reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

No wiesz! Tak publicznie mowic, ze sie obijam? 😂😂😂
Nie wiem czy moj obecny stan umysłowy jest odpowiedni dla Was.... glownie ogladam jakies seriale, na ktorych za duzo myslec nie musze 🙈
Z takich ciekawszych to wlasnie skończyłam Outlander. Ogladalam tez Corka innej matki, The good doctor, New Amsterdam, Chesapeake shores, Virgin river, Słodkie magnolie.
Outlander mnie nie zainteresował, słodkie magnolie też nie za bardzo. New Amsterdam jest mega😍. Virgin river tez oglądałam i jest w sam raz na końcówkę ciąży 😜. Taki niezbyt skomplikowany🙂

reklama
Mąż wyczytal, że bliźnięta rodzą się średnio w 36tc, a jestem w 33tc i wyszło, że skoro pakowac torbę 3 tyg wczesniej to juz :D
Mam spakowane 20 tych podpasek poporodowych i 8 podkładów, szlafrok, 3 koszule z opcja karmienia, klapki do chodzenia i drugie pod prysznic, 24 wkładki laktacyjne, 4 pary majtek siateczkowych, 3 pary skarpetek, jeden duży ręcznik i dwa małe, kosmetyki ( żel pod prysznic, szampon, krem do twarzy, szczoteczkę, pastę), gumkę do włosów, dwa biustonosze do karmienia, laktator, butelka z filtrem do wody- reszta już bardziej dla dzieci (pieluszki, ubranka, rożki, pieluchy tetrowe)
No i pełno słodyczy 🥰
A i jeszcze sztućce, kubek i papier toaletowy 😂
masc z lanolina na sutki jesli chcesz karmic. Uratuje Ci zycie po pierwszej dobie.

walizke podreczna wez, tam powinno sie zmiescic. W domu w razie w zrob paczuszki z ciuszkami (caly komplet typu body, pajac, czapeczka) i maz dowiezie jak cos
Wlasnie chcialam wziac taka torbe bo latwiej mi sie w niej grzebie... no i walizke trzeba rozlozyc cala, zeby cos z niej wyjac a torba to jednak torba. Ale zobaczę. Jak nie wymysle nic to kabinowka pojdzie w ruch.

Mąż wyczytal, że bliźnięta rodzą się średnio w 36tc, a jestem w 33tc i wyszło, że skoro pakowac torbę 3 tyg wczesniej to juz :D
Mam spakowane 20 tych podpasek poporodowych i 8 podkładów, szlafrok, 3 koszule z opcja karmienia, klapki do chodzenia i drugie pod prysznic, 24 wkładki laktacyjne, 4 pary majtek siateczkowych, 3 pary skarpetek, jeden duży ręcznik i dwa małe, kosmetyki ( żel pod prysznic, szampon, krem do twarzy, szczoteczkę, pastę), gumkę do włosów, dwa biustonosze do karmienia, laktator, butelka z filtrem do wody- reszta już bardziej dla dzieci (pieluszki, ubranka, rożki, pieluchy tetrowe)
No i pełno słodyczy 🥰
To podobne rzeczy mamy 😉 papieru nie wzięłam 😂 musze dolozyc 😂

No i pełno słodyczy 🥰
Szlafrok nie potrzebny bo na salach poporodowych jest goraco.sorry ale na wlosy nie bedziesz miec sil tym bardziej po cc.3 par skarpetek?po co?bedzoesz miala tak opuchniete stopy ze ich nie zalozysz😉tyle wkladek laktacyjnych nie jest Ci potrzebne bo na poczatku to to mleko nie leci jak oszalale wrecz sie walczy by wogole lecialo.No tylko tych podpasek bierz ile sie da serio.u nas dawali ale swoje to swoje a szlo ich ogrom

reklama
Do góry