja!dokładnie, polecam purelan z medeli
ja mialam z medeli tez, ale w sumie uzywalam tylko kilka dni, moga sie przydacA uzywalyscie tych kapturkow czy jak to tam sie zwie na sutki?
Ale na poczatku uzywalas? W szpitalu czy pozniej?ja mialam z medeli tez, ale w sumie uzywalam tylko kilka dni, moga sie przydac
ale ona nie ma magicznych wlasciwosci, po prostu przynosi ulge i szybciej sie goi.Mi ni nie pomogla
no ja glowe w 3ciej dobie po cc umylam ale fakt, z tym moze byc roznie. Majtek siateczkowych wzielabym wiecej bo to cholerstwo sie latwo niszczy przy sciaganiu, chyba ze jest odpowiednio duzy rozmiar zeby luzne byly.Szlafrok nie potrzebny bo na salach poporodowych jest goraco.sorry ale na wlosy nie bedziesz miec sil tym bardziej po cc.3 par skarpetek?po co?bedzoesz miala tak opuchniete stopy ze ich nie zalozysztyle wkladek laktacyjnych nie jest Ci potrzebne bo na poczatku to to mleko nie leci jak oszalale wrecz sie walczy by wogole lecialo.No tylko tych podpasek bierz ile sie da serio.u nas dawali ale swoje to swoje a szlo ich ogrom
w szpitalu i pare dni po powrocie. Glownie dlatego ze sutki bolaly koszmarnie po pierwszych 24h bo mala wisiala na mnie ciagle, praktycznie sie nie odstawiala.Ale na poczatku uzywalas? W szpitalu czy pozniej?
A racja też mam spakowanamasc z lanolina na sutki jesli chcesz karmic. Uratuje Ci zycie po pierwszej dobie.
Wlasnie te siateczkowe to chyba takie troche jednorazowki. Ale przyszly mi te podklady poporodowe i to takie wielkie cholerstwo ze nie wiem czy za malych sobie tych majtek nie kupilamno ja glowe w 3ciej dobie po cc umylam ale fakt, z tym moze byc roznie. Majtek siateczkowych wzielabym wiecej bo to cholerstwo sie latwo niszczy przy sciaganiu, chyba ze jest odpowiednio duzy rozmiar zeby luzne byly.
Ja to mam nadzieje, ze w ogole pokarm bede miec... bo na razie te piersi nie urosly jakos znaczaco...w szpitalu i pare dni po powrocie. Glownie dlatego ze sutki bolaly koszmarnie po pierwszych 24h bo mala wisiala na mnie ciagle, praktycznie sie nie odstawiala.
Przy drugiej ktora jadla co 2h juz bylo duzo latwiej, ale i tak te nakladki pomagaly zeby nie widziec gwiazd jak sie przystwiala do poranionego sutka
Wiesz pakowalam sie z lista od poloznej. Szlafrok moze niekoniecznie ze względu na zimno, ale żeby nie latać w krótkich koszulach po korytarzu, sądzę że o to chodzi wszystkie moje koleżanki jak jeden mąż mówiły, że marzly im stopy dlatego skarpetki dużo miejsca nie zajmująSzlafrok nie potrzebny bo na salach poporodowych jest goraco.sorry ale na wlosy nie bedziesz miec sil tym bardziej po cc.3 par skarpetek?po co?bedzoesz miala tak opuchniete stopy ze ich nie zalozysztyle wkladek laktacyjnych nie jest Ci potrzebne bo na poczatku to to mleko nie leci jak oszalale wrecz sie walczy by wogole lecialo.No tylko tych podpasek bierz ile sie da serio.u nas dawali ale swoje to swoje a szlo ich ogrom