reklama
Tasiorek
Fanka BB :)
Jest jakaś mama planująca zakup chusty dla swojego noworodzia ? Zobacz załącznik 862009
Ja bardzo chcę spróbować z chustonoszeniem, z córką nie nosilam, ale po opiniach znajomych chciałabym. I wiem, że byłoby to mega wygodne np. jak trzeba wyjśc z psem na spacer, czy zaprowadzić dziecko do szkoły.
natka100
Wiesz to zależy jaka będzie dzidzia . moj syn byl bardzo maly mial 48 cm i wszystkie ubrania byly dla niego za duże.Dziewczyny, jestem w swojej pierwszej ciąży i zaczynam mieć chęć zaczynać ciuszkowy szał Ale potrzebuje pomocy.. Wiadomo narazie chce kupić coś unisex bo nie wiem kto tam rośnie u mnie w brzuszku, ale pojęcia nie mam jakie kupować rozmiary?! Wiem ze dzieci rodzą się różne.. No i druga sprawa, co kupować.. jest tyle pięknych rzeczy ale co się tak naprawdę przyda? Heelp
HappyElephant
W domu nie, ale miałam taki w Polsce na czas wizyt u rodziny i sprawdzał się super, dziecko spało sobie bezpiecznie obok mnie i nie bałam się, że zakryję je kołdrą czy przycisnę. Dopiero, gdy młody zrobił się bardziej mobilny, zmieniłam kokon na łóżeczko turystyczne.Czy ktos mial kiedys taki kokon? jak sie sprawdza? bedziecie taki kupowac ?
W domu bym się chyba nie zdecydowała, bo taki kokon zajmuje w łóżku kupę miejsca. Mąż musiał spać na drugim łóżku. Jeśli macie ogromne łóżko albo Wam to nie przeszkadza, to co innego.
My używaliśmy w domu dostawki do łóżka i to jest wynalazek godny Nobla.
Anet29
W domu nie, ale miałam taki w Polsce na czas wizyt u rodziny i sprawdzał się super, dziecko spało sobie bezpiecznie obok mnie i nie bałam się, że zakryję je kołdrą czy przycisnę. Dopiero, gdy młody zrobił się bardziej mobilny, zmieniłam kokon na łóżeczko turystyczne.
W domu bym się chyba nie zdecydowała, bo taki kokon zajmuje w łóżku kupę miejsca. Mąż musiał spać na drugim łóżku. Jeśli macie ogromne łóżko albo Wam to nie przeszkadza, to co innego.
Mi bardziej chodzi o to zeby kokon wlozyc do lozeczka bo dzidzi i tak z nami spalo nie bedzie
Anet29
W domu nie, ale miałam taki w Polsce na czas wizyt u rodziny i sprawdzał się super, dziecko spało sobie bezpiecznie obok mnie i nie bałam się, że zakryję je kołdrą czy przycisnę. Dopiero, gdy młody zrobił się bardziej mobilny, zmieniłam kokon na łóżeczko turystyczne.
Tylko jakie to jest duze? W sensie do jakiego wieku maluch sie w tym zmiesci?
HappyElephant
Jak z koszem Mojżesza. Ścianki są niskie, więc trzeba zrezygnować, gdy dziecko zaczyna siadać i się wspinać. U nas chyba coś około 6-7 miesiąca.Tylko jakie to jest duze? W sensie do jakiego wieku maluch sie w tym zmiesci?
Ja chce mieć przystawkę w sypialni i kosz Mojżesza w salonie a dodatkowo kupię drewniane już normalne jak dzidzi zacznie się bardziej ruszaćJak z koszem Mojżesza. Ścianki są niskie, więc trzeba zrezygnować, gdy dziecko zaczyna siadać i się wspinać. U nas chyba coś około 6-7 miesiąca.
reklama
HappyElephant
U nas duże łóżeczko stało od początku w sypialni młodego. Z czasem zaczęliśmy go tam kłaść na drzemki w ciągu dnia. A do salonu brałam co rano górę od dostawki, bo noworodka chciałam mieć na oku, gdy spał - wiadomo, pierwsze dziecko Teraz w ogóle nie będę kładła dziecka w salonie, bo przy niespełna dwulatku i tak by nie spało