reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Witajcie ,pisze bo chyba strach nie schodzi mi z twarzy .Dziś 32+4 i idę do szpitala. Mam za mało wód płodowych na dolnej granicy normy. Łożysko zaczyna szwankować i nie wiadomo co dalej czy CC czy uda się jakoś to jeszcze przetrzymać. Trzymajcie proszę za nas kciuki , jeszcze za wcześnie na poród.strasznie się boje 🥲

reklama
Witajcie ,pisze bo chyba strach nie schodzi mi z twarzy .Dziś 32+4 i idę do szpitala. Mam za mało wód płodowych na dolnej granicy normy. Łożysko zaczyna szwankować i nie wiadomo co dalej czy CC czy uda się jakoś to jeszcze przetrzymać. Trzymajcie proszę za nas kciuki , jeszcze za wcześnie na poród.strasznie się boje 🥲
Troszkę wcześnie na poród ale nie ma tragedii. Najgorszy okres masz za sobą, teraz jakoś dotrwać do 34 tc , wtedy masz późnego wcześniaka. Nie stresuj się, mało wód płodowych nie stanowi problemu, byle przepływy były ok. Trzymam kciuki.

Ostatnia edycja:
Ja tak mam, że tęsknię za brzuszkiem 🥺 ale mój dzidź już taki wielki, że trochę nie wierzę, że on kiedykolwiek w brzuchu siedział 😂
mi w ogóle ciężko sobie wyobrazić ,że to dziecko w tym moim brzuchu normalnie funkcjonuje ,szczególnie jak widzę dzieci urodzone na tym etapie to w ogóle mi się w głowie nie mieści ,że ten człowieczek tam w tym ciasnym brzuchu ogarnia życie 😎

Będzie pięknie, na pewno pomogą Ci chwilę poczekać. Nawet jak zobaczysz wcześniej dzidzie to przy dzisiejszej medycynie wszystko będzie dobrze!🍀🤞🤞🤞

No właśnie, a soki?
Wodę podawałam z bidonu od początku rozszerzania diety, a soki
kilka miesięcypo roczku i to rzadko gdzieś tak raz na tydzień😅
Będzie dobrze, jak coś to w szpitalu odpowiednio zadziałają, trzymam kciuki , bądź dobrej myśli 😘

Wodę podawałam z bidonu od początku rozszerzania diety, a soki
kilka miesięcypo roczku i to rzadko gdzieś tak raz na tydzień😅

Będzie dobrze, jak coś to w szpitalu odpowiednio zadziałają, trzymam kciuki , bądź dobrej myśli 😘
Staram się myśleć pozytywnie , tylko ciae te myśli czemu ciągle coś czemu pod górkę i zawsze coś od samego początku 😌mam nadzieję że będzie dobrze

Tu właśnie jest problem bo jak dużo pije to wymiotuje. 3 tygodnie temu już było mało bo 7 a teraz spadło do 5. Dr mówi że łożysko też zaczyna szwankować. Kwestia przesttrzymania mnie dwóch tygodni tak by było najlepiej . No zobaczymy. Narqzie leże i odpoczywam. W domu też może za dużo robiłam bo cały dom ogarniał i przetwory tyle miałam wigoru a tu nie stety jednak jak odpoczywać to odpoczywać a nie ...

reklama
Tu właśnie jest problem bo jak dużo pije to wymiotuje. 3 tygodnie temu już było mało bo 7 a teraz spadło do 5. Dr mówi że łożysko też zaczyna szwankować. Kwestia przesttrzymania mnie dwóch tygodni tak by było najlepiej . No zobaczymy. Narqzie leże i odpoczywam. W domu też może za dużo robiłam bo cały dom ogarniał i przetwory tyle miałam wigoru a tu nie stety jednak jak odpoczywać to odpoczywać a nie ...
No to teraz grzecznie proszę leżeć :) może spróbuj wodę z cytryną pić małymi lyczkami lub rozcienczaj sok owocowy wodą.

Do góry