reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciążowe zakupy

Ja miałam najwięcej właśnie 68r bo wtedy zaczynasz wprowadzać śpiączki, marchewki itp czyli ciuszki idą się..... Prac xD bardzo często :D a tak to troszkę r 56 :
-7x body kr rękaw.
-5x body dl rekaw
-7x pajacyk
-4/5 x kaftaniki + spodnie

No i skarpetki, czapeczki po kąpieli itd.
Nie pisze o niczym krociutkim bo wiadomo termin mamy na zimę :)

Dzięki za info, ja rownież pierwsze dziecko.
Takie kaftaniki są jeszcze na rynku? Tzn pamiętam je z mojego dzieciństwa, koleżanki dzieci widywalam juz tylko w bluzkach (nie kaftanikach) [emoji4]

reklama
Jestem w Polsce. Załapałam się jeszcze w Lidlu na dżinsy, legginsy i dwa topy. Wolałam brać, bo taniej w UK nie znajdę [emoji14]

Mam kilka chust i na pewno będę chustować drugiego malucha. Bez chusty jak bez ręki. Zakupu nowej póki co nie planuję, ale jeśli trafi się dziewczynka, to może skuszę się na coś w różu [emoji14]

Niestety tego typu nosidło jest niezdrowe dla bioderek :(
Ja chcialabym chustę, ale to trzeba przejsc jakis kurs? [emoji85] czy wystarczy poszperac w internecie jak wiązać?

Dzięki za info, ja rownież pierwsze dziecko.
Takie kaftaniki są jeszcze na rynku? Tzn pamiętam je z mojego dzieciństwa, koleżanki dzieci widywalam juz tylko w bluzkach (nie kaftanikach) [emoji4]
Kupiłam w Smyku dwie sztuki, ostatecznie nawet ich dziecku nie założyłam ;)

Ja chcialabym chustę, ale to trzeba przejsc jakis kurs? [emoji85] czy wystarczy poszperac w internecie jak wiązać?
Hmmm, można próbować oglądać filmy na YouTube i wspierać się grupą chustową na Facebooku :) Chociaż osobiście polecam osobistą konsultację z doradcą. Przypuszczam, że w Polsce (ja mieszkam w UK) to koszt około 100-150 zł, ale głowy nie dam! Warto, bo wtedy już ma się pewność, że mota się maleństwo poprawnie i zdrowo.

Ja miałam najwięcej właśnie 68r bo wtedy zaczynasz wprowadzać śpiączki, marchewki itp czyli ciuszki idą się..... Prac xD bardzo często :D a tak to troszkę r 56 :
-7x body kr rękaw.
-5x body dl rekaw
-7x pajacyk
-4/5 x kaftaniki + spodnie

No i skarpetki, czapeczki po kąpieli itd.
Nie pisze o niczym krociutkim bo wiadomo termin mamy na zimę :)

Naprawde ci wystarczylo 7 pajacykow? :surprised: ja mialam chyba z 30 i wszystkie ubieralam, na poczatku corce nie raz sie ulewalo plus jak jakas kupka uciekla to tez wszystko do prania :) no i pajacyk na dzien inny a na noc nowy.

Kaftanika tez ani raz nie ubralam, teraz nawet nie zamierzam kupowac :) lepsze sa body i tez mozna kupic takie na zatrzaski, bo wiadomo ze przy pierwszym dziecku ciezko jest ubierac ubranka przez glowe a po drugie to czlowiek na poczatku sie boi :)

Załączniki

• body-kopertowe.jpg
    body-kopertowe.jpg
    27,8 KB · Wyświetleń: 122
Dostalam od kolezanki poduche[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] jest mega ogromna i chtbawieksza ode mnie a ja mam prawie 180[emoji23][emoji33][emoji7]

Dziewczyny, jestem w swojej pierwszej ciąży i zaczynam mieć chęć zaczynać ciuszkowy szał ;) Ale potrzebuje pomocy.. Wiadomo narazie chce kupić coś unisex bo nie wiem kto tam rośnie u mnie w brzuszku, ale pojęcia nie mam jakie kupować rozmiary?! Wiem ze dzieci rodzą się różne.. No i druga sprawa, co kupować.. jest tyle pięknych rzeczy ale co się tak naprawdę przyda? Heelp :)
Moi mieli prawie 60 cm a 56 i tak byly dobre przez jakis czas

reklama
Do góry